Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor in eigen huis nog nooit van FC Volendam

30 augustus 2022 13:42

Woensdagavond komt PSV opnieuw in actie in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam zal dan worden gespeeld. De promovendus verraste afgelopen weekend nog door te winnen van FC Twente.

PSV speelde voor de Eredivisie 25 keer eerder in Eindhoven tegen FC Volendam en verloor daarin nog nooit. PSV won 20 keer en 5 keer eindigde het duel in een gelijkspel. In het seizoen 1997/1998 werd met 10-0 de grootste overwinning behaald. De nederlaag werd voor Volendam toen extra pijnlijk omdat ze door dat verlies officieel waren gedegradeerd. In 2008 werd het duel voor het laatst gespeeld. Toen wist PSV met 1-0 te winnen.

Voor Joey Veerman zal de wedstrijd woensdagavond speciaal worden, aangezien hij afkomstig is uit de jeugd van Volendam en ook bij de club zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Volendam-trainer Wim Jonk keert woensdag weer terug op vertrouwd terrein. Als speler kwam hij van 1995 tot 1998 uit voor PSV en kwam tot 114 officiële duels.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam eredivisie joey jonk promovendus terrein twente veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat seizoenskaart skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis