Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie geeft PSV vertrouwen voor cruciaal duel van woensdag

22 augustus 2022 12:59

Voor PSV wacht woensdagavond de cruciale return tegen Rangers FC. Na het gelijke spel in Glasgow van vorige week zal de winnaar van de wedstrijd van woensdag naar de groepsfase van de Champions League gaan. Voor de verliezer wacht de groepsfase van de Europa League.

De historie zal PSV veel vertrouwen bieden. Van de voorgaande 18 keer dat PSV een Europees tweeluik begon met een gelijkspel in een uitwedstrijd ging de ploeg 13 keer naar de volgende ronde. Dit is inclusief de wedstrijd tegen Real Madrid in 1988 toen PSV op basis van uitdoelpunten naar de finale ging. Het duel tegen Chemie Halle van 1971 is hier niet meegerekend. De Oost-Duitse club trok zich destijds terug toen een speler omkwam bij een hotelbrand in Eindhoven. In 1978 won PSV de Europa Cup 3 toen in Eindhoven met 3-0 werd gewonnen van Bastia. De heenwedstrijd op een kletsnat Corsica was nog in 0-0 geëindigd.

PSV wist dus 5 keer niet naar de volgende ronde te gaan na een gelijkspel in de uitwedstrijd. In 1978 was het de eerste keer dat het mis ging. Als regerend landskampioen en winnaar van de Europa Cup 3 was de ploeg een van de favorieten om het toernooi te winnen. Het ging echter notabene tegen Glasgow Rangers mis. Na een 0-0 in Schotland ging PSV in Eindhoven met 2-3 onderuit.

Rangers FC of voorlopig Glasgow Rangers begon 17 keer eerder een Europese tweedstrijd met een gelijkspel in eigen huis. Uiteindelijk wist het 7 keer alsnog naar de volgende ronde te gaan, terwijl het 10 keer tot de uitschakeling leidde. In 2008 wist de ploeg tot de finale van de UEFA Cup te komen nadat het in de rondes daarvoor 3 keer naar de volgende ronde ging terwijl het begon met een gelijkspel in Glasgow.




Tags

glasgow rangers historie bastia chemie corsica favorieten halle heenwedstrijd hotelbrand kletsnat madrid omkwam oost schotland tweedstrijd uefa uitdoelpunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage