Transparent
Inloggen
Sluiten

Eran Zahavi: 'Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken'

4 mei 2022 17:40 - Omroep Brabant
Foto: Pro Shots

Eran Zahavi: "Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken"; image source: Pro Shots

Eran Zahavi zal na dit seizoen definitief vertrekken bij PSV. Dat heeft de spits zelf laten weten tegenover Omroep Brabant. "Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken", aldus Zahavi. "Ik heb een geweldige tijd hier gehad. Ik hou van deze club. Natuurlijk waren er ups-and-downs maar ik ga de mooie dingen herinneren."

Zahavi hoeft niet lang na te denken op de vraag wat zijn mooiste herinnering bij PSV is. "Dat is de bekerfinale geweest. Die wedstrijd ga ik mijn hele leven koesteren", zegt hij daarover.

Vooral vanwege persoonlijke redenen wil de spits vertrekken. "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Maar ik vertrek ook vanwege mijn familie. Wij zijn toe aan een nieuwe plek", zo geeft hij aan. "Natuurlijk zijn er in de afgelopen twee jaar dingen gebeurd. Die waren moeilijk. Maar het is tijd om door te gaan. Onze tijd hier zit erop."




Tags

zahavi eran bekerfinale herinnering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hij heeft mij niet kunnen bekoren.
In mijn beleving 1 van de slechtere spitsen die we ooit hebben gehad.
Neusje voor de goal, waarom stond hij daar dan nooit maar liep hij altijd iedereen in de weg?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nou nou nou. 36 doelpunten in twee jaar tijd. Er zijn PSV spitsen met een lager moyenne. Het was niet de topper waar we op hoopten, maar hij is zeker wel van waarde geweest.
+4/-0

Heeft gelukkig een paar prijzen meegepakt.
+4/-0

1 jaar geleden
Jammer, had het hem (en ons) wel gegund. Liep inderdaad vaak in de weg en helaas bleek de weerstand in Nederland toch nog wel iets hoger dan in China.
+4/-0

1 jaar geleden
OT ; die Gravenberch er mooi uit rest van seizoen , hopelijk krijgen ze de bibbers, zaterdag hun minimaal gelijk tegen az en wij volle bak over feyenooit heen , dan kan t nog mooi gaan tot 6 mei, hopelijk met n knaller van onze zahavi als kers op de taart in de 92e min in Zwolle , hoe zoet zou dat zijn
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ik blijf erbij, het seizoen is absoluut nog niet afgelopen. Maar wij moeten zondag winnen, anders zorgen we er toch zelf voor dat het afloopt met een sisser.
+1/-0

1 jaar geleden
Prima wat mij betreft. Komt voetballend veel tekort.
+3/-1

1 jaar geleden
Ik heb niets tegen de mens, maar voetballend enorm tekort schietend en te weinig scorend. Goed besluit, we moeten door en de lat hoger leggen.
+2/-1

1 jaar geleden
Jammer, maar zat er dik in natuurlijk. Voor PSV een uitstekende spits en zal lastig worden hem te vervangen. Moet het vooral hebben van ballen in de 16 en dat is juist waar het bij ons aan schort, maar heeft toch behoorlijk veel en zeker ook belangrijke goals gemaakt, nationaal en internationaal. Zonder corona en blessures hadden we nog veel meer plezier aan hem kunnen beleven. Vorig jaar onze creatieve man, dit jaar de afmaker in de 16. Werk aan de winkel, als we niet verder komen dan een Vinicius hebben we een heel serieus probleem. Zou maar niet weer gaan gokken op Luuk om vervolgens met een derderangs last minute aan te komen. Ik verwacht dat Luuk er nog een jaartje Spanje aan vast plakt ergens.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Dit. Zou typisch PSV / JdJ zijn, gokken op Luukie, en dan een paar weken voor het einde beseffen dat hij niet gaat komen en dan nog op zoek moeten naar een andere optie. Er dan ook achter komen dat alle goede opties al vertrokken zijn naar nieuwe clubs en achter het net vissen, om vervolgens met een huurling te komen van een club op het niveau waar we zelf eigenlijk ook horen te staan. Oftewel een Vinicius scenario.

Dus PSV, gas erop! Zorg er eens voor dat alle versterkingen dat ook echt zijn dit jaar, dan kan het komende seizoen zomaar eens een pracht seizoen gaan worden!
+1/-0

1 jaar geleden
Neus voor de goal maar niet neus van de zalm.

Niet de beste PSV-spits, maar zeker ook niet de slechtste. Hij presteerde naar vermogen.

Bedankt voor de inzet & doelpunten en veel succes & geluk verder.

Lechaim.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is niet zo dat hij mijn verwachtingen heeft waargemaakt maar hij heeft altijd z'n best gedaan en toch wel wat goals meegepakt. Verder vind ik het wel pijnlijk dat we nu dus geen spits hebben en Joel Piroe er in de championship op los scoort, dit gaf ik al aan toen we met Malen/Zahavi zaten , wat is het toekomstperspectief. Nou zijn beide weg en zitten we hier...

Alleen al omdat het zonde is dat je in een jongen als Piroe die je zelf opleid , veel meer kan verdienen dan een Zahavi , die wel van waarde is gebleken , maar niet cruciaal is geweest voor ons zodat we een titel winnen of voor cl plaatsen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wel met je eens, hij had net wat speelminuten gemaakt in PSV 1, wat goals meegepikt. Was misschien best de moeite waard geweest om hem een jaartje er bij te houden, achteraf ook nodig en het je Vinicius bespaard.
+2/-0

1 jaar geleden
Als het niveau Zahavi de norm wordt voor de spits zullen we nog maar sporadisch kampioen worden. Jammer dat de tijd van de topspitsen bij PSV al een heel tijdje achter ons ligt. De tijden zijn veranderd. Wat was überhaupt de laatste echte topspits op de Nederlandse velden? De kwaliteit Romario, Ronaldo, van Nistelrooij, van Basten, Bergkamp gaan we in dit land echt niet meer terugzien. Handjes dichtknijpen als Luuk nog gestrikt kan worden. Is in ieder geval 2 klassen beter dan Zahavi.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Uitzonderlijke spelers als Romario en Ronaldo zijn niet meer haalbaar voor Nederlandse clubs nu alle (semi-)vermogende clubs hun scouting helemaal op orde hebben. Maar Van Nistelrooij, Van Basten en Bergkamp (en ook nog wel Van Persie) waren toch gewoon producten van jeugdopleidingen van Nederlandse BVO's. Waarom zouden we dat niet meer kunnen opleiden? Dat soort spelers zijn echter schaars en het is lang geleden dat wij zo'n enorm talent in de spits hadden.

On topic: Zahavi heeft een uitstekende mentaliteit, stond er op sommige momenten wél als het moest maar op te veel andere momenten gaf hij niet thuis en liep hij meer in de weg dan dat hij iets bijdroeg. Voor een speler met zijn salaris, had hij meer moeten brengen. Ik denk dat het een juiste beslissing is om uit elkaar te gaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Verschil met nu is dat dit soort toppers uit de eigen opleidingen naar het buitenland vertrekken voordat ze echt van grote waarde zijn geweest. Dat was met van Basten, Bergkamp, van Nistelrooij en van Persie toch wel anders.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Deze geweldige spitsen stonden natuurlijk ook in een PSV dat over de gehele linie 5 niveaus beter was. PSV was een serieuze speler in Europa in die tijd. Nu zijn we slechts de nummer 3 van Nederland ergens rond de 60ste plaats met AZ hijgend in onze nek. We moeten clubs als Lask, Olympiakos en Basel vrezen. Er is heel veel veranderd sinds 2005 en dat ligt niet enkel aan het poppetje dat in de spits loopt.
+1/-0

 
Je bedoelt de 49ste plaats, terwijl je na dit seizoen een flinke sprong vooruit zal maken. De achterstand op Feyenoord is dan kleiner dan de voorsprong op het 'hijgende' AZ :denk
+2/-0

 
1 jaar geleden
Altijd pijnlijk als je met feiten om je oren wordt geslagen :D
+1/-0

 
1 jaar geleden
De feiten zijn inderdaad 49 of 50, nog altijd dichter bij de 60 dan de beloofde 32. De feiten zijn nog altijd dat we zelfs onder Feyenoord staan, want ik persoonlijk echt beschamend vind, zeker als je als club al jaren roept dat je structureel top 32 wil spelen (waar Feyenoord ook niet in staat) en zoveel meer te besteden hebt. De feiten zijn ook dat Ronaldo, van Nistelrooy en Romario in een veel beter elftal speelde dan dat Zahavi nu doet. En het allertrieste feit dat we in 2015 voor het laatst een wedstrijd in de groepsfase CL hebben gewonnen. Het feit dat het rampjaar van Osijek weg valt gaat ons een hoop schelen gelukkig, maar geeft nog enkele garantie dat we komend seizoen überhaupt een Europees hooftoernooi spelen en een behoorlijk puntenaantal gaan scoren. Tenzij Ajax het gruwelijk verkloot en wij zondag ver boven onszelf uit stijgen uiteraard. Je zou zelfs feitelijk vast kunnen stellen dat Feyenoord over de afgelopen 5 jaar succesvoller is geweest dan PSV. Maar wat is je punt eigenlijk? Het gaat best wel goed? We presteren naar behoren?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zelfs als PSV nog derde wordt, wat heel onwaarschijnlijk is met een voorsprong van zeven punten op Feyenoord, ben je gewoon verzekerd van groepsfase in Europa. Dat is ook een feit :ja

Heel leuk dat je weer woorden gaat verdraaien, maar het feit is dat Gerbrands heeft aangegeven dat PSV in 2024 in de top 32 van Europa moest zitten. Haal prestaties zoals in de afgelopen twee seizoenen en je komt daar ook gewoon in.

Verder leuk geprobeerd weer :ja
+1/-0

1 jaar geleden
1 ding moet ik Zahavi meegeven: hij werkte altijd als een paard. Wat een toewijding en passie. In dat opzicht een voorbeeld voor velen. Ik vind hem een beperkte voetballer maar zie maar eens een betere spits naar NL te halen. Met een beperkt budget, geen garantie dat er CL gespeeld wordt en in een klein land. Dat zal niet veel toppers echt aanspreken.
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje