Transparent
Inloggen
Sluiten

'Luuk de Jong staat open voor terugkeer naar PSV, club hoopt ook op komst van Ki-Jana Hoever'

20 juni 2022 09:55 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Luuk de Jong staat open voor terugkeer naar PSV, club hoopt ook op komst van Ki-Jana Hoever"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Luuk de Jong heeft laten weten open te staan voor een terugkeer bij PSV. Wel zal er met Sevilla een akkoord bereikt moeten worden over een transfersom. Voor Ruud van Nistelrooij is de komst van De Jong een absolute topprioriteit en PSV wil de international zo snel mogelijk weer terughalen naar Nederland.

PSV hoopt daarnaast ook Ki-Jana Hoever snel vast te kunnen leggen, terwijl er nog steeds interesse is in de Braziliaanse middenvelder Vinícius Souza. Omdat hij echter eigendom is van de City Group zal een transfer niet makkelijk zijn en zijn zaakwaarnemer gaf in een reactie aan geen spoedige beslissing te verwachten.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

jong hoever jana eigendom nederland nistelrooij sevilla souza spoedige topprioriteit vinicius

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Sevilla had met die Mexicaanse club al een akkoord voor een vraagprijs van 5 miljoen. Dus de transfersom lijkt niet onoverkomelijk. De beslissende factor in deze gaat waarschijnlijk het salaris zijn dat Luuk gaat eisen. Dus dan kunnen we zien hoe graag hij terug wil keren op het oude nest.

Uiteindelijk hoop ik echt dat hij terugkomt. Ben er van overtuigd dat hij 15+ (of zelfs 20+) goals in de Eredivisie maakt en dat rendement ontbrak afgelopen seizoen. Onze topscorer bleef steken op 12 doelpunten...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Feitelijk gezien klopt dat laatste. Ik wil toch nog een laatste lans breken voor Zahavi. Nee, hij gaat niet de boeken in als de meest scorende, best voetballende spits. Maar ik vind dat hij ook niet altijd op de juiste manier gebruikt is.

Met Luuk weet je wat je aan specifieke kwaliteiten in huis haalt. Als hij ook uit zou moeten zakken, mee het spel gaat verdelen en ruimtes moet laten vallen, dan geef ik je op een briefje dat hij er ook geen 15+ maakt.

Nou denk ik wel dat het spel onder van Nistelrooij anders gaat zijn.
We gaan het meemaken.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik hoop dat hij niet komt. Snap totaal niet waarom iedereen hier nu zo lyrisch over is.

Begrijp me niet verkeerd, Luuk is een jongen van de club en staat garant voor goals. Maar voor een voetballer van 32 met 0 restwaarde en een salaris van minimaal 2 mln per jaar is dit gewoon een slechte investering.

Helaas beheerst Ajax het transferspelletje veel beter dan wij, gedeeltelijk omdat ze da naam mee hebben, maar ook omdat ze niet zomaar investeren in spelers zonder restwaarde.

Op deze manier kom je nooit financieel dichterbij hen. Ik zie liever voor dat geld een jonge goalgetter uit een lagere divisie komen wiens transfersom kan verveelvoudigen.
+2/-0

 
Want Tadic staat daar gratis op de loonlijst zonder restwaarde? :denk
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tadic was in die periode een stuk jonger toen hij de transfer maakte naar Ajax. Nog steeds aan de oude kant hoor, maar wel jonger. Luuk wordt in augustus 32, dus heeft nog 2 goede jaren. Dat is 5 mln transfergeld + 2 mln per jaar (x3) = 11 mln euro volledig afgeschreven bij een 3-jarig contract.
+2/-0

 
Tadic wordt in november 34 en heeft nog een langdurig contract voor 4,5 miljoen per jaar. Wordt dat niet afgeschreven dan? Daar gaat het dik over de 30 miljoen zonder dat ze er nog een transfersom voor terug zien.

Hebben we het nog niet gehad over Blind en hun twee keepers. Die hebben ook geen enkele restwaarde.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Je ziet liever een goalgetter uit een lagere divisie komen.

Als Luuk wordt gehaald als spits die er meteen staat op CL-niveau met daarachter Roko Simic en talent Fofana denk ik dat het aardig ingevuld wordt.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is eigenlijk heel simpel. We praten hier over 3 factoren: garantie op goals, prijs en restwaarde. Het is onmogelijk om een speler te vinden die én garantie biedt op goals, een lage prijs heeft, maar wel restwaarde. Luuk geeft garantie op goals en heeft een lage prijs, maar heeft inderdaad geen restwaarde. Bergwijn geeft garantie op goals en heeft wel restwaarde, maar dan heb je een hoge prijs. Zo simpel is het.

Als je voor 5 miljoen een jonge goalgetter uit een lagere divisie haalt (wat jij liever ziet) dan heb je een lage prijs en restwaarde, maar verlies je de garantie op goals. Het is maar net welke factor je belangrijker vindt. Om kampioen te worden hebben we wel iemand nodig die doelpunten maakt.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Openda staat qua goals 1 op 2 bij Vitesse en is 22, Luuk in Eredivisie scoorde bij PSV gemiddeld per wedstrijd 0,59 goals. De vraag is of hij dat aantal wat hij in 2019 haalde kan evenaren, ook daarbij heb je geen garanties.

Openda heeft een transferwaarde van circa 6 mln, maar kent een veel lager basissalaris en kan alleen maar beter worden.

- Garantie op goals heb je bij beide spelers niet, maar bij Openda kan er nog groei inzitten, bij Luuk niet meer.
- Prijs: gelijk, licht in het voordeel van een Openda vanwege zijn lagere salaris
- Restwaarde wint een Openda het omdat zijn transfersom alleen maar toe zal nemen
+3/-0

 
2 jaar geleden
Het vergelijkingslijstje van De Jong en Openda is behoorlijk subjectief. Garantie op goals is Luuk natuurlijk in het voordeel. Ook als het gaan om restwaarde is het maar zeer de vraag of Openda meer waard gaat worden. Die moet dan echt een volgende stap gaan zetten. Doet hij dat niet (en die voorbeelden hebben we in het verleden genoeg gezien: Maher, Ramselaar, Amrabatz etc.) dan heb je er weinig aan. Luuk hoeft geen stap te zetten. Heeft recent nog bewezen het niveau van PSV (en daarboven) aan te kunnen.
+2/-0

 
Als Luuk met ons 2x CL haalt met 1x ED kampioenschap zijn die centen er ook uit en is dan het missen van een restwaarde als sneeuw voor de zon verdwenen, maar ook een optie is beide halen en Fofana een jaartje bij verlengen om hem met wat zekerheid te sussen want de eerste twee kan ook iets overkomen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Luuk brengt natuurlijk veel meer dan goals (wat geen garantie is) Hij heeft ervaring er wordt tegen hem opgekeken en ik denk dat hij met zijn werklust en uitstraling het hele team een paar % beter laat spelen en die paar % kunnen net beslissend zijn. Openda erbij vind ik overigens ook niet verkeerd. Een Romario, of ROnaldo of van Nistelrooy zijn inmiddels onbetaalbaar voor PSV. Kijk eens wat er destijds voor Vincent Janssen is betaald.
+1/-0

2 jaar geleden
15+ goals voor Luuk is makkelijk haalbaar, maar alleen als het spel dan helemaal op hem is afgestemd! Dan heb je per wedstrijd minimaal vijf perfecte voorzetten nodig waar hij er dan één van in knikt. Maar gaan onze buitenspelers die ook geven die vijf perfecte voorzetten? Stel dat je met Gakpo en Madueke speelt, die zijn weer op hun sterkst als ze naar de rand zestien draaien en van daaruit op goal schieten. Als het maar niet heel snel scheve gezichten geeft als het even niet meezit?
+1/-0

 
Dan blijft er altijd de kans op de rebound voor Luuk;-)
+1/-0

2 jaar geleden
Nu de keuze duidelijk op Luuk de Jong is gevallen, Barcelona & Sevilla geen optie meer zijn en dus Luuk zelf graag wil, zou ik als PSV de zaak maar z.s.m. rondmaken. Voordat er andere kapers op de kust komen.

Heeft Ajax zich nog niet gemeld? Kan niet lang meer duren toch?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi