Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eindigt seizoen op bezoek bij degradant PEC Zwolle

13 mei 2022 23:39

Voor PSV zit het seizoen er na zondag op. De ploeg van Roger Schmidt heeft alleen nog de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma staan. Net zoals PSV staat er voor de ploeg uit Overijssel ook niets meer op het spel, omdat zij al zeker zijn van degradatie.

PSV speelde voor de Eredivisie 21 keer eerder in Zwolle. Tot nu toe wist het 16 keer te winnen, speelde het 3 keer gelijk en verloor het 2 keer. In het seizoen 1987/1988 werd met 0-6 de grootste zege behaald, maar de meest memorabele editie vond uiteraard in 2016 plaats. PSV veroverde toen de landstitel door zelf met 1-3 te winnen, terwijl Ajax gelijkspeelde tegen De Graafschap.

Kenneth Paal staat zondag weer tegenover zijn oude club. De linksback speelde in de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot zes officiële wedstrijden in het eerste elftal.




Tags

pec degradant degradatie editie eredivisie gelijkspeelde graafschap landstitel memorabele overijssel roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje