Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Na de 1-1 draaide het helemaal om'

31 juli 2022 00:05

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan blij te zijn met de winst. De aanvoerder moest wel erkennen dat PSV het in het eerste half uur heel lastig had. "We konden het tactisch niet goed neerzetten. Gelukkig hebben we de individuele kwaliteiten met Cody aan de zijkant die altijd een voorzet kan geven en Guus die er dan bij mij bijkomt, waardoor je met 2-1 voorkomt", aldus De Jong. "Je gaat dan lekker de rust in en dat gevoel neem je dan mee naar de tweede helft."

Gevraagd werd aan de spits of er specifiek getraind was waar hij moest lopen en waar Til moest lopen bij de voorzetten. "Je praat er vooral over met elkaar. We hebben een groep die heel goed met elkaar communiceert", zo gaf hij aan. "We weten ook elkaars kwaliteiten. Dan zie je dat Guus een jongen is met veel loopvermogen en maar blijft komen in de zestien. Ik ben iemand die meer aan de bal komt en van daaruit wordt de counteraanval ingezet. Dat lukte een paar keer goed."

Het duurde wel dertig minuten voordat PSV de grip op de wedstrijd kreeg. "Voetbal is soms echt van die detailmomenten, dat het opeens omwisselt", zei hij daarover. "Daar is soms geen echte reden voor. Er komt een voorzet, je kopt hem binnen en het is 1-1. De hele mentaliteit draait dan om. Dat hebben we uiteindelijk goed gedaan."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong bijkomt communiceert counteraanval detailmomenten erkennen espn omwisselt til

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.816 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

berekening centen corona cxt emmen eredivisie feyenoord fortuna fur gakpo hendrikus jong karl lauterbach middelpunt monaco nederland onomstotelijk oversterfte rivm saibari sangare savio schuurs seuntjens shevchenko straal tenenkrommend teze var