Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles na vroege rode kaart

13 augustus 2022 21:06
Foto: Pro Shots

PSV eenvoudig langs Go Ahead Eagles na vroege rode kaart; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft vanavond een relatief gemakkelijke avond beleefd op de Adelaarshorst in Deventer. Dankzij goals van Luuk de Jong, Xavi Simons(2), Armando Obispo en Joey Veerman werd Go Ahead Eagles in eigen huis met 2-5 verslagen. Doordat de wedstrijd bij de rust al grotendeels beslist bleek kon Ruud van Nistelrooij de nodige spelers rust geven in aanloop naar het cruciale tweeluik tegen de Rangers, om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Zo mochten Luuk de Jong en Cody Gakpo in de rust al gaan douchen, Ibrahim Sangaré ging met nog dertig minuten op de klok al van het veld.

Na twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord, een voorzet van Cody Gakpo werd door Luuk de Jong schampend binnengekopt. Hoewel Go Ahead Eagles aanvankelijk al snel terug in de wedstrijd en op gelijke hoogte kwam, kon Danny Makkelie niet anders dan de rode kaart trekken voor verdediger Mats Deijl na een grove charge op de enkel van Richard Ledezma. De middenvelder werd niet veel later naar de kant gehaald voor Joey Veerman. PSV liep vervolgens nog voor de rust in de acht minuten toegekende blessuretijd eenvoudig uit naar 3-1. Luuk de Jong faalde in twee instanties maar Xavi Simons scoorde in de rebound de 1-2 en in de laatste minuut van de toegevoegde speeltijd kopte Obispo een corner van diezelfde Xavi Simons tegen de netten.

Na rust was het voor de thuisploeg beperkt tot verdedigen en proberen de score niet te hoog op te laten lopen. Daar leken ze goed mee op weg, ware het niet dat Xavi Simons na eenvoudig inleveren van Finn kon afronden. Go Ahead kwam in het restant nog terug tot 2-4 via een goal van de Noor Edvardsen, het slotstuk was desalniettemin voor PSV. Joey Veerman scoorde op voor hem inmiddels typerende wijze door een voorzet van Mwene droog binnen te schieten.

Met die 2-5 was de wedstrijd definitief beslist en daarmee kan het vizier voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij op aanstaande dinsdagavond, als de Rangers in Glasgow wacht in de heenwedstrijd van het tweeluik om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. De Eredivisiewedstrijd die voor volgende week, thuis tegen FC Volendam, op het programma stond is door de KNVB verplaatst naar woensdag 31 augustus om de selectie zo extra rust te geven voor de return in Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

eagles jong simons xavi joey veerman cody gakpo kwalificatie nistelrooij obispo rangers afronden armando binnengekopt charge danny deijl deventer douchen droog edvardsen finn glasgow grove heenwedstrijd knvb ledezma makkelie mats mwene netten noor rebound sangare schampend slotstuk toegekende typerende vizier volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage