Transparent
Inloggen
Sluiten

Deze week duidelijk of PSV in derde voorronde van Champions League geplaatste status heeft

17 mei 2022 19:05
Foto: Pro Shots

Deze week duidelijk of PSV in derde voorronde van Champions League geplaatste status heeft; image source: Pro Shots

Voor PSV zit het seizoen er op en is duidelijk dat Ruud van Nistelrooij komend seizoen in de voorronde van de Champions League zal spelen. Op maandag 18 juli zal de loting plaats vinden. Of PSV in de derde voorronde een geplaatste of ongeplaatste status heeft, wordt deze week duidelijk. Hiervoor is het afhankelijk van de finale van de Europa League en wie op de derde plaats in Frankrijk eindigt.

Met de huidige (tussen)standen in de competities zou PSV net een ongeplaatste status hebben. Benfica, Rangers FC en Dinamo Kiev zijn zeker van de geplaatste status, terwijl Olympique Marseille als huidige nummer drie ook een geplaatste status zou krijgen.

De laatste speelronde in Frankrijk staat zaterdagavond om 21:00 uur op het programma en naast Marseille zijn ook AS Monaco en Stade Rennais in de race voor de tickets. AS Monaco staat op de tweede plaats met een iets beter doelsaldo dan Marseille, terwijl Stade Rennais drie punten minder heeft. De huidige nummer vier heeft echter een veel beter doelsaldo. AS Monaco speelt zaterdag uit tegen nummer zeven RC Lens, Marseille thuis tegen nummer vijf Strasbourg en voor Stade Rennais wacht een uitduel tegen nummer tien Lille.

Als AS Monaco op de derde plaats eindigt, zou PSV de geplaatste status krijgen omdat de Monegasken een minder coëfficiënt hebben. Het coëfficiënt van Stade Rennais is gelijk aan die van PSV. Indien zij zaterdag de derde plaats bemachtigen zullen zij in de voorrondes een geplaatste status krijgen omdat zij in dit seizoen meer punten op de coëfficiëntenlijst hebben weten te halen.

Ook de Europa League finale van woensdagavond heeft invloed op de voorrondes van de Champions League, aangezien Rangers FC in de finale staat. Als de Schotten weten te winnen van Eintracht Frankfurt kwalificeren zij zich direct voor de groepsfase van de Champions League en schuift PSV automatisch door naar de geplaatste status. Bij een zege van Frankfurt, de ploeg van Sam Lammers, wacht voor Rangers FC wel gewoon een strijd in de voorrondes.

Een kleine kanttekening is wel dat in de huidige bezetting Dinamo Kiev in de tweede voorronde uit zal komen. Omdat de loting van de derde voorronde plaats zal vinden voordat de tweede voorronde wordt gespeeld zal deze als 'wedstrijd van Dinamo Kiev' in de bekende ballenbak gaan. Als Rangers FC de Europa League wint woensdag, begint Dinamo Kiev ook pas in de derde voorronde.




Tags

voorronde dinamo kiev marseille monaco rangers rennais stade coefficient frankfurt frankrijk ballenbak benfica coefficientenlijst eintracht kanttekening lammers lens lille nistelrooij strasbourg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zo, lekker duidelijk verhaal (not)
Ik ga het wel zien met de loting, eerst vakantie.
Fijne vakantie vriendjes en vriendinnetjes ! ! !
+5/-0

1 jaar geleden
Whahaha.. ze kunnen lullen wat ze willen, 12 vrouwen hebben 24 billen.🎵

We moeten gewoon winnen, wie de tegenstander ook wel/niet/wel/niet wordt.
+2/-0

1 jaar geleden
Fijn dat je deze week je status voor de loting al weet. Wel jammer dat het eind augustus is voor de selectie bekend is🤔
+1/-0

1 jaar geleden
Hup Gio dan maar...voorronde tegen Benfica niet bepaald wenselijk 🙈
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We zijn inmiddels kampioen in het sneuvelen in de voorrondes. Je zou zeggen, het moet een keer afgelopen zijn als je zoveel ervaring hebt in hoe het niet moet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voornamelijk je eigen schuld, door die dramatische Europese reeks in het pré Schmidt tijdperk. Haal je elk jaar 10 punten hang je rond die plek 32 en ben je gewoon elke ronde geplaatst. Gelukkig valt Osijek volgend jaar weg, dus dit jaar een goede campagne en we maken een flinke sprong waardoor we ploegen als Benfica of Milan kunnen ontlopen. Moet je wel winnen van de Basels in deze wereld.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja hadden wij maar 'gewoon' kampioen moeten worden... dan waren wij gevrijwaard van al die onzin en traden wij pas medio september aan in groepsfase. Nee nu moeten óók wij, de supporters, weer middenin de zomer opdraven, geld ophoesten en ons, bijna onvermijdelijk, uiteindelijk neer moeten leggen bij die ergerlijke donderdagavonden en een minimum aan (zaterdag)avondjes PSV. Bedankt!
+2/-5

1 jaar geleden
Als als als. Tenslotte mist er eentje een penalty wat ons alweer meteen fataal kan zijn. Voetbal is en blijft een raar gedoe. En dan de naam van dat toernooi: Champions League. Eendracht Frankfurt is 11e geworden in de Bundesliga.......
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage