Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Ruud van Nistelrooij kan niet op een beter moment instappen'

24 mei 2022 08:40 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Ruud van Nistelrooij kan niet op een beter moment instappen"; image source: Pro Shots

In zijn afscheidsinterview met Voetbal International geeft Toon Gerbrands aan dat er voor Ruud van Nistelrooij geen beter moment is om in te stappen. "Qua persoonlijke coaching klets ik al acht jaar met Van Nistelrooij, maar als zij elke week gaan vergaderen met een clubje dan kan er geen betere begeleiding zijn dan Brands, De Jong en Rutten", aldus Gerbrands.

Volgens Gerbrands is Marcel Brands momenteel ook een betere keuze dan hemzelf als algemeen directeur. "Elke club maakt een aantal fases mee", zo geeft hijk aan. "Hier kwam ik toen ze zeven jaar geen kampioen waren geworden. Wat ik altijd goed op orde heb gehad in mijn leven is timing. Dat PSV na mijn komst drie titels haalde, kwam natuurlijk vooral omdat Marcel zijn zaken op orde had en er kon worden geoogst. Na die succesjaren kwam er een volgende cyclus waarin een nieuw fundament moest worden gelegd. Dat is nu gebeurd."

Gerbrands gaat verder: "Er breekt een nieuwe fase aan en ik denk dat het heel goed is dat daar meer voetbalexpertise bij komt. John de Jong kan met mij niet bespreken of bepaalde spelers een toegevoegde waarde zijn voor het elftal. Marcel voegt dat toe met zijn grote internationale netwerk en expertise. Met Fred Rutten is ook een ervaren voetbalman met veel kennis binnengehaald."
Tags

gerbrands nistelrooij brands instappen jong rutten afscheidsinterview begeleiding binnengehaald clubje coaching fundament geoogst hijk klets succesjaren timing vergaderen voetbalexpertise

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
"Er breekt een nieuwe fase aan en ik denk dat het heel goed is dat daar meer voetbalexpertise bij komt". Wie oh wie met een dergelijke expertise komt onze RVC versterken? Het lijkt me dat je in dat 'orgaan' ook een inhaalslag op dat vlak zou moeten maken.
+1/-1

2 maanden geleden
Laten we eerst maar eens kijken wat er in augustus op het veld staat voor we zulke uitspraken doen. Een gebalanceerde PSV waardige selectie hebben we sinds het vertrek van Brands niet meer gehad. Als Ruud na 5 wedstrijden 5 punten achter Ajax staat is ie ook de gebeten hond.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Die Toon toch. Veel afscheidsinterviews. Allemaal met hetzelfde karakter: wat heb ik het toch goed gedaan. De waarheid is toch ook wel dat PSV pas in zijn laatste jaar de KNVB-beker won en we qua kampioenschappen alweer een paar jaar droog staan. Schmidt was een noodgreep na geklungel met voorgangers zoals Van Bommel. Ineens moest het helemaal anders. Toon had het over een nieuwe cultuur. Onder leiding van Schmidt is de selectie weliswaar naar een hoger plan getild, maar met zijn vertrek, verlaat ook zo'n beetje de gehele technische staf de club en moeten we weer opnieuw beginnen. Wat is dan precies dat fundament waarover Toon spreekt? En wat blijft er over van die nieuwe cultuur nu al die oude namen terugkeren (Rutten, Van Agt, etc.)? Wel dikke complimenten voor de PSV Academy. Dat zie ik echt als een huzarenstukje van Toon. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat sportief presteren weer op nummer 1 is komen te staan bij PSV. Volgens mij gaat een ervaren en kundig mens de deur uit, zonder twijfel. Wie weet hoe zeer we hem nog gaan missen. Hopelijk niet al te veel, dan heeft hij de club in goede handen achtergelaten. Het ga je goed, Toon.
+4/-0

2 maanden geleden
Voor Ruud wellicht een prima moment om in te stappen, maar geldt zulks ook voor PSV? Ik hoop het uiteraard van ganser harte!

Verder hoeft Toon niet zo, vals(?), bescheiden te doen omtrent zijn rol in de successen meteen na zijn aantreden. Hij heeft daar ook zijn aandeel in gehad.

Bij mij blijft buiten kijf staan dat John de Jong een lichtgewicht is en derhalve ongeschikt voor een topclub.
+1/-0

2 maanden geleden
En als ik dan lees dat we oa interesse in Sam Lammers hebben weet ik niet waar we de lat gaan leggen komend seizoen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er is werkelijk geen enkele clubwatcher die dat gemeld heeft :denk
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.800 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland