Bruggink helpt PSV aan gelijkspel; Kampioenschap uitgesteld

3 mei 2003 21:25

PSV kwam vanavond in het Philips Stadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen AZ. Invaller Arnold Bruggink bracht PSV via twee vrije trappen op gelijke hoogte. het kampioensfeestje zal daardoor uitgesteld moeten worden. Door het puntverlies heeft PSV nu nog slechts zes punten voorsprong op Ajax. Indien PSV de volgende wedstrijden tegen Excelsior en Feyenoord weet te winnen zou het thuis tegen FC Utrecht kampioen kunnen worden.

PSV speelde een zeer matige eerste helft. AZ kwam via de counter op een 0-2 voorsprong. Eerst werd De Cler vrijgelaten die vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. Derde doelman Lenearts was kansloos. Bij de tweede goal kwam de Belg verkeerd uit. Na een communicatiefout met Lee kon Elkhattabbi profiteren. PSV speelde in de eerste helft veel te slap om het AZ moeilijk te maken.

In de tweede helft kon PSV het wel. Naarmate de tweede helft vorderde schroefde het de druk steeds verder op. De bevrijdende eerste goal kwam pas in de 69ste minuut. Met zijn EERSTE balcontact zette Arnold Bruggink PSV op 1-2. Hij scoot een vrije trap door de muur en in de goal. 10 minuten later deed hij het nog eens dunnetjes over en scoorde hij opnieuw uit een vrije trap. PSV kreeg vervolgens nog genoeg kansen op de winnende treffer. Robben (schot op de lat), Kezman en Van Bommel waren echter niet trefzeker vanavond. Ook Ooijer kon volkomen vrijstaand van dichtbij niet scoren.

PSV huurling Michael Lamey moest halverwege de tweede helft van het veld met rood na een forse charge op Van Bommel. In blessuretijd kwam AZ nog met 9 man te spelen toen Lindenbergh met zijn tweede gele kaart van het veld moest. PSV kon er echter niet meer van profiteren.