Van Bommel: deceptie AZ deels goed gemaakt

10 mei 2003 21:51

Mark van Bommel was de grote man tegen Excelsior. De aanvoerder liet maar liefst vier treffers aantekenen. Tot nu toe had hij slechts vijf keer het net weten te vinden in de competitie. Hij verdubbelde dus bijna zijn eigen totaal tot negen. Hij had zelfs nog nooit driemaal in een wedstrijd weten te maken in het betaalde voetbal. 'Ja, in de B-jeugd scoorde ik er ooit zes in ??n wedstrijd'. De PSV aanvoerder sprak van een 'gedeeltelijke' revanche voor het debacle tegen AZ. 'Vorige week tegen AZ was een belachelijke prestatie, dat wil je dan rechtzetten vanavond. Aanvankelijk zag dat er niet naar uit. De eerste grote kans was voor Excelsior na ??n minuut. Als die scoren wordt het een hele andere wedstrijd. Dan moet je vervolgens geluk hebben met de eerste goal. Daarna ging het beter. We moeten blij zijn met zeven doelpunten. We hebben 17 van de 19 wedstrijden achtereen gewonnen, slechts twee gelijkgespeeld. dat zijn goede cijfers. Maar tegen AZ thuis mag je in deze fase natuurlijk niet gelijkspelen. Daar is wel over nagepraat. Bij PSV moeten de basisdingen goed zijn, de trainer heeft wel een aantal punten aangestipt de afgelopen dagen.'

Volgens Van Bommel was PSV vooraf niet gefixeerd op een grote uitslag. 'Daar is dit geen wedstrijd voor. Maar in de rust bij een 3-0 stand waren we ons wel bewust van het feit dat het belangrijk was om door te gaan.'