Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Xavi Simons is al veel verder dan zijn leeftijd'

7 september 2022 09:36 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Xavi Simons is al veel verder dan zijn leeftijd"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International is Ruud van Nistelrooij lovend over het spel van Xavi Simons. "Zijn mentaliteit, zijn mindset, het is ongekend. Het is een jongen van pas negentien jaar, maar Xavi is al veel verder dan zijn leeftijd", aldus Van Nistelrooij. "Hij heeft ook al heel veel meegemaakt. Maar hij is echt een pure prof, een jongen die bezig is met een doel, die het maximale uit zijn kwaliteiten wil halen."

Van Nistelrooij gaat verder: "Hij doet alles om de top te bereiken. Zijn top. En waar die dan komt te liggen, dat is de mooie uitdaging. Dat stukje in hem, daar alles voor te willen doen, dat herken ik van mezelf als speler. Daar kan ik alleen maar van genieten."

De trainer ziet Xavi ook als voorbeeld voor de andere talenten bij PSV. "Wij hebben de meeste minuten qua tieners in de Eredivisie en dat is natuurlijk niet gek met jongens als Xavi, Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Sávio", zo geeft hij aan. "We hebben gewoon heel veel puur talent dat nog piepjong is. Voor de toekomst van de club is dit geweldig. Dan ben je als club flink aan het bouwen, maar we moeten ook gelijk presteren. En dat is het krachtenveld waar we in zitten."

In de Eredivisie laat de middenvelder zich meteen zien. "'Hij oogt nog jong, maar hij is al heel volwassen. Maar je vraagt je ook af met die leeftijd en het drukke programma dat er aan komt, kan het al allemaal in één keer? Daar moeten we ook mee opletten", zegt hij daarover. "Want we hebben heel veel van die jonkies. Maar ze kunnen ook al heel veel. Maar laten we hem en de andere talenten ook alsjeblieft de tijd geven en niet voortdurend te veel verwachten."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

xavi nistelrooij simons eredivisie bakayoko herken ismael jong jonkies krachtenveld oogt piepjong prof saibari savio tieners

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Tot nu toe de uitblinker van dit seizoen. De enige die zijn niveau haalde in de waardeloze wedstrijden tegen Rangers en Twente. En daarnaast een fantastische voetballer om te zien in het stadion. Heel blij met deze aanwinst.
+1/-0

PSV in de CL (geschorst)
4 weken geleden
Ik vind dit soort uitspraken niet handig. Je weet dat een jong talent nog veel moet leren en altijd een dip krijgt. Zadel hem nou niet met torenhoge verwachtingen op en laat hem lekker ballen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Dus eigenlijk moet hij zeggen dat we hem en de andere talenten ook alsjeblieft de tijd geven en niet voortdurend te veel verwachten?
+3/-0

 
PSV in de CL (geschorst)
4 weken geleden
Precies. Alleen dat moet hij zeggen. Als je er nog een hoop ronkende hosanna aan toevoegt, wordt dat de krantenkop die een eigen leven gaat leiden.
+2/-0

4 weken geleden
De enige die het chagrijn die om de club hangt na die onnodige blunders tegen Rangers en Twente snel kan ombuigen. Als hij het op zijn heupen heeft, swingt PSV.
+3/-0

4 weken geleden
Dat een jongen van 19 dus de enige constante speler is en die ook nog eens het voorbeeld moet geven.
Compliment aan Xavi, schande voor de rest en de TD.
+4/-0

4 weken geleden
En dan amper laten spelen tegen de Rangers! Zo zonde dit!
+2/-0

4 weken geleden
Xavi, geweldige voetballer. Een genot om hem te zien ballen. Echt een aanwinst.
De grootste zorg bij PSV ligt in de verdediging. Zwakke verdedigers, komen europees heel veel tekort.
+1/-0

 
4 weken geleden
Als wij thuis lef getoond hadden zouden we ook gewonnen hebben van Rangers. Gewoon laf en bang gespeeld. Veel geld verloren maar nog tijd om het om te buigen, er is nog veel te winnen. Nu maar hopen dat Ruud het niet bij woorden laat en de jongens met meer lef kan laten voetballen en de verdediging op orde krijgt.
+4/-0

reactie verwijderd

4 weken geleden
Meer mensen met frustraties nu de neuzen na 35 minuten met 3-0 voor staan?.. gênant
+4/-1

4 weken geleden
Hebben ze wel de goeie fc Rangers gestuurd
+2/-0

4 weken geleden
Wij waren bang om te winnen want my oh my moeten we dan tussen de grote jongens dan;-)
+1/-0

4 weken geleden
Een lichtpuntje in zéér donkere dagen. Hoelang? Ik gok een seizoen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag