Transparent
Inloggen
Sluiten

Verliezend Europa League finalist Rangers laatste horde voor PSV richting groepsfase

15 augustus 2022 02:56

Voor PSV staat er dinsdagavond weer een absolute kraker op het programma. In het iconische Ibrox Stadium wacht voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij de heenwedstrijd tegen Rangers FC. Met liefst 55 landstitels is de club recordkampioen van Schotland. Lange tijd waren ze zelfs wereldrecordhouder qua landstitels, maar het Noord-Ierse Linfield wist afgelopen seizoen de 56ste titel uit de clubhistorie te veroveren.

Net zoals PSV begon ook Rangers FC in de vorige ronde aan het Europese toernooi. De Schotten leken op weg naar een vroegtijdige uitschakeling omdat op bezoek bij het Belgische Union Sint-Gillis werd verloren. Gezien de kansen en het spelbeeld leek Rangers te moeten vrezen voor een enorme nederlaag, maar met veel kunst en vliegwerk werd met 'slechts' 2-0 verloren. De achterstand werd vervolgens in een zeer sfeervol Ibrox gerepareerd en door de 3-0 zege zit Rangers alsnog in de play-off ronde van de Champions League.

Afgelopen seizoen kende Rangers een geweldig Europees seizoen. In de voorronde van de Champions League werd weliswaar direct verloren van het Zweedse Malmö, maar in de Europa League zette de ploeg een indrukwekkende reeks neer. Na onder meer Borussia Dortmund en RB Leipzig uitgeschakeld te hebben stond de ploeg in de finale. Na strafschoppen bleek Eintracht Frankfurt net te sterk.

PSV speelde drie keer eerder in Schotland tegen de Rangers en boekte daar wisselende resultaten. In 1978 troffen beide ploegen elkaar voor het eerst in de Europa Cup 1. Gescoord werd er niet, zodat het duel in een 0-0 gelijkspel eindigde. In de groepsfase van de Champions League van het seizoen 1999/2000 kwamen beide clubs elkaar opnieuw tegen. Rangers was in eigen huis veel te sterk en won afgetekend met 4-1. De laatste editie was in 2011 in de achtste finale van de Europa League. Dit keer wist PSV wel te winnen. Door een treffer van Jeremain Lens werd met 0-1 gewonnen en ging PSV door naar de volgende ronde.




Tags

rangers ibrox schotland afgetekend dortmund editie eintracht frankfurt gerepareerd gillis heenwedstrijd iconische jeremain kraker kunst leipzig lens linfield malmo nistelrooij sfeervol spelbeeld titel union vliegwerk voorronde vroegtijdige wereldrecordhouder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage