Transparent
Inloggen
Sluiten

Welk type woning past bij jou?

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

30 augustus 2022 00:59

Welk type woning past bij jou?; image source:

Ben je op zoek naar een woning en vraag jij je af wat er nou eigenlijk het beste bij je past? Voor de ene persoon is een vrijstaand huis met een grote tuin een droom. Een ander woont liever in een flatje met een balkon. Ook de locatie van de woning is hierbij van groot belang. Hou jij van de levendigheid en de voorzieningen van de stad of zit jij graag op een plek waar veel ruimte en groen is? Bepaal met de tips in onderstaand artikel welk woningtype jou op het lijf geschreven is.

Start met de samenstelling van je huishouden

Een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van het juiste soort woning is de grootte en samenstelling van je huishouden. Zijn jullie een stel met of zonder kinderen of wil je alleen gaan wonen? Voor een gezin met jonge kinderen zullen er voldoende slaapkamers in het huis moeten zitten. Als de kinderen bijvoorbeeld al uit huis zijn, is het aantal slaapkamers in een woning voor een stelletje meestal van minder groot belang. Dan kunnen een grote woonkamer en een ruime tuin hoger op het wensenlijstje staan. Wellicht is slaapruimte voor logés in zo’n geval af en toe nog wel handig.

Fijne locatie van je toekomstige huis of appartement

Wat voor woonlocatie heb je voor ogen? Ben je bijvoorbeeld gehecht aan een bepaalde stad of het dorp waar je bent opgegroeid? Bepaal of je graag in of buiten de stad wilt wonen. Dit is een vaak een keuze voor de nabijheid van voorzieningen en meer of minder levendigheid rondom je woning. Als je graag gaat winkelen, van theatervoorstellingen houdt en regelmatig een cafeetje wilt kunnen bezoeken, is de stad waarschijnlijk helemaal jouw plek. Ga bijvoorbeeld voor huis in een grote bruisende stad zoals Rotterdam of kijk eens naar verhuur advertenties in Hellevoetsluis. Hou je juist van veel ruimte, zoek je een kleine gemeenschap waar bijna iedereen elkaar kent en vind je het geen probleem wat verder te reizen voor allerlei voorzieningen? Dan past een woning in een dorp beter bij je.

Kopen of huren

Hoe hoog is je budget? Wil je graag een huis kopen of denk je eerder aan huren? De hoogte van je inkomen is altijd van belang. Het is erg bepalend voor het verkrijgen van een hypotheek en het maximale huurbedrag. Hierdoor zullen sommige woningen misschien onbereikbaar zijn, maar het beperkt wel het aantal keuzemogelijkheden. Dit maakt het maken van een keuze eenvoudiger. Is het voor jou mogelijk om te kopen en te huren? Kijk dan of je voor een kortere of langere tijd ergens wilt gaan wonen. Als je tijdelijk een woonplek zoekt, is het huren van een gemeubileerde woning wellicht handiger. Een andere overweging is of je jouw geld wilt vastzetten in een huis of dat je het liever beschikbaar hebt voor andere zaken. Ook is het van belang of je graag vermogen wilt opbouwen via een koopwoning of niet. Huizen worden in de loop van de tijd immers meestal meer geld waard.
Tags

woning kinderen voorzieningen bepaal dorp huishouden levendigheid locatie slaapkamers tuin advertenties balkon bruisende cafeetje flatje gemeenschap gemeubileerde groen hellevoetsluis huizen huurbedrag hypotheek keuzemogelijkheden koopwoning lijf loges nabijheid opbouwen overweging slaapruimte stelletje theatervoorstellingen vastzetten verkrijgen vrijstaand wensenlijstje woningen woningtype woonkamer woonlocatie woonplek woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi