Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Júnior: 'Met mijn mentaliteit en kwaliteiten geloof ik dat ik alles kan bereiken wat ik wil'

11 juni 2022 11:02 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mauro Júnior: "Met mijn mentaliteit en kwaliteiten geloof ik dat ik alles kan bereiken wat ik wil"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Mauro Júnior aan het fantastisch te vinden dat hij komend seizoen gaat werken met Ruud van Nistelrooij. "Hij was als spits waanzinnig en ik ken hem al vanaf het moment dat ik bij PSV kwam in 2014. We hebben een goede relatie en die hoop ik ook bij het eerste elftal te houden", aldus Mauro. "Trainer Ruud is een aardig persoon, ik ken hem nog niet goed als coach, maar dat zal snel veranderen."

Aan welke kant hij speelt op het veld maakt de Braziliaan niet heel veel uit. "Als ik heel eerlijk ben, heeft links mijn lichte voorkeur, maar als de trainer me op rechts nodig heeft, dan speel ik aan die kant. Het ligt aan de trainer, aan de analyses die hij maakt en aan de spelers die erbij gaan komen", zo geeft hij aan. "Ik zal in elk geval heel hard werken om hem te overtuigen. Daar begint alles mee. En met mijn mentaliteit en kwaliteiten geloof ik dat ik alles kan bereiken wat ik wil."

In de eerste twee wedstrijden dit seizoen had Mauro een basisplaats als respectievelijk nummer 10 en rechtsbuiten. In november keerde hij terug in de basis als linksback en na de winterstop stond hij aan de rechterkan. "Ik heb mezelf verbaasd dat ik het op beide posities goed deed", zegt hij daarover. "Het is een waanzinnige ervaring dat ik eerst een back word en dan betrouwbaar ben op zowel de linker- als rechterkant. Dat is heel goed voor mij en het geeft de trainers opties."

Meer op VI.nl




Tags

mauro analyses braziliaan nistelrooij rechterkan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Voor mij met afstand de speler van het jaar.
Nooit zeuren en er áltijd staan als díe nodig is.
+9/-0

1 jaar geleden
Zolang hij dat alles maar bereikt bij en met PSV.
+2/-1

Mauro heeft een lange weg bewandeld zonder ooit te klagen, wat hij bereikt is puur op wilskracht, KLASSE KEREL
+2/-0

1 jaar geleden
Volgende stap in het oranje.
+2/-0

1 jaar geleden
Niet geschikt in op zijn originele positie.
Maar uitermate effectief gebleken op de backposities.

altijd gedacht goede werker, uitstekende mentaliteit maar komt gewoon kwaliteit te kort en niet z'n beetje ook.

Op de backposities zijn plek gevonden daar blijkt de combinatie van zijn wilskracht en werkethiek gewoon wel de kwaliteit te hebben die nodig is.

Waar ik de afgelopen 5 jaar dacht wat moeten we er mee, saneer die jongen weg dat wordt nooit never niets. te klein, de weinig body niet voldoende techniek ben ik nu blij dat hij er is en blijft.
En hij blijkt pas 23 te zijn voor mijn gevoel zit hij er al eeuwen en dacht ik dat hij een stuk ouder was.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage