Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ritsu Doan dicht bij transfer naar SC Freiburg'

30 juni 2022 15:14 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ritsu Doan dicht bij transfer naar SC Freiburg"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV op het punt staat om Ritsu Doan te verkopen. Het Duitse SC Freiburg heeft zeer serieuze interesse, terwijl de Japanner het zelf ook ziet zitten om weer in de Bundesliga te gaan spelen. PSV zou zo'n 8 à 9 miljoen euro willen ontvangen voor de middenvelder en Freiburg is bereid om ver te gaan.

Eerder was ook FSV Mainz concreet in de markt voor Doan, maar zij konden niet voldoen aan de vraagprijs. In 2019 maakte de international van Japan de overstap van FC Groningen naar PSV.

Meer op ED.nl




Tags

doan freiburg bundesliga fsv groningen japan mainz

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Perfecte moment om te verkopen. Heeft het afgelopen seizoen boven verwachting uitstekend gedaan, maar lijkt komend seizoen niet op een basisplaats te hoeven rekenen. 8 a 9 miljoen is dan een topbedrag.
+6/-2

1 jaar geleden
Ik baal hiervan. Nuttige speler met een top instelling!
Zie maar weer eens iemand met dezelfde positieve eigenschappen en kwaliteiten terug te halen! Jammer!
+12/-0

1 jaar geleden
Prijs is prima, maar vind hem wel voldoende voor de eerste 16 en het seizoen gaat weer lang worden. Als Gakpo toch zou vertrekken wordt de spoeling voorin weer dun, al zijn we zelf natuurlijk ook druk bezig op de transfermarkt. Die Braziliaan van City komt waarschijnlijk nog en er staat vast nog meer te gebeuren. Blij met het nieuwe beleid bij PSV.
+5/-0

1 jaar geleden
Dubbel gevoel bij. Aan de ene kant is 8-9 miljoen een mooi bedrag voor Doan. Aan de andere kant stond hij er wel meteen afgelopen seizoen toen een beroep op hem werd gedaan. Eigenlijk vind ik hem niet goed genoeg voor vaste invaller, maar hij komt wel direct daarna.
+2/-0

1 jaar geleden
Goeie selectiespeler geweest en je maakt er tenminste winst op,dus prima.
Het is hem gegund.
+1/-0

Ik vind dit maar triest handelen, het is een speler waar je vanop kan, alleen zijn instelling is 10 milj waard en hij kan nog als de sodemieter ballen ook,, die raak je aan de PL voor veel meer kwijt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hoe kan het dan Por dat die jongen nog niet in de PL balt? Een beetje mannelijke club in Engeland legt in 3 seconden 10 miljoen cash op tafel.
+2/-2

 
Dat ze hem in de PL niet hebben opgemerkt is mijn ook een raadsel Tony, maar wellicht gaat ie daar naartoe volgend seizoen voor het dubbele of meer?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is wel een goede zaak dat PSV hem verkoopt. Op deze manier schuift Bakayoko een plaatst op in de pikorde achter Madueke. Ruud heeft veel vertrouwen in Bakayoko, lijkt mij dat jij dat toch ook moet hebben?
+1/-0

 
Heb ook vertrouwen/hoop dat Bakayoko het gaat redden, maar zou die als tweede reserve konsekwent speeltijd geven aangezien ik Madueke niet helemaal vertrouw kwa blessuregevoeligheid en Doan verder is dan Bakayoko.
+1/-0

1 jaar geleden
Nee, hij moet juist blijven en verlengen! Meest onderschatte voetballer binnen onze selectie. Ik zie in hem een absolute basiskracht voor de komende jaren. Perfecte mentaliteit, scorend vermogen, zeer balvast, goed in de combinatie en wint nagenoeg al z’n duels. En qua rendement kan hij volgens mij zelfs betere cijfers overleggen dan toppers als Gotze en Madueke.
+6/-0

1 jaar geleden
Hoewel Ritsu afgelopen seizoen imo voldeed en wat mij betreft dus absoluut niet weg hoeft, is €8 à 9M natuurlijk een offer you can't refuse, of in dit geval beter, ein Angebot, das Sie nicht ablehnen können. Ik zou zeggen strik erom en ka-ching!
+1/-4

1 jaar geleden
Met dank aan Schmidt.
Mooi bedrag.
+4/-0

1 jaar geleden
Voor een kleine 10 miljoen moet je het doen, maar ik had hem er graag bij gehouden.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ook een dubbel gevoel. Heeft gewoon een zeer goed seizoen gedraaid vorig jaar. Kan op rechts (Madueke / Bakayoko ?) maar ook op 10 uit de voeten (op dit moment alleen Simons). Als ze iemand anders willen halen die gelijkwaardig is ok maar dat moet dan nog blijken. James allicht toch uit de woestijn?
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind 8 a 9mln overigens een normaal bedrag.
Hij is hiereen gekomen voor 7.5? en heeft zich vervolgens doorontwikkeld,dat andere clubs daar voor moeten betalen vind ik niet meer dan normaal.
Alle faciliteiten hier op de herdgang was ook een investering.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Ik meen dat we er zelfs 8 voor hebben neergelegd destijds. Heeft dus op deze manier geen meerwaarde opgeleverd voor PSV. Was zeer goed op dreef afgelopen seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer. Leuke en zeer bruikbare speler. Zelfs als 1 van de 11 zie ik t voor me.
Maar multi-inzetbaar en ideale 12e of 13e man. Maar goed. John, Ruud en Marcel zullen er vast over nagedacht hebben 😉
+2/-0

1 jaar geleden
Zou ik geen goede actie vinden. Fijne teamspeler met de juiste (Japanse) houding en instelling. Verzaakt nooit, klaagt nooit en zakt nooit door de ondergrens. Sterk onderschatte speler. Ik vond PSV er nooit minder op worden als hij speelde. 8/9 miljoen staat er niet op mijn bankrekening maar in het hedendaagse voetbal stelt het zoveel niet voor. Mocht hij toch worden verkocht het geld investeren in Timber. Die zou voor dat geld toch wel gehaald moeten kunnen worden.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Maar als Sangare gaat en Timber komt dan gaan we er per saldo op achteruit. Xavi Simons voor Gotze lijkt me op korte termijn ook geen verbetering. Dan zal er dus nog een en ander bij moeten komen willen we dit seizoen wel CL halen en eindelijk de kar door Eindhoven laten rijden. Of zou het toch eerst weer een bouwjaar voor Nisterooij worden?
+1/-0

1 jaar geleden
Doan is pas 24, kan nog stappen maken,is bovendien een echte teamspeler,en kan ook op de positie van de vertrokken Gotze spelen.Het is nog maar de vraag of je van Xavi simons,19 jaar kunt verwachten dat hij alles gaat spelen.Doan kan op meerdere posities spelen,kent de hierarchie en samenspel grotendeels binnen het team.Het is nog maar de vraag of Gakpo blijft en Madueke nu een heel seizoen fit blijft.Doan is zeker geen miskoop en de investering heeft 7.5 miljoen gekost,heeft nog een 2 jarig contract.Ik zou hem zeker tot aankomende winter behouden, met het WK op komst,als hij daar gaat excelleren levert hij zomaar 20 miljoen op,wat ik ook een veel betere prijs vind om te verkopen .
+4/-3

 
Da's logisch bekeken, dat dacht ik ook, had hem zeker liever verlengt zien worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij is inderdaad niet lang, 1.72.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lijkt me verre van realistisch dat hij opeens meer waard gaat worden na het WK. Zit normaal gesproken op de bank bij Japan terwijl ze bij Duitsland en Spanje in de groep zitten.

De hele WK kwalificatie heeft hij maar twee invalbeurten gehad.
+1/-0

Gaat het lukken om een betere te halen voor minder of hebben we al beter? Want dan pas kan je praten, hij hoefde per slot niet weg vandaar dat ik het een belachelijke move vind, deze jongen bracht leven bij iedere basis of invalbeurd supermentaliteit en wilskracht, en die minnetjes deel ik dus niet uit, ik verdedig gewoon mijn stelling.
+1/-0

1 jaar geleden
jammer dat Doan weggaat was zeer goede speler maar ja het is niet anders
+1/-0

1 jaar geleden
Vind ik echt jammer. Teamspeler, goede instelling, technisch goed, speelt slim. Mag wel meer kosten. Andere kant is dat je ook nieuwe spelers haalt en dus mensen moet laten gaan
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage