Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil komend seizoen minder lege plekken tijdens uitverkochte wedstrijden'

1 juni 2022 09:57 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil komend seizoen minder lege plekken tijdens uitverkochte wedstrijden"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft commercieel directeur Frans Jansen aan dat PSV komend seizoen minder lege plekken wil in het stadion terwijl de kaarten voor die stoelen wel verkocht zijn. "Dit seizoen hebben we wedstrijden gehad waarin vijftien procent van de mensen ondanks een geldig ticket niet kwam. Dat is veel te veel en voor niemand fijn", aldus Jansen. "Nee, ook niet voor de spelers. Een vol stadion zonder lege stoeltjes geeft hen nog meer kracht."

Volgens de commercieel directeur zijn veel te weinig supporters op de hoogte van de mogelijkheid om eenmalig jouw seizoenkaart aan iemand anders te verkopen. "Dit werkt heel simpel. Ze hoeven ons alleen via onze site te laten weten dat ze niet komen", zo geeft hij aan. "Daarna krijgen ze naar rato hun geld terug en wij kunnen dan deze plaats eenmalig aan iemand anders overdoen, die we dan geen nee hoeven te verkopen. Win-win voor iedereen."

PSV zal ook komend seizoen weer alle 28.000 beschikbare seizoenkaarten verkopen. "Op dit moment zijn er 500 opzeggingen geweest, wat gezien onze ervaringen zeer weinig is. Ruim 15.000 kaarten voor volgend seizoen zijn inmiddels betaald en tot eind juni zal dat aantal nog bijna verdubbelen, verwachten we", zegt hij daarover. "Het klinkt heel streng en misschien is het ook wel zo, maar wie niet voor die tijd betaalt loopt kans om de plek kwijt te raken aan iemand op de wachtlijst. De lijst zal er ook komend seizoen blijven."

Meer op ED.nl




Tags

jansen opzeggingen overdoen rato seizoenkaart streng wachtlijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het is toch een cadeaubon voor de psv fanstore wat je krijgt per keer dat je zelf niet kunt?
+1/-0

 
1 jaar geleden
De voucher die je hierbij ontvangt zou je ook moeten kunnen gebruiken om losse tickets mee te kopen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als je ze opspaart kun je ze dus ook inleveren bij je SK voor een nieuw seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Grootste probleem hierbij is de prijs, wie gaat er 70 euro per ticket betalen voor een wedstrijd als Sparta-thuis?
+4/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben de helft van de keren niet komen kijken. Maar heb niet de moeite genomen om naar de PSV website te navigeren, in te loggen en naar deze optie opzoek te gaan. Ik vind dat ook niet de moeite voor die paar Euro die je er mogelijk voor krijgt.

Zorg gewoon dat iedere PSV supporter een app heeft waarmee je ondermeer het stadion binnen kan komen en Stuur me de dag voor de wedstrijd een pushbericht "1.240 supporters zoeken nog een kaartje. Kom jij naar de wedstrijd of wil je misschien je stoel beschikbaar stellen?" Als ik dat met 1 druk op de knop kan doen dan zou ik er niet eens geld voor hoeven te hebben.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Voorheen kreeg je 1/17e van de prijs van je kaart dus zeker geen paar Euro.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat idee met een push bericht zou inderdaad helpen. Dat je dan een keuze krijgt dat je wel een 1/17 deel wilt ontvangen of niet lijkt me eenvoudig toe te passen.
+1/-0

1 jaar geleden
Voor PSV natuurlijk ideaal.
Supporters die aangeven niet te komen / hun kaart verkopen via deze manier ontvangen 1/17 deel terug.

Terwijl jouw plaats dan weer verkocht wordt voor de reguliere tarieven. Vak T krijg je bijv. ongeveer 21 euro terug, maar een losse kaart kost ongeveer 40 euro.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Uiteraard, maar bedragen gelijk trekken is niet echt een optie. Of de prijs van alle losse tickets gaan fors omlaag. Maar dan koopt niemand meer een SK. Of de seizoenskaart houder verdiend fors geld op niet komen en een SK wordt voor handelaartjes ipv fans.
Daarnaast heeft PSV natuurlijk ook gewoon werk aan het faciliteren van dit systeem en hoop ik dat PSV er nog een extra goeie keeper van kan kopen
+3/-0

1 jaar geleden
Ik zou om te beginnen het maximum aantal seizoenskaarten wat opvoeren tot bv 30.000. Dan hou je met nog 2000 zakelijke plaatsen nog 3000 plaatsen over waarvan er meestal niet meer dan 800 (halve uitvak) naar de tegenstander gaan. Meer mensen blij, meer vaste inkomsten.
Daarnaast zou ik elk jaar de seizoenskaarthouders her indelen in hun vak en op hun rij, aanschuiven en aansluiten met behoud van vak en rij. Dan heb je geen losse plaatsen tussen verkochte plaatsen meer en kan je per 2 of meer weer nieuwe bezoekers of losse kaarten verkopen waar ook meer animo voor is. Tip! Gratis!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zo veel mogelijk seizoenkaarten verkopen is geen goed idee. Dan zitten iedere 14 dagen precies dezelfde mensen in het stadion. Een vader met zijn zoontje zonder seizoenkaarten moeten ook de kans hebben om naar het stadion te gaan. Dat zoontje is namelijk onze seizoenkaarthouder van de toekomst. Je wil dus altijd een paar duizend kaarten in de vrije verkoop, zodat niet seizoenkaarthouders wel de kans hebben om een keer naar een wedstrijd te gaan.

Het idee van aanschuiven vind ik wel aardig. Daarmee voorkom je inderdaad gaten in het stadion. Daarnaast vind ik dat het makkelijker zou moeten worden om van plaats te ruilen in het stadion. Wij zitten met een groepje van 5 bij elkaar en zouden wel een keer andere plaatsen willen. Ik weet zeker dat er genoeg groepjes zijn die met ons zouden willen ruilen, maar nu is er geen systeem die dat faciliteert. Halverwege juni zou er iets komen, maar volgens mij kun je dan alleen kiezen uit de plekken van mensen die hebben opgezegd. Gemiste kans.
+4/-0

1 jaar geleden
Of wellicht moeten ze die 1/17 compensatie wat opwaarderen zodat het aantrekkelijker wordt voor de seizoenkaarthouder om zijn kaart uit te leasen.

Wat mijzelf betreft is het simpel: of ik ga zelf of niemand gaat (op die kaart), tenzij uiteraard een bekende van mij wil.

Maar ik vorm het probleem hier ook niet: NS & covid dienende was mijn laatst gemiste thuiswedstrijd voor de competitie ergens begin 2014. Sedertdien alleen enkele bekerpotjes niet geweest.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Hmmm met dat opwaarderen van die 1/17 ben ik het nog niet zo eens. Dan krijg je volgens mij precies wat Timmie hierboven ook al aangaf. Dan wordt de SK een soort beleggingsobject waar je geld aan kunt verdienen. Dan krijg je seizoenkaart melkers i.p.v. huisjesmelkers😉
Iedereen is natuurlijk vrij om wel of niet aanwezig te zijn, maar zonde is het wel inderdaad. Dan krijg je van die Arena toestanden, staat er braaf dat er 50k toeschouwers zijn terwijl je duizenden lege gekleurde stoeltjes ziet. "Het was er warm en druk, ik zat naast een lege kruk".
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik verlangde zo naar jou hier aan m'n zij...

Daar heb jij ook wel een punt ja.

Ik bedoelde in mijn post overigens 'zijn of haar' (kaart), bovenste alinea. Er zitten natuurlijk ook dames op PN en in stadion.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien ook nog wel genderneutralen. Kan zo maar he.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daar doen wij niet aan.

Ik ben niet bepaald woke... ;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Daarnaast moet PSV ook aan klantenbinding doen en anderzijds de trouwe fans tegemoet komen.De supporter is geen melkkoe en kan niet altijd leveren zo gezegd.Wat ik daarmee bedoel,is dat je nu ook ziet dat zowat de helft tot eind juni met betalen wacht. sommigen wachten op vakantiegeld alvorens af te tikken,die seizoenkaart kost honderden euroos,dat hakt er bij sommigen in.En die mensen zie je vervolgens niet bij europa en bekerwedstrijden voor de winterstop,die kaarten erboven op kunnen ze amper betalen.Hou die kaarten voor de winterstop betaalbaar,verkoop ook losse wedstrijden ipv alleen passepartouts, laat de fans tegen een laagvlieger voor de beker op seizoenkaart een keer binnen en speel hem voor een vol stadion ipv 8.000 betalende fans.Vraag voor alle 3 de vriendschappelijke wedstrijden tegen villareal,FCE,Betis 5 euro ongeacht welke tribune.
+2/-0

 
Kaarten voor de groepswedstrijden worden gewoon los verkocht. Afgelopen seizoenen was dat alleen heel minimaal omdat de passe-partouts al uitverkocht waren.
+1/-0

1 jaar geleden
Als supporter met een SK hoef je niet te verdienen lijkt mij!
Ik laat iemand anders op mijn kaart gaan als ik niet kan dat is een keuze. Maar als je dus via PSV verkoopt dan krijg je een 1/17 deel terug en kan PSV wat extra verdienen door de kaart duurder te verkopen zo slecht is dat toch niet voor de club? Ik vindt het dus geen slecht idee.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage