Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV profiteert zelf ook financieel van huurtransfers dit seizoen'

26 juni 2022 13:26 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV profiteert zelf ook financieel van huurtransfers dit seizoen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid artikel geeft het Eindhovens Dagblad meer uitleg over de keuze van PSV om deze transferzomer meerdere spelers proberen te huren. Ki-Jana Hoever is inmiddels al in Eindhoven en ook Xavi Simons en Savinho staan op het punt om een jaar voor PSV te komen spelen. Het gaat echter niet om een 'kale huur', maar om constructies waar PSV financieel zelf ook van profiteert.

De club heeft met Wolverhampton Wanderers financiële afspraken gemaakt. Hoe meer wedstrijden Hoever komend seizoen speelt, hoe groter de vergoeding is die PSV ontvangt van de Engelse club. Voor Savinho bedingt PSV een forse vergoeding van Manchester City als de Braziliaan uiteindelijk door weet te breken. Het zou bij succes gaan om meerdere miljoenen.

Welke afspraken er met PSG worden gemaakt over de huur van Xavi Simons is nog onduidelijk. De insteek van PSV is wel dat de club ook hier later kan profiteren als een speler doorbreekt via onder andere bedragen per wedstrijden of (doorverkoop)percentages. PSV ziet in Simons wel een directe versterking voor de A-selectie.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

simons hoever huur huurtransfers savinho xavi bedingt braziliaan constructies doorbreekt doorverkoop jana kale percentages psg transferzomer wanderers wolverhampton

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Fijn dat er uitleg is, aangezien er mensen denken dat we een soort tweede Feyenoord zijn geworden ;)
+6/-0

2 maanden geleden
Ze kunnen het voor de buitenwereld spinnen zoals ze willen, uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat je voor een appel en een ei spelers voor andere clubs op aan het leiden bent. Dat je spelers als Guardado en Alex(al was ik er toen wel ziek van dat hij uiteindelijk toch slecht gehuurd bleek te zijn) en een VGinkel(toen hij nog fit en waardevol was voor ons) huurt is een ding, dat waren spelers die direct waardevol waren, iets wat deze 3(Savio, Hoever, Simons) nog maar moeten bewijzen.

4! huurspelers(we hebben Vinicius helaas ook nog) ik vind dat voor PSV een club die het hoofdzakelijk moet hebben van de doorverkoop van spelers, heel gevaarlijk korte termijn beleid. Onze grootste concurrent is bezig met kopen! van 3 Nederlandse internationals, wij huren 3 jonge spelers waar we nog maar van moeten afwachten of we er sportief(financieel en toekomstgericht in ieder geval niet) iets aan zullen hebben. Ik heb echt niet het gevoel dat we dichterbij aan het kruipen zijn integendeel.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Grote bedragen neerleggen om een speler te kopen kan ook zeer riskant zijn, dat hebben we wel gezien bij Bruma, Romero, Baumgartl etc. Sowieso hebben we veel minder budget dan Ajax dus moeten we inventief zijn. Ik heb alle vertrouwen in deze koers, zo lang het een aantal zeer goede talenten betreft en niet de overhand krijgt in het beleid.
+12/-0

 
2 maanden geleden
Geen geld om juiste spelers te kopen. Je moet kampioen worden, CL spelen, geld verdienen, spelers kopen, kampioen worden etcetera. PSV zal met huurlingen kampioen moeten zien te worden. Die zijn blijkbaar beter dan wat PSV op dit moment kan kopen.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Blijft Vinicius? Jaartje leek me wel lang genoeg. Of al te lang
+4/-1

 
2 maanden geleden
Nou korte termijn beleid, Sangare en Gakpo hebben samen waarschijnlijk wel een transfer waarde van zo'n 60/70 miljoen en dat zijn twee spelers. Ik heb liever dat ze de selectie plekken opvullen met huurspelers die nu meteen iets exra's brengen dan met spelers zoals een Thomas met alle respect.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Eens hoor. Stel je weet gakpo en Sangare te behouden, dan mis je dus volgend seizoen al 6 speler, dat weet je nu al. Dat is gewoon niet handig.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar je jeugdspelers zijn ook weer een jaar verder in hun ontwikkeling
+1/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens rempsv.
En dan die vingertjes hier van 'zie je nu wel, pessimisten'. Enkele miljoenen? Enkele miljoenen? Dat is een financiële pleister in het hedendaagse voetbal.
Voor PSV is het een schijntje. Ik maak mij echt zorgen als we eindigen met de balans van een aantal huurspelers en een paar spelers zonder restwaarde.

Het idee dat Gnonto wellicht naar Feyenoord zou zijn zou echt een fiasco van formaat zijn. Dan hoop ik maar heel hard dat PSV echt weinig in hem ziet. Niet dat ik dat zou snappen, maar toch..

Ik maak niet graag de vergelijking met Ajax, maar daar lopen we echt lichtjaren op achter, met name wegens ons fantastische beleid van de afgelopen jaren. Denk je eens een goede aankoop gedaan te hebben, blijkt er weer een financieel negatieve clausule aan vast te zitten. Dan lees ik altijd dat het toch wel de enige reden is dat spelers van dit kaliber bij PSV spelen gaat er bij mij niet in. Bij Ajax zie ik dit soort constructies namelijk nooit. Meer geld? Ja, tegenwoordig wel ja. Waarom kunnen wij dat niet?
+1/-2

 
2 maanden geleden
Heb je die Gnonto zelf uberhaupt ooit zien spelen om te concluderen dat het een fiasco is als PSV hem niet haalt? :denk
+5/-1

 
2 maanden geleden
Het aantal titels van Feyenoord in de laatste 20 jaar zal ongetwijfeld hoger zijn dan de aantal keren dat Gnonto gezien is
+3/-0

 
2 maanden geleden
Hij zegt toch duidelijk dat hij hoopt dat PSV echt weinig in Gnonto ziet? Dus dat hij ddlk niet de sterren van de hemel speelt en dat we er spijt van krijgen wat helaas altijd een mogelijkheid is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Vergeet de transferwaarde en wat dan ook , kijk naar Hoever , Savinho , Simons als voetballers , die zijn voor onze club gewoon een positieve impuls in de selectie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zo is het.
En Gnonto was eerst in beeld bij ons,toen kwam ajax en uiteindelijk gaat hij voor 4 mln naar Rotterdam.(als het waar is)
Veelzeggend toch?
+3/-0

2 maanden geleden
Dit doet psv wel goed. Psv had sowieso geen spelers gekocht. Als er niemand verkocht zou worden. Nu heb je 3 extra spelers erbij. Zonder er iets voor te betalen en dan krijg je ook nog eens een extra vergoeding voor. Psv moet nu alleen nog een centrale verdediger halen (Marlon?) en een spits (Luuk de jong) En je hebt een beter team, dan vorig seizoen en toen was psv al heel dichtbij om kampioen te worden. Benitez, Mauro, Ramalho, (Marlon?) Max, Guti, Sangare, Veerman, Madueke, (Luuk?) Gakpo.
+3/-0

killermfc (geschorst)
2 maanden geleden
Kijk dat ziet al een stuk interessanter uit. Ik ben benieuwd hoe zich dit in de praktijk zal gaan uitwijzen. Het blijft natuurlijk verre van ideaal, maar for the time being zullen wij het ermee moeten doen. En nou natuurlijk wél gewoon kampioen worden en, standaard, die CL-miljoenen binnenslepen. Dan worden wij vanzelf weer een échte topclub.
+5/-0

2 maanden geleden
Draait allemaal om de haalbaarheid,en als ze dat beter hadden kunnen invullen was dat het eerste wat ze zouden hebben gedaan.
Psv vergelijken met ajax,heeft geen zin.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Precies, vergelijken heeft geen zin, wij zijn op alle fronten zoveel beter dan Pinokkio.
Met ruud, komt het goed.
+2/-0

2 maanden geleden
Volgens het AD heeft Feyenoord een akkoord bereikt met Wilfried Gnonto.......was dit niet een belangrijke target voor PSV? Wanneer dit waar is hebben die Rotterdammers ons aardig teruggenaaid na die soap met Veerman.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Bij PSV zou hij de tweede keuze zijn, bij Feyenoord zal hij ongetwijfeld wel een basisplaats krijgen
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Volgens mij is die Gnonto echt wel goed genoeg voor in de basis bij PSV Ricardo. Zo erg goed zitten we niet in onze aanvallers. En het is maar afwachten hoe lang het duurt voordat Madueke weer eens geblessseerd raakt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Toen die geruchten kwamen dat hij in beeld was bij PSV werd direct gemeld dat dat als backup was voor de eerste spits die nog aangetrokken moet worden
+1/-0

 
2 maanden geleden
Iemand die grotendeels op de bank zat bij Zurich zou goed genoeg zijn om meteen in de basis van PSV te kunnen? Uhu :denk
+1/-0

 
2 maanden geleden
33 wedstrijden bij de nummer 2 van Zwitserland op je 17e. Ik vind het niet niets. Nog Italiaans international ook. Nu zitten ze daar niet bepaald ruim in de spitsen, maar toch.

De kans dat je hier financieel de boot mee in gaat lijkt mij toch zeer gering. En als hij het wél goed doet heb je een goudmijn lopen. Ongelooflijk dat we misgrijpen..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heel leuk allemaal. Dat is de discussie alleen helemaal niet.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Als we de voltallige selectie van PEc Zwolle van vorig jaar overnemen lopen we financieel ook weinig risico, we weten ook zeker dat we geen prijzen gaan winnen. Waar Toon altijd riep top 32 stond er een conference league waardig elftal waar Schmidt elk grammetje uit heeft weten te persen. Dit is de frisse wind waar Ruud het laatst over had. Als je wilt presteren en je ambities waar wilt maken moet je daar ook de kwaliteit voor hebben op het veld. Linksom of rechtsom. Je kan wel steeds halfje en netnietjes blijven kopen voor 4 a 5 miljoen die na een paar jaar prijsloos voor 3 ton weer vertrekken. Of je huurt wat echt goede spelers (hoop ik) haalt de CL, presteert daarin en pakt en schaal, waardoor de prijs van Gakpo en Sangaré halverwege 2023 is verdubbeld en je bij Madueke ook nog 10 miljoen bij kan plussen. Want dat is waarom de spelers van Ajax zoveel meer waard zijn zonder heel veel beter te zijn. Alles wat goed genoeg is voor Feyenoord is te min voor ons, wij zijn een CL club, altijd geweest en met Ruud en Marcel gaan we daar ook weer heen. Als ik in iemand vertrouwen heb is het wel Marcel Brands en die heeft echt wel de regie achter de schermen.
+2/-0

2 maanden geleden
Wat ik van hem heb gezien zag er anders behoorlijk indrukwekkend uit, zeer snel en technisch vaardig
+2/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antonia antony benitez boscagli ehv eredivisie feyenoord gakpo gister guti hibs izecson jong monaco obispo obispu paniek popcorn ramalho rangers saibari sangare santos shevchenko simons teze til tinus veerman ziyech