Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Het was een zware bevalling, daarom is de opluchting ook zo groot'

11 september 2022 20:31

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan vooral blij en opgelucht te zijn na de winst tegen RKC. "Wat wil je? In blessuretijd nog winnen. Dat is wat het team nodig had", aldus Van Nistelrooij. "Iedereen binnen PSV had dit nodig. Dat hebben we ook met de supporters gevierd."

Volgens de trainer was het een zware bevalling. "Daarom is de opluchting ook zo groot", zo gaf hij aan. "RKC kwam ook een aantal keer dicht bij. Van Benítez weet je dat hij een hoop ballen pakt, dus wat dat betreft zat ik gewoon rustig. Maar ook zij bleven wel gevaarlijk."

Van Nistelrooij was het wel eens met de kritiek over het tempo van zijn ploeg. "In de tweede helft ging er wel een stapje bij, maar in de eerste helft was het echt te langzaam", zei hij daarover. "De urgentie zat er niet in. De wedstrijd van donderdag zat nog in de benen en je mist dan wat grote kansen. Als je de eerste maakt, kom je over dat punt heen. In de tweede helft kwam er wat meer in en in het laatste kwartier was je alleen maar aan het drukken. Gelukkig valt hij dan nog."

De trainer kreeg vervolgens de beelden van de strafschop te zien en had geen enkele twijfel. "Hij zit met zijn hak gewoon op het hoofd van Xavi", reageerde hij daarop. "Ze gaan hem nu toch niet terugdraaien, dus heel veel maakt het niet uit. Maar ik zie die hak op het hoofd. Er is contact en dat belemmert Xavi om die kopbal te maken."
Tags

nistelrooij bevalling hak rkc xavi belemmert benitez espn opgelucht terugdraaien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag