PSV begint tweeluik tegen Rangers met gelijkspel

16 augustus 2022 22:52

PSV begint tweeluik tegen Rangers met gelijkspel; image source: Pro Shots

PSV heeft dinsdag op Ibrox gelijk gespeeld tegen Rangers FC. Het heenduel in de voorronde van de Champions League eindigde in 2-2. Ibrahim Sangaré en Armando Obispo zorgden voor de doelpunten.

In een zeer sfeervol Ibrox was het PSV dat na enkele minuten al een enorme kans kreeg. Uit een voorzet van Joey Veerman had Luuk de Jong de bal voor het intikken. Zijn poging ging echter over het doel.

Wat volgde was een lange periode waarin beide ploegen afwachtend speelden en loerden op een fout van de tegenstander. Het duurde daarom ruim een half uur voordat er weer een kans kwam. Toen was het echter wel meteen raak.

Een hoekschop van Cody Gakpo werd door Jordan Teze goed terug gelegd en door Ibrahim Sangaré in het doel getikt. PSV kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Érick Gutiérrez was zijn man kwijt en uit de daaropvolgende voorzet werd de 1-1 binnen geschoten. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde niets meer, zodat beide teams met een gelijke stand het rustsignaal in gingen.

Ook in de tweede helft was de eerste mogelijkheid weer voor PSV, maar de poging van Ismael Saibari ging net naast de verkeerde kant van de paal. Niet veel later schoot hij van net buiten de zestien over het doel. Zijn derde mogelijkheid was uiteindelijk de grootste kans, maar nu was het de doelman die zijn schot wist te keren.

PSV was na rust overduidelijk de betere ploeg, maar volledig uit het niets kwam de thuisploeg opeens op voorsprong. Walter Benítez verkeek zich volledig op een vrije trap van grote afstand en de 2-1 achterstand was een feit.

Ook nu duurde het niet lang voordat het weer gelijk werd. Opnieuw was Gakpo met een hoekschop belangrijk. Armando Obispo kopte schitterend de 2-2 binnen. Met al geel op zak werd hij vervolgens meteen gewisseld.

Na een geweldige steekbal kreeg PSV vrijwel direct weer een enorme kans. Philipp Max schoot echter tegen de keeper aan in plaats van af te geven op Luuk de Jong.

In de resterende minuten had PSV wel de controle, maar volgden er geen kansen meer. Met een 2-2 op zak heeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij echter wel een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week.