Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Het aantrekken van een nieuwe keeper was de prioriteit'

20 juni 2022 18:00
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Het aantrekken van een nieuwe keeper was de prioriteit"; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij gaf op de persconferentie van maandag aan dat het aantrekken van een nieuwe keeper de absolute topprioriteit was voor PSV. "Ook in het beeld van vier keepers voor een selectie hebben we daar profielen voor opgesteld en dat ziet er heel goed uit", aldus Van Nistelrooij. "Walter Benítez is nu hier en wordt gekeurd. Hopelijk krijgen we daar snel groen licht voor."

Boy Waterman werd wel al vastgelegd. "Voor de plek van derde keeper wil ik iemand met veel ervaring en nog steeds superfit is. Hij kan de andere keepers gaan ondersteunen, ook in de kleedkamer", zo gaf hij aan. "We hebben met Kjell Peersman een doelman die bij Jong PSV blijft keepen en op de lange termijn de potentie zien voor PSV 1. Joël Drommel is er ook nog en ik heb hem ook aangegeven dat we hem absoluut nog niet afschrijven. Het is nu nog niet daar waar we willen zien en dat snap hij ook. Met zijn leeftijd kan hij dat er zeker nog uit gaan halen en daar gaan we mee aan de slag."

Van Nistelrooij hoopt ook snel een nieuwe aanvaller te kunnen verwelkomen. "Bij de evaluatie van de selectie kwamen er twee prioriteitposities, de nummer één en de nummer negen", legde hij uit. "We zijn blij dat we Benítez nu binnen krijgen, er van uitgaande dat het rond komt. Die andere positie hopen we nu ook in te vullen. Je weet ook achter de schermen dat het niet altijd makkelijk is, omdat je ook met andere clubs te maken hebt. In de afgelopen weken heb ik met heel veel spelers gesproken die ik graag aan de selectie wil toevoegen."

De trainer ging ook in op het mogelijke behoud van Ibrahim Sangaré. "Ik heb met hem gesproken en uitgelegd hoe ik het team zie en hoe ik zijn rol zie. Hij wil heel graag blijven", zei Van Nistelrooij daarover. "We weten allemaal hoe de transfermarkt werkt. Als er bepaalde clubs komen, weet je als PSV zijnde hoe laat het is. Maar hij heeft het hier fantastisch naar zijn zin."

Ook met Cody Gakpo zijn gesprekken geweest. "Natuurlijk wil ik het liefst zo snel mogelijk weten of hij blijft, maar we zijn ook gebonden aan de transferwindow", reageerde hij daarop. "Het is aan de speler wanneer hij weet wat hij wil en of hij die keuze op voorhand wil maken. Uiteraard ligt dat ook aan wat er af gaat spelen op de transfermarkt."
Discussieer mee op de forums


Tags

nistelrooij benitez afschrijven behoud drommel gakpo gekeurd groen jong peersman prioriteitposities sangare schermen superfit topprioriteit transferwindow voorhand walter waterman zijnde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Als ik Ruud zo hoor praten kan ik de schaal al bijna ruiken...en dan bedoel ik niet alleen de Johan Fruyttschaal.
+2/-0

2 weken geleden
Erg blij met Benitez, knap van Sjonnie als dit lukt.
Chapeau
+2/-0

2 weken geleden
Wel lullig voor Drommel als je nieuwe trainer uitspreekt dat een nieuwe keeper top prioriteit is🤔
+2/-0

 
2 weken geleden
Is niks lulligs aan. We hebben het over topsport en Drommel functioneert niet naar behoren. Dat weet hij zelf ook.
+2/-0

2 weken geleden
Wás prioriteit, pas indien goedgekeurd en vastgelegd toch?

Zou geweldig zijn als wij eindelijk weer een keeper hebben. Al vond ik Mvogo de laatste maanden zeker niet slecht (maar gehuurd). Wat toch indien die het hele seizoen in de goal zou hebben gestaan?
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.800 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland