PSV ondanks slordige wedstrijd te sterk voor Willem II

1 mei 2022 16:21

PSV ondanks slordige wedstrijd te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

PSV heeft ook tegen Willem II de punten in eigen huis weten te houden. De ploeg speelde geen goede wedstrijd, maar het was wel voldoende om de provinciegenoot met 4-2 te verslaan. Ritsu Doan, Cody Gakpo en Eran Zahavi wisten te scoren, terwijl Willem II de bal ook in eigen doel werkte.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd, want na iets meer dan een minuut spelen lag de bal al tegen het net aan. Na een uitstekende aanval kon Ritsu Doan de 1-0 binnentikken. Vanwege buitenspel van Carlos Vinícius bij het begin van de aanval leek het doelpunt na tussenkomst van de VAR afgekeurd te worden, maar scheidsrechter Kamphuis keurde de treffer toch goed.

Enkele minuten later was Cody Gakpo al dicht bij de 2-0 nadat hij de paal raakte. Gezien het verschil tussen beide ploegen leek het publiek in het Philips Stadion zich op te kunnen maken voor een grote uitslag, maar al snel ging het tempo flink omlaag en kon ook Willem II er een paar keer uitkomen.

Na een half uur spelen viel dan toch de 2-0 nadat Gakpo na een uitstekende voorzet van Mauro Júnior de bal via de binnenkant van de paal in het doel kopte.

In korte tijd kreeg PSV via onder meer Mauro en Eran Zahavi goede mogelijkheden om het duel vroegtijdig al te beslissen, maar de bal ging net niet in het doel. Vlak voor rust moest er bovendien voor het eerst al gewisseld worden nadat Carlos Vinícius op het oog zwaar geblesseerd raakte en niet verder kon.

PSV moest bovendien ook een tegentreffer slikken nadat Willem II volledig uit het niets wist te scoren. Philipp Max was mee naar voren, zodat zijn man in de tegenaanval volledig vrij stond en de 2-1 binnen kopte.

In de blessuretijd werd de marge toch weer twee. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Joey Veerman. Zijn schot werd van richting veranderd en kon door Zahavi in het doel getikt worden.

PSV begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft en Willem II profiteerde daar al snel van. Bruma verspeelde de bal, achterin werd vervolgens niet ingegrepen en de 3-2 was een feit. Bruma leek enkele minuten later al voor de 4-2 te zorgen, maar vanwege buitenspel van de Portugees werd die treffer geannuleerd.

Na een uur spelen viel dan toch de vierde treffer van PSV. Een lange bal van Veerman werd door een van de verdedigers van Willem II op zeer knullige wijze in eigen doel gewerkt.

In de resterende tijd ging PSV nog wel op zoek naar meer doelpunten, maar het spel was veel te slordig om nog tot grote kansen te komen. Een 4-2 resultaat was daarom het gevolg.