Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen'

17 augustus 2022 00:12

Ruud van Nistelrooij vond niet dat het gelijkspel tegen Rangers voelde als een overwinning. "Nee, het voelt als een dik verdiend gelijkspel", aldus Van Nistelrooij in gesprek met RTL 7. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen goed met een kans voor Luuk. Daarna raakten we de grip kwijt. Na rust deden we het beter en waren we de gehele tweede helft de betere ploeg."

In de tweede helft kreeg PSV meer druk op de tegenstander. "Daardoor dwongen we hoger op het veld de fouten af en kwamen we vaker aan de bal", zo gaf hij aan. "In de veldbezetting hadden we ook een paar dingen veranderd, zodat we elkaar makkelijker konden vinden en tot kansen kwamen. Ik kan me drie momenten herinneren met Saibari, die een heel goede tweede helft speelde en de steekbal van Guti op Max. Uiteindelijk belonen we ons met een punt uit die corner, maar door die ongelukkige tegengoal is het maar een gelijkspel."

De trainer besloot in de wedstrijd maar één keer te wisselen. "Je wisselt alleen als er een reden is", zei hij daarover. "Armando liep achterin met een gele kaart en dat is altijd een risico. Verder was er voor mij geen reden om te wisselen."

Uiteindelijk gaat PSV wel met een goed gevoel weer naar Eindhoven. "In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen", legde hij uit. "Dit was de beste helft van ons seizoen."




Tags

nistelrooij armando dwongen gezichten guti rangers saibari veldbezetting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage