Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong scoort weer voor PSV maar Villareal wint

16 juli 2022 20:43
Foto: Pro Shots

De Jong scoort weer voor PSV maar Villareal wint; image source: Pro Shots

Op de PSV FANdag was vanavond het Spaanse Villareal te gast in het Philipsstadion. De Spanjaarden wonnen de wedstrijd met 1-2. In de eerste helft wist PSV nog op voorsprong te komen door een doelpunt van de teruggekeerde Luuk de Jong. Opvallend was dat de assist kwam van een andere nieuweling, namelijk Xavi Simons.

De Eindhovenaren kwamen niet wakker uit de kleedkamer en moesten al snel de gelijkmaker incasseren van Pino. Sangaré en Obispo waren in de rust gewisseld en vervangen door Vos en Ledezma. Langzaam werden door trainer Van Nistelrooy steeds meer wissels doorgevoerd en een jeugdig PSV maakte nog best aanspraak op de overwinning. De toegestroomde supporters zagen veel spelers aan het werk. Til, Gakpo en Ramalho waren echter niet van de partij. Tien minuten voor tijd velde Jackson echter het vonnis met een kopbal: 1-2.

PSV speelde de wedstrijd met de volgende opstelling: Benitez; Hoever (72 Sambo), Teze (60 Luckassen), Obispo (45 Vos), Max (72 Oppergard); Sangaré (45 Ledezma), Veerman (72 Van Ginkel), Simons (60 Tielemans); Madueke (76 Doudah), De Jong (60 Vertessen, 72 Bakayoko), Antonisse (60 Saibari)
Discussieer mee op de forums


Tags

jong villareal ledezma obispo sangare simons vos aanspraak antonisse bakayoko benitez doudah fandag gakpo ginkel hoever jackson luckassen madueke nieuweling nistelrooy oppergard philipsstadion pino ramalho saibari sambo teze tielemans til toegestroomde veerman vertessen vonnis wakker xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Vooral verdedigend loopt het nog niet over.
+1/-0

2 jaar geleden
 Jong (60 Vertessen, 72 Bakayoko), is Vertessen na 12 min uitgevallen?
+1/-0

2 jaar geleden
Toch weer een thuisnederlaag. Jammer.

(later meer)
+1/-0

2 jaar geleden
Wat missen wij Mario…. Maar daar komt men straks nog wel achter
+5/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig meer mensen die dat vinden. Die jongen zijn inbreng is zo vreselijk onderschat door veel fans.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Iig door mijn persoon, zijn inbreng, positie spel , bal aannames, het gogme waarmee hij voetbalde bij ons, fantastisch, eigenlijk qua voetbal hoort Mario ook in the hall of fame, maar daar gaan enkele jaren overheen voor men beseft…. Wij hadden een wereldkampioen 🙄😢
+2/-2

 
2 jaar geleden
Technisch een geweldige speler, die helaas wel wat weinig doelpunten maakte.
Ik denk dat Veerman die rol over moet gaan nemen, op een iets andere manier.
Als Til en Gakpo mee gaan spelen, verwacht ik dat het voorin wel in elkaar gaat passen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Eens, die was zo goed met slim lopen en balvastheid, echt onderschat.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Balvastheid? Sorry hoor, heb hem best hoog zitten maar nog even en Mario was ook nog onze beste verdediger. Goede voetballer maar vaak ook onzichtbaar en verre van onvervangbaar zoals enkelen doen laten geloven
+6/-0

 
2 jaar geleden
Heb jij er ook al verstand van….?!
+1/-3

2 jaar geleden
Best wel wat aanknopingspunten. Alleen deze keeper al. Had deze man vorig onder de lat gestaan waren we vorig seizoen (ondanks alle inspanningen van Zeist) zeker kampioen geworden. Mijn meeste zorgen liggen toch in de idiote bedragen waar 020 zijn spelers voor weet te verkopen. Wie Martinez voor 64 miljoen weet te slijten is een super-keppeltje. Wrang, want ooit waren wij daar beter in dan 020. Dat is imo ook de enige reden dat de laatste jaren steeds het kaas van ons brood wordt gevreten. Hier zullen we echt een inhaalslag moeten maken.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Je hebt het over spelers die zich bewezen hebben op CL niveau, dus daar krijg je gewoon meer geld voor. Ik was hier al een beetje bang voor eigenlijk.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Yup, het is heel simpel. Zelf ook op niveau gaan presteren en je kan ook dergelijke prijzen gaan vragen. Onze jongens hebben enkel een beker op hun naam staan, 0,0 CL ervaring, nauwelijks aansprekende resultaten in de EL en in de conference league ook tegen de eerste beste tegenstander van formaat eruit. Zet dat even af tegen 18 punten in de groepsfase CL en je snapt gelijk waarom er een factor 3 verschil in prijzen zit. Dat we onder Advocaat, Cocu en Bommel een vrije val hebben ingezet op Europees niveau blijkt toch wel een hele hele dure grap nu we steeds tegen geplaatste ploegen aanlopen. Onze laatste overwinning in de CL is 7 jaar geleden. Wij zijn gewoon een Europese nobody en Amsterdam is subtop en een gevaarlijke outsider. Kwestie van bizar slecht beleid met het CL geld van de drie titels onder Cocu.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Zekers, een heel stabiele betrouwbare keeper, gaan we veel plezier aan beleven.
+1/-0

2 jaar geleden
Verdediging nog ondermaats, aanvallend verre van overtuigend. Er is helaas nog steeds maar 1 grote favoriet dit seizoen en die huist niet in Eindhoven. Ondanks de grote woorden van de PSV directie dat we Ajax voorbij willen....
+4/-1

 
2 jaar geleden
En waar baseer jij dat op? Op het kampioenschap dat ze vorig jaar van de KNJB hebben gekregen? Gezien de mutaties (tot nu toe) zijn zij er zeker niet beter op geworden. Of PSV sterker is geworden zal nog moeten blijken, maar ik heb daar zeker goede hoop op. Onze grootste achilleshiel was de keeper, dat is denk ik met Benitez wel opgelost. Aanvallend lijkt het mij er met Luuk ook op vooruit gegaan. Wat mij betreft ligt de titelstrijd helemaal open. Zeker als Cody en Sangaré blijven.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Te weinig voorzetten op Luuk en een goede centrale verdediger zijn in mijn ogen nog de 2 hiaten in de selectie. Madueke verkopen en dat geld gebruiken om bovenstaande hiaten op te lossen. Maar dat is maar mijn mening.... 🙃
+1/-0

 
2 jaar geleden
Madueke nu verkopen lijkt me geen goed plan. Die gaat dit jaar grote stappen maken en is in potentie dé cashcow van dit elftal. Als er echt geld nodig voor een cv is het toch beter óf Sangeré te vervangen door Timber, of toch Gakpo te laten gaan. Die zou wellicht kunnen worden vervangen door Savinho. Maar met Ramalho in aantocht en Boscagli nog een tijd afwezig zou een tijdelijke versterking (huur) centraal achterin ook prima kunnen volstaan.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop dat dat dan afdoende is voor het grote doel dat Champions League heet.....
+1/-0

 
2 jaar geleden
@Mick, ik ben ook erg blij met Madueke, omdat hij echte acties heeft om het spel open te breken. Ik vermoed ook dat hij veel geld op kan gaan brengen, als hij door groeit.
Nu maar (heel erg) hopen dat hij heel blijft. Dan wordt hij erg belangrijk voor PSV.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het valt en staat gewoon met het aantal bonuspunten die ze in Amsterdam krijgen en het aantal strafpunten dat wij moeten incasseren. Is deze ploeg goed genoeg om de 8 a 12 punten verschil van Zeist te compenseren? Het zal er vanaf hangen hoe veel Ajax gaat verspelen met de nieuwe ploeg en trainer. Ik heb er wel vertrouwen in dat we sterk genoeg zijn om het gat te overbruggen, maar zoals we afgelopen jaar hebben gezien worden zelf de buitenlijnen van het veld opgerekt ten faveure van de Amsterdammers. Met een eerlijke VAR waren we in 2019 en 2022 gewoon kampioen geworden. Er is geen enkel rede om aan te nemen dat Zeist Ajax niet weer de helpende hand toereikt. Zonder CL geld hebben ze namelijk een enorm groot probleem in Amsterdam/Zeist.
+5/-1

 
2 jaar geleden
@Remmie01, Sinds de strafschop bij Feyenoord ga ik hierin met je mee.
+3/-0

 
2 jaar geleden
En vergeet vooral niet de bal die Blind bijna achter de reclameborden vandaag haalde, de niet gegeven penalty aan F’noord in de kuip en de niet gegeven rode kaart aan Martinez in die wedstrijd. https://www.voetbalflash.nl/news/8401/feyenoord-fans-zijn-woest-ajax-bevoordeeld-door-scheidsrechterlink
En zo zijn er talloze voorbeelden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Grotendeels van de wedstrijden hoor je ook te winnen wanneer de scheids letterlijk alles in je nadeel beslist. Ze hebben toch wel door dat je de scheids niet eens de mogelijkheid moet geven om beslissend te zijn. Je noemt de wedstrijd tegen Feyenoord, volgens mij waren die 3 punten al lang binnen en had die wedstrijd nooit meer spannend mogen worden.

Als je dat nog weggeeft heb je het volledig aan jezelf te danken, zeker als je weet dat de scheids dit soort situaties 9 van de 10 keer in je nadeel beslist. Geluk dwing je af en je hoort de scheids niet nodig te hebben, hulp hoor je zeker niet te verwachten.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zag weinig lijn in het spel, maar dat komt ook doordat er nieuwe spelers moeten worden ingepast. Ik ben er eigenlijk wel een beetje van geschrokken.

Edit: Ik realiseer me nu dat deze club vorig seizoen halve finale CL speelde, dus dat geeft perspectief.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit is een oefenduel en dus kan je er nog weinig conclusies uit trekken. Ajaks verliest van Paderborn en speelt gelijk tegen Eupen. PSV miste vandaag Gakpo, Ramalho en Mauro. Die Engelsman wordt dit weekend gekeurd en hopelijk wordt het een toegevoegde waarde. Ik maak me nog geen zorgen en verwacht dat Ruud de puzzelstukjes op tijd gelegd krijgt.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En Guti en Boscagli en Til en Savinho en Mwene en Vinicius en zo kun je bijna al een basiswaardige opstelling maken van afwezigen ;) sterker nog: Benitez, Sangare, Madueke en de Jong waren vandaag de enige onbetwiste basiskrachten die speelden
+2/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad! Het is ook vooral interessant om te zien hoe PSV het gaat doen tegen betere tegenstanders die een 4-4-2 formatie neer gaan zetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vond het interessant om het oefenduel te zien. Ruud speelt met een iets stabieler systeem dan Schmidt, en iets minder naar-voren-ren voetbal.
Voor de grote wedstrijden zou ik toch graag Guti en Sangare naast elkaar zien, zeker omdat de verdediging er nog wat onvolwassen uit ziet. Daar missen we een echte leider aan wie de jonkies zich op kunnen trekken.
+1/-0

2 jaar geleden
Redelijke tot aardige 1e helft.

De 2e helft was niet meer om aan te gluren.

Dat kwam door de extreem snelle gelijkmaker en de gestadige stroom wissels aan beide kanten.

De Spaanse (sub)topper, ofschoon nog korter in de voorbereiding, was uiteindelijk een maatje te groot omdat het dieper kon gaan.

We hebben het hier wél over een recente halve finalist CL en EL-winnaar een jaar geleden.

Dus geen schande, maar toch... werk aan de winkel.

Verder mooi om weer in Eindhoven te zijn geweest, de eerste van de Spaans-Eindhovense trilogie deze week, de kop is eraf.

Alweer een seizoen met minimaal één bezochte wedstrijd van PSV. Dat er nog maar velen mogen volgen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Je vindt de energie en kracht weer terug, mooi om te lezen!
+1/-0

2 jaar geleden
Bij elke wissel van ons worden we zwakker en Villarreal wordt zeker niet minder. 1-2 verliezen mag, maar mochten Sangare en Gakpo vertrekken dan hebben we een groot probleem.
Onze rb Hoever was trouwens wel erg matig zeg. Hopelijk gaat hij snel stappen zetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Gisteren begonnen aan mijn 33e seizoen aan de Frederiklaan. Voelde weer goed om thuis te zijn na nog steeds na te genieten van de bekerfinale in de Kuip.

Villarreal als tegenstander en op volle oorlogssterkte. Een maat te groot normaliter. Dat bleek voetbaltechnisch ook absoluut, want in de eerste 20 minuten is PSV op een zeldzame manier echt helemaal van het kastje naar de muur getikt. Zonder dat de Spanjaarden overigens echt doorbijten. Typisch Spaans voetbal, enorm technisch, mega goed in de 1-tegen-1 ook. Maar zonder echte afmakers. Na 2 minuten had het al 0-1 kunnen staan. Na die eerste 20 minuten kwam PSV er beter in (overigens met hooguit 6 beoogde echte basiskrachten vanwege afwezigheid van Boscagli, Ramalho, Gakpo en Guti) en maakte het een mooie goal. Simons lijkt me technisch zeker een versterking, evenals onze nieuwe goalie en spits.

Na rust is er zo veel gewisseld dat er geen analyse over het tweede bedrijf kan en mag worden gemaakt. Ik vond het tweede van hullie niet veel beter dan dat van PSV. Hooguit wat fitter. Leuk om Sambo ook eens in actie te zien, de buren in het stadion weer gesproken te hebben en een verbetering ten opzichte van Arminia zullen we maar zeggen. Dinsdag volgende afspraak.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Goed om hier ook jouw verslag weer te lezen. Jammer dat Werner is afgehaakt of dit vervolg op het échte PN (nog) niet weet te vinden. Die was ook altijd wel van de verhalen & verslagen. Wie weet zien wij hem ook ooit hier weer terug.

Dan nog offtopic, aangezien ik denk dat jij ook wel zo jouw bedenkingen zal hebben, ik ben benieuwd naar jouw mening omtrent de gekozen 'voetstappen' uit het PSV-verleden. Dus meld je in dat topic ook nog even.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Luuk is wel meteen de onbetwiste leider zo te zien. Stuurt, praat, zit er bovenop. Die heeft een partij Spaans zelfvertrouwen getankt in die jaren daar, dat gaat goed van pas komen.

De enige dissonant dusver is een beetje Hoever die bij balverlies wel heel vaak zit te slapen en erg jeugdig oogt. Die zie ik nou al 2 wedstrijden veel te laat omschakelen, en te vaak achter zijn man aanlopen, die vervolgens gevaar sticht. Opstart problemen zullen we maar zeggen.

Verder is er nog te weinig van te zeggen. Xavi verzoop een beetje, maar niet echt fair om na 2 wedstrijdjes al te oordelen. Ik denk dat we er uiteindelijk toch weer aardig op vooruit zijn gegaan t.o.v. vorig jaar qua selectie, en hopelijk ook qua trainer. Maar of het genoeg is betwijfel ik, de concurrent staat niet stil.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vond de eerste helft niet beter dan de tweede, afgezien van de voorspelbare rommeligheid na de vele wissels. Beide helften hele fasess weggetikt, maar ook aardige tegenaanvallen.
Villareal bouwde makkelijk via het midden op. Tik tik tik en ze waren over de middellijn. Vonden elkaar blindelings. Bij PSV was het schuiven van links naar rechts en weer terug achterin. Dat moet verbeteren/ Anders wordt het voor elke eredivisieclub een spelletje van: schakel de flankspelers uit en je bent veilig achterin.
+1/-0

2 jaar geleden
Gisteravond veel moois en hoopvols gezien, blij met een keeper met uitstraling die ballen klemvast pakt en vetrouwen geeft aan zijn verdediging, Luc als onbetwiste leider voorin en wat is Saibari een fijne speler, beer van een vent maar wel technisch, die wil ik vaker zien. Wel geschrokken van Hoever, die moest wel heel vaak in de achtervolging omdat hij te laat was / verkeerd opgesteld stond. Daar moet ie echt aan werken. Denk dat als dit team nog wat meer op elkaar ingespeeld is dat we de schaal terug gaan halen naar wij hij hoort.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi