Transparent
Inloggen
Sluiten

Jochem Kamphuis: 'De VAR vond ook dat het een goal was, maar wilde er toch samen naar kijken'

1 mei 2022 19:13

Scheidsrechter Jochem Kamphuis werd op ESPN gevraagd waarom hij het eerste doelpunt van PSV had goedgekeurd. "Vrij ver voorafgaand aan de goal zat een buitenspelsituatie. De VAR zei al dat hij twijfelde of het in de aanvalsfase zat. Omdat het een interpretatie is, wilde hij dat ik naar de zijkant van", aldus Kamphuis. "De VAR vond ook dat het een doelpunt was, maar hij wilde er toch samen naar kijken."

Volgens de regels moet een treffer afgekeurd worden als er in de aanloop naar de goal buitenspel is geweest. "Dat is als er een voorwaartste beweging naar de goal is geweest. Als hij dan terug wordt gespeeld over de middenlijn, dat is een heel hard criterium, dan is het een reset van de aanvalsfase en dan start een nieuwe fase", zo gaf hij aan.




Tags

kamphuis var jochem aanvalsfase buitenspelsituatie criterium espn interpretatie middenlijn reset voorwaartste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage