Transparent
Inloggen
Sluiten

Dramatisch PSV zakt diep door ondergrens en verliest van Rangers

24 augustus 2022 22:56
Foto: Pro Shots

Dramatisch PSV zakt diep door ondergrens en verliest van Rangers; image source: Pro Shots

Het is PSV weer niet gelukt om de groepsfase van de Champions League te halen. In het Philips Stadion ging de ploeg na een belabberde wedstrijd met 0-1 onderuit.

De eerste helft was qua spelbeeld haast een kopie van de wedstrijd in Glasgow. Beide teams waren vooral aan het loeren op fouten van de tegenstander. Lange tijd was een kopbal van Ibrahim Sangaré het grootste gevaar van PSV, terwijl Rangers het moest doen met een schot van buiten de zestien die net naast het doel ging.

Vlak voor rust kreeg PSV plotseling twee grote kansen. Uit een voorzet van Jordan Teze kon Luuk de Jong de bal intikken, maar zijn poging kon door de doelman worden gekeerd. Een minuut later kreeg ook Cody Gakpo een goede mogelijkheid, maar hij schoot over het doel. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

In de rust moest PSV direct noodgedwongen wisselen omdat Luuk de Jong niet meer verder kon. PSV kreeg na enkele minuten via een kopbal van André Ramalho, maar zakte vervolgens als een kaartenhuis volledig in elkaar.

Op bijna bizarre wijze werd de ene na de andere bal ingeleverd. Met een bal op de lat ontsnapte PSV nog aan een achterstand. Enkele minuten later ging het alsnog helemaal mis. Walter Benítez speelde Ramalho aan, die zelf in de dekking stond. De Braziliaan stond bovendien niet op te letten en raakte in het eigen strafschopgebied de bal kwijt en alsnog was het 0-1.

Hoewel er nog ruim een half uur te spelen was, leek het vertrouwen totaal verdwenen. Geen enkel moment kwam er een serieuze aanval en met de speekwoordelijke staart tussen de benen moest de selectie uiteindelijk weer afdruipen. Wederom is PSV veroordeeld tot het spelen van de Europa League.




Discussieer mee op de forums


Tags

rangers jong ramalho afdruipen benitez braziliaan cody dekking gakpo glasgow haast intikken jordan kaartenhuis kopie loeren noodgedwongen poging sangare speekwoordelijke spelbeeld staart teze walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage