Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Bruma vertrekt op huurbasis naar Fenerbahce met verplichte koopoptie'

15 juni 2022 09:45 - Marco Timmer
Foto: Pro Shots

[Update] "Bruma vertrekt op huurbasis naar Fenerbahce met verplichte koopoptie"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Bruma dicht bij een transfer is naar Fenerbahce. De aanvaller is al onderweg naar de Turkese hoofdstad om een medische keuring te ondergaan. Volgens de manager van de Portugees gaat het om een directe transfer en betaalt de Turkse topclub meerdere miljoenen. Het zou zelfs om pakweg 4 miljoen euro kunnen gaan, maar dat is door PSV nog niet bevestigd.

Update 23:41: Fenerbahce heeft via de officiële kanalen bevestigt dat er een akkoord is over de transfer van Bruma. Volgens de Turkse club gaat het echter om een huurtransfer. In een reactie aan het Eindhovens Dagblad heeft de zaakwaarnemer van de aanvaller echter nogmaals laten weten dat het om een verkoop gaat.

Update 15-06 09:45: Clubwatcher Marco Timmer meldt via Twitter dat Bruma definitief gaat vertrekken bij PSV. De Portugees speelt komend seizoen op huurbasis voor Fenerbahce, waarna de Turken hem definitief over zullen nemen. PSV zal voor die transfer nog enkele miljoenen krijgen naar verwachting.




Tags

bruma fenerbahce portugees huurtransfer keuring timmer turkese

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Blijft een gigantische verliespost, maar dan iig damage control.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Die 10 miljoen zien we never meer terug. Maar in ieder geval transfersommen voor Baumgartl, Bruma, Romero is tenminste doorselecteren.
Ik hoop vooral dat Ruud dat heeft aangegeven, dat hij deze spelers niet gaat gebruiken.
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi zo, aan die jongen zijn inzet ligt het niet en hij heeft toch behoorlijk wat belangrijke goals gemaakt, maar het gaat hem nooit worden hier. Knap hoe hij ook na zijn verhuurperiode hier altijd alles heeft gegeven, wat dat betreft een voorbeeldprof. Dat we veel verlies moeten nemen was bekend, maar dit is stap 1 in de grote schoonmaak. Nu nog de pijn van Baumgartl en Doan (die overigens best mag blijven, maar veel te duur aangetrokken is) en die Vincicius ergens zien te loodsen. Ik wens Bruma het beste in Turkije.

Edit, en toen stond er ineen huur bij Elfrink........het zal toch niet hé.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Wat een soap weer zeg, ongelooflijk, jij vergeet trouwens (gemakshalve?) Luckassen nog. ;-)
+1/-2

1 jaar geleden
Bedankt voor de bewezen diensten. Helaas niet waargemaakt wat iedereen er van hoopte, maar nooit geklaagd en in ieder geval altijd inzet getoond. All the best bij Fener!
+6/-0

1 jaar geleden
Hoop toch echt dat het om verkoop gaat en we een bedrag van circa 5 miljoen vangen. Voordeel van een huurconstructie zie ik niet voor PSV. En verkoop onder de 3 miljoen vind ik ook onzin. Dan houd hem maar en dan zien we wel hoe hij zich onder Ruud ontwikkelt.
+2/-0

1 jaar geleden
In ieder geval duidelijkheid nu.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vind je? Het enige dat nu duidelijk is, is dat we hem volgend jaar niet op kunnen stellen, maar er ook geen geld voor ontvangen...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou ja, we vangen vooralsnog niks en ik verwacht dat de uiteindelijke opbrengst slechts een schijntje zal bedragen van wat wij ervoor betaald hebben. Zou JdJ beseffen dat het, zeker als internationaal doorgangshuis, de bedoeling is winst te maken op spelers... dit is iig het andere uiterste.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Klopt, maar dat is toch eigenlijk geen verrassing in het geval van Bruma? Daar weten we al 3 jaar of meer van dat ie nevernooit meer zou opbrengen dan dat ie gekost heeft.

Ach een paar nuttige goals en verder goed dat er nu iets concreets is, zowel voor hem als voor de club/ons. Succes in Turkije! :)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Net als Romero (Brands), altijd nog beter dan Baumgartl & Luckassen (Brands), hoewel eerstgenoemde er ook een paar gemaakt heeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoop dat dit de laatste keer is dat we voor veel geld een speler aantrekken die al meerdere keren mislukt is..
+1/-0

1 jaar geleden
En weer door. Fijn te zien dat bepaalde ‘dossiers’ opgelost worden.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben blij dat we nu een aantal spelers kwijt (lijken te) raken die we afgelopen zomer niet konden slijten. Bruma had af en toe een aardig moment, maar heeft gewoon niet de kwaliteit / consistentie die we bij PSV zoeken. Als je ziet hoeveel verder een speler als Gakpo nu is, terwijl die - toen Bruma kwam - nog een veredelde jeugdspeler was.

Bruma erbij houden kost alleen maar geld en helpt ons niet verder. Fijn dat we verder kunnen kijken naar een speler die wel een toekomst heeft in Eindhoven.
+1/-0

Het bericht is duidelijk dat Bruma wordt verhuurd met verplichte optie tot koop, duidelijk zat toch?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het blijft een mooie: "huur met verplichte optie tot koop". Het woord optie geeft aan dat er nog een keuze is, maar met een verplichting is die er niet.
+1/-0

 
 
Alleen met die verplichting gaat de huur door, kort om geen verplichting aangaan is ook geen huur.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor de kopende partij is een koopoptie het beste. Voor de verkopende partij is een verplichting tot koop beter. Tenzij je als verkopende partij een speler elders wil stallen om zich te ontwikkelen. Maar dat punt zijn we bij Bruma denk ik wel voorbij.
+1/-0

 
Mocht er een andere club belangstelling tonen zal je als huurder met verplichte optie tot koop minimaal het bod van de concurrentie moeten evenaren, wel weet je van tevoren wat de vastgestelde bodemprijs is om vals spel uit te sluiten.
+1/-0

 
Dat klopt niet wat je zegt. Bruma is na dit seizoen gewoon eigendom van Fenerbahce. Als er een club wordt die meer wil betalen kunnen ze met Fenerbahce in gesprek en krijgt Fenerbahce het geld als ze hem direct willen doorverkopen.

Het is nu hetzelfde als een directe transfer, alleen je krijgt de transfersom over een jaar pas. De klassieke boekhoudkundige truc als je vanwege financial fair play geen transfers kan doen.
+1/-0

 
Zit Fenerbahce in dat hoekje dan? Dan zou het wel kloppen, maar ik meen me wel te herinneren ooit zo'n constructie te hebben gelezen.
+1/-0

 
Ja, de drie Turkse topclubs hebben enorme schulden en Fenerbahce spant met ruim 300 miljoen euro de kroon. De Turkse voetbalbond heeft daarom hard ingegrepen en ze mogen deze zomer nauwelijks investeren in nieuwe spelers. Door dan nu een speler te huren met die verplichte optie tot koop omzeil je die straf omdat die definitieve transfer nu pas voor volgend jaar zal gelden. Fenerbahce is ook door de UEFA al meerdere keren gestraft.

Dit trucje werd al vaak gebruikt en sinds PSG dat in 2017 deed door Mbappe eerst een jaar te huren en hem vervolgens voor 180 miljoen een jaar later over te nemen met die verplichte 'optie' omzeilden ze een straf van de UEFA omdat ze niet meer mochten uitgeven die zomer. Sindsdien zie je dit trucje met het jaar vaker voorbij komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe werkt een Huur optie met verplichte koop optie voor een speler met 1 jaar op zijn contract???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Aaah okay, dan kan ik me er iets meer bij voorstellen. Maar blijft een noodoplossing.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer dat het er allemaal niet zo uitkwam. Tactisch geen licht. Leek me wel prima gozer. Mooi voor hem dat ie bij zo'n club verder kan
+1/-0

1 jaar geleden
Is dat niet hetzelfde als een verkoop met een betalingstermijn van 365 dagen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja, maar dan moet je wel de huursom van dat ene jaar bij de verkoopprijs optellen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage