PSV in eigen huis te sterk voor NEC

11 mei 2022 22:01

PSV in eigen huis te sterk voor NEC; image source: Pro Shots

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. NEC werd met 3-2 verslagen. Ritsu Doan, Érick Gutiérrez en Eran Zahavi zorgden voor de doelpunten.

PSV begon fel aan de wedstrijd en kreeg na ruim een minuut al de eerste kans via Ritsu Doan. Zijn poging ging echter niet in het doel. Het tempo ging echter al snel omlaag. PSV was wel constant in balbezit op de helft van NEC, maar tot echt grote kansen kwam het lange tijd niet.

Toch viel na een klein half uur de voorsprong. Noni Madueke leek de bal te lang bij zich te houden, maar kon nog net op tijd afleggen op Doan. De Japanner verraste de doelman van NEC met een schot van afstand en de 1-0 was daarmee een feit.

Het tempo keerde weer terug en PSV reeg de aanvallen weer aan een. Dat leidde al snel tot een absolute wereldgoal. Na een uitstekende aanval schoot Érick Gutiérrez op heerlijke wijze van afstand de 2-0 tegen de touwen en dat was ook de uiteindelijke ruststand. De treffer van de Mexicaan was bovendien een Eredivisie record. Gutiérrez was dit seizoen al de 21ste PSV'er die tot scoren kwam in de competitie en dat aantal werd nog nooit eerder gehaald.

Na rust liep het bij PSV een stuk moeizamer. NEC kwam er meerdere keren gevaarlijk uit, maar Yvon Mvogo wist redding te brengen. Na ruim een uur leek de definitieve beslissing te vallen door Eran Zahavi op aangeven van Philipp Max de 3-0 kon binnen schieten.

Niet veel later keerde de spanning alweer terug. NEC maakte allereerst dankbaar gebruik van een slippertje achterin bij PSV en kreeg vervolgens enkele minuten later een strafschop na een overtreding van Ibrahim Sangaré. Tien minuten na de treffer van Zahavi had NEC twee keer gescoord en was de marge dus nog maar één.

Ondanks dat er nog twintig minuten te spelen waren, kregen beide ploegen geen kansen meer. Het bood Roger Schmidt bovendien de kans om Cody Gakpo een publiekswissel te gunnen. De aanvoerder ging onder luid applaus van het veld na minutenlang toegezongen te zijn door de aanwezige supporters.