PSV met speels gemak naar grote zege tegen Excelsior

28 augustus 2022 16:21

PSV met speels gemak naar grote zege tegen Excelsior; image source: Pro Shots

PSV heeft met veel overtuiging ook het derde competitieduel van het seizoen winnend af weten te sluiten. Het uitduel tegen Excelsior werd met liefst 1-6 gewonnen. Zowel Ibrahim Sangaré als Xavio Simons maakte twee doelpunten, terwijl ook Joey Veerman en Cody Gakpo wisten te scoren.

Voorafgaand werd in de media afgevraagd wat voor signaal PSV zou geven na de nederlaag tegen Rangers FC. Dat antwoord werd na ruim een minuut al gegeven. Na een afgeslagen hoekschop schoot Joey Veerman op inmiddels voor hem karakteristieke wijze de bal in de verre hoek en was de vroege voorsprong al een feit.

Wat volgde was een slordige fase van beide teams, waarbij Excelsior wel plotseling een enorme kans kreeg. In een vol strafschopgebied speelde Philipp Max de bal terug naar Walter Benítez. De pass op de doelman was echter veel te slap, waardoor Excelsior-spits Kharchouch de bal voor het inschieten had. Benítez voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker.

Het duurde even voordat PSV weer een bal tussen de palen kreeg, maar het was vervolgens wel direct weer raak. Uit een hoekschop van Cody Gakpo kopte Ibrahim Sangaré de bal in het doel en de wedstrijd was daarmee direct gespeeld. Wat volgde was een reeks aan kansen waarbij een bal van Gakpo op de paal de grootste was. Het leek slechts een kwestie van tijd tot het derde doelpunt zou vallen en die volgde vlak voor rust toen Sangaré zijn tweede van de wedstrijd maakte uit een voorzet van Gakpo.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. PSV kreeg alle ruimte en tijd om aan te vallen, waarbij ook dankbaar gebruik werd gemaakt van de fouten die Excelsior maakte. Xavi Simons wist al snel te scoren in de tweede helft nadat de defensie van de Rotterdammers een bal slecht uitverdedigden, terwijl ook Gakpo tot scoren kwam nadat hij al twee assists op zijn naam had.

Het lukte PSV uiteindelijk echter niet om de nul te houden. Jarrad Branthwaite liet zich bij een hoekschop verrassen, waardoor Excelsior de 1-5 kon binnen koppen. Vlak daarvoor had Carlos Vinícius het voor elkaar gekregen om voor een leeg doel de bal over te tikken.

PSV ging vervolgens weer op zoek naar een doelpunt. Veerman kreeg een grote kans, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Enkele minuten later maakte Simons wel zijn tweede van de middag. De middenvelder werd na een steekbal van Sávio diepgestoken en schoot de 1-6 tegen de touwen.

De ploeg kreeg ook in de resterende minuten nog een paar mogelijkheden, maar doelpunten vielen niet meer. De derde zege in de competitie was echter een feit en inmiddels zijn er al 15 doelpunten gemaakt.