Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernie Brandts: 'PSV heeft er goed aan gedaan om dit weekend het competitieduel eruit te laten gooien'

22 augustus 2022 13:12

In gesprek met het Eindhovens Dagblad heeft Ernie Brandts teruggeblikt op het duel van 1978 toen PSV in eigen huis onderuit ging tegen Glasgow Rangers. De toenmalig verdediger in die ploeg ziet een groot verschil de wedstrijd van deze week. "Wij waren toen denk ik niet fit genoeg, omdat we door het WK nauwelijks vakantie hadden gehad en eigenlijk aan een stuk door waren gegaan", aldus Brandts. "Ik denk zelf dat PSV er hier nu goed aan heeft gedaan om dit weekend een keer het competitieduel eruit te laten gooien."

Brandts had het gevoel dat PSV in die periode achter de feiten aanliep. "Omdat we zo'n druk schema achter de rug hadden", zo geeft hij aan. "Het werd uiteindelijk een heel teleurstellend jaar voor ons, omdat we in de competitie maar derde werden."

De oud-PSV'er geeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij een goede kans om naar de groepsfase van de Champions League te gaan. "Bij PSV is het verdedigend te broos. Dat begint al voorin, want je doet het met je hele elftal", zegt hij daarover. "Misschien is Xavi Simons voetballend een sleutel, omdat hij het voetbal kan brengen dat de tegenstander pijn doet. Hij heeft een individuele actie in huis en scorend vermogen. Tegelijkertijd snap ik wel dat PSV veel accent op het verdedigende deel wil leggen. Als dat lukt zie ik ze doorgaan."




Tags

brandts ernie aanliep accent broos glasgow nistelrooij rangers scorend simons sleutel xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage