Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik vond Jong PSV een schitterende ervaring'

7 mei 2022 10:35 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Ik vond Jong PSV een schitterende ervaring"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ruud van Nistelrooij aan genoten te hebben van het seizoen met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, waarmee hij uiteindelijk op een twaalfde plek eindigde. "Er was absoluut sprake van vechtlust en we hebben alle 44 punten bij elkaar geknokt met voetbal dat we graag wilden spelen", aldus Van Nistelrooij. "We hebben geprobeerd elke wedstrijd druk naar voren te geven, verzorgd te voetballen en van achteruit combinerend naar voren te komen."

De trainer vindt het wel jammer dat het niet lukte om nog meer rendement uit te halen. "Maar we hebben ook een aantal belangrijke spelers grote delen van dit seizoen gemist", zo geeft hij aan. "Dan praat je over Fodé Fofana, Jeremy Antonisse, Fredrik Oppegard en Shurandy Sambo bijvoorbeeld."

Van Nistelrooij wil bij het eerste elftal hetzelfde systeem implementeren als waarmee hij in de Keuken Kampioen Divisie ook speelde. Met Jong PSV speelde hij in een 4-3-3 systeem met twee aanvallende middenvelders en buitenspelers. "Maar daarbij kun je telkens weer accenten verleggen omdat situaties daarom kunnen vragen", zegt hij daarover. "We zijn bij Jong PSV in wedstrijden ook met vijf verdedigers geëindigd en soms met vijf spitsen om iets te forceren. Dat zijn dan resultaatafhankelijke keuzes."

Zelf is de trainer blij met de stap die hij had gezet naar Jong PSV na drie jaar trainer te zijn geweest van PSV Onder 18. "Ook dit is betaald voetbal en daar komen andere dingen bij kijken. Ik vond het een schitterende ervaring, waar ik in de toekomst veel aan heb", reageert hij daarop. "Bij een onder 18-team hoef je bijvoorbeeld minder te doen aan de voorbereiding op een tegenstander."

Van Nistelrooij gaat verder: "In de Keuken Kampioen Divisie wordt heel goed op elkaars speelstijl gelet. Je kijkt van tevoren hoe ploegen druk gaan zetten, hoe ze opbouwen en wat je daar tegenover kunt gaan zetten. Je probeert samen op te lossen hoe je je combinatiespel wilt spelen en waar de vrije man te vinden is. Dat schrijf je niet een paar uur voor de wedstrijd even op een bordje, maar dat vraagt een gedegen voorbereiding."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong nistelrooij antonisse bordje buitenspelers combinatiespel combinerend fode fofana fredrik gedegen geknokt gelet jeremy opbouwen oppegard resultaatafhankelijke sambo speelstijl twaalfde vechtlust verleggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben heel benieuwd hoe Ruud het komend seizoen gaat doen. Voor mijn gevoel komt hij een jaar te vroeg, maar met Rutten erbij heeft hij wel ervaring aan zijn zijde. Jong PSV is natuurlijk leuk, maar de vrijblijvendheid straalt er wel vanaf. Dat is bij PSV 1 een ander verhaal. Daar moeten iedere wedstrijd 3 punten worden gehaald.
+2/-0

1 jaar geleden
Heeft denk ik niets met vrijblijvendheid te maken,maar meer met de insteek.
Bij jong ligt de intentie op het opleiden van jonge gasten richting betaald voetbal;terwijl in de hoofdmacht om de prijzen wordt gespeeld met een veel meer uitgebalanceerd team(qua leeftijd,fysiek en andere verschillende kwaliteiten)en een winnaar pur sang als Ruud zal dat m.i. als geen ander begrijpen.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat succes is verzekerd,want dat hebben twee andere winnaars eerder laten zien met voor allebij uiteenlopende resultaten.(cocu,Van bommel)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrijblijvendheid dus, met als excuus bij tegenvallende resultaten dat ontwikkeling voorop staat.

Ik ga daar niet zo lekker op. Winnen is het enige dat telt, of je nou 6, 16 of 26 bent. Verliezen is voor losers.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Dat neigt meer naar fantasie.
We hebben nu eenmaal niet de mogelijkheden van een Real Madrid en zelfs die verliezen wel eens.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jong teams hebben imo sowieso niets in 1e divisie te zoeken. Spelen nota bene voor spek en bonen mee. Ik zie liever authentieke 1e divisieclubs als Dordt of Helmond dan willekeurig welke jonkies ook.
+1/-0

1 jaar geleden
Fredje fixt wel op de achtergrond wat Ruudje tekort komt.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat de toevoegging van Fred Rutten heel waardevol is voor Ruud en ik heb ook het idee dat Ruud een hele verstandige en slimme man is die zichzelf niet te goed vind om van de ervaring en kennis van Rutten te leren. Persoonlijk vind ik het veel te vroeg en zou er meer ervaring voor een PSV 1 trainer vereist moeten zijn. Maar deze oplossing uit de koker van Brands (wat een verademing een verstandig en intelligent persoon op een belangrijke plek) is briljant. Ik heb echt heel erg veel vertrouwen in de toekomst.
+1/-0

1 jaar geleden
Heeft er tenminste iemand van genoten.
+2/-0

1 jaar geleden
Hoewel velen het hier niet met me eens zullen zijn, vind ik dat we met Ruud en Fred een (behoorlijke) stap achteruit gaan. Hoop het uiteraard niet en laat me graag verrassen. Jammer dat Roger zich niet meerdere jaren aan zijn ‘project’ bij onze club heeft verbonden. Het dilemma waar we mee te maken hebben is dat alles korte termijn lijkt. Een paar jaar de ene strategie en keuzes en dan, mede door externe omstandigheden, weer een andere route en insteek. Zo dacht ik even dat we ons met een uitstekende strategie perfect op de kaart hadden gezet in Mexico. Maar vervolgens blijft het dan weer angstvallig stil. Terug naar Ruud en Fred: ik heb Ruud nog niet op bijzondere dingen kunnen betrappen als trainer waardoor je zou kunnen zien dat het een top trainer in wording is. Anderzijds moet je vertrouwen in de mensen (waaronder Marcel Brands) binnen onze club die dit beter kunnen beoordelen. Fred heeft als vakman zijn sporen verdiend wat mij betreft.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik bereid me mentaal voor op een prutseizoen. Ik gun Ruud alles, maar het kan gewoon niet zo zijn dat hij nu al een toptrainer. Hoe PSV steeds weer dezelfde fouten blijft maken is me een raadsel.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik ben het met je eens. Als je op je CV PSV 0-19 of Jong PSV hebt staan is dat blijkbaar voldoende ervaring voor een ploeg met de ambitie om aan te haken bij de Europese subtop. Een project van Gerbrands dat hoe je het ook went of keert, gewoon hopeloos mislukt is. Pas nu Schmidt aan het roer staat overwinteren we weer Europees, maar het zijn nog steeds Europese kleintjes die ons uit de toernooien tikken. De toevoeging van Rutten gaat wel heel veel schelen denk. Ondanks zijn net niet periode bij PSV heb je wel iemand die op veel plekken heeft gewerkt en wat ik altijd begrijp een enorm goede veldtrainer is. Ruud is ook niet de meest eigenwijze dus als team zullen ze het werk van Schmidt een goed vervolg moeten gaan geven. Ik geef ze het voordeel van de twijfel. De situatie is niet op 1 te vergelijken met Cocu of van Bommel.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage