Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mogelijkheid om Arsenal - PSV op 20 oktober te spelen wordt onderzocht'

12 september 2022 23:23 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Mogelijkheid om Arsenal - PSV op 20 oktober te spelen wordt onderzocht"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Arsenal, PSV, de UEFA en de Engelse voetbalbond samen de mogelijkheid onderzoeken om Arsenal - PSV op donderdag 20 oktober in te halen. Vanwege het enorme drukke programma tot aan het WK lijkt dat de enige mogelijkheid om te kunnen spelen, aangezien de UEFA wil dat de groepsfase op donderdag 3 november is afgerond.

Om op donderdag 20 oktober te kunnen spelen zal de FA wel het competitieduel tussen Arsenal en Manchester City moeten verplaatsen. Deze staat nu voor woensdag 19 oktober gepland.

Meer op ED.nl
Tags

arsenal uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Tussen Utrecht thuis en Groningen uit in.Dan wordt groningen uit naar Zondag verplaatst.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dusonze wedstrijd wordt verplaatst... Waarom verplaatsen ze die begrafenis niet gewoon? Als ze haar balsemen als een mummie dan kunnen ze de begrafenis doen in een weekend dat daar voldoende politie voor is. (/sar)
+1/-2

1 jaar geleden
Ik vond die reglementaire 0-3 beter klinken...
+7/-1

 
1 jaar geleden
Arsenal wil wel spelen, maar mogen het niet omdat tante Betje is overleden...
Als ik daar in die kist zou liggen, gooide ik nog een keer die deksel open en riep ik
gillend van het lachen "You want to play? Okay, lets play!"
+5/-2

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Nee sorry, wij kunnen de 20e niet.
Doe maar gewoon de 0-3 winst voor PSV dan aub.
+4/-1

1 jaar geleden
Toen er vliegtuigen in een paar torens vlogen moest en zou er gespeeld worden. Als een vrouw van 93 komt te overlijden kan het niet....
+7/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klein beetje meer respect voor een koningin die 70 jaar staatshoofd is geweest mag best. Die vergelijking met de twintowers gaat natuurlijk niet helemaal op, dat was een grote fout van de uefa die ze later grif toegegeven hebben en de wedstrijden van een dag later werden wel allemaal geschrapt. Het is ook niet zo dat iedereen te geschokt is om te spelen, politie is (in Londen) niet beschikbaar voor de wedstrijd omdat UK op gepaste en chique wijze afscheid wil nemen van haar staatshoofd, daar kun je ook respect voor hebben.
Voetbal is niet het allerbelangrijkste in het leven, zeker de Europa League niet.
+18/-8

 
1 jaar geleden
Zou niet weten waarom. Ik heb er niets mee en vind heel die poeha onzin. Alleen maar omdat je toevallig een familie bent die.... Gewoon voetballen dus, meeste mensen boeit het niets.
+9/-13

 
1 jaar geleden
Ja, maar beste Fox.
Er worden tig politie-agenten ingezet bij elke voetbalwedstrijd.
Een suf potje voetbval tussen PEC Zwolle en GVAV (tegenwoordig FC Groningen) is vandaag de dag een risicowedstrijd. Geschreeuw en gedoe alsof de Russen binnenvallen.
Je kunt je het misschien moeilijk voorstellen, Fox, maar sommige mensen hebben helemaal niks met voetbal. Kunnen die politie-agenten niet gewoon het werk doen waarvoor ze eigenlijk zijn uitgevonden? Kan de voetballerij niet betalen voor zijn eigen rotzooi? En zo niet: kunnen we dan niet ophouden met die onzin?
+14/-0

 
@Mathildelaan spaar je adem, maar toch wel fijn dat je het beestje bij de naam noem;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn niet voldoende agenten beschikbaar. Is dat zo moeilijk te begrijpen?
+5/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is hun probleem.

Die wedstrijd stond eerder gepland dan dat, gedateerde, (media)circus.

Ik hoop dat PSV heel moeilijk gaat doen m.b.t. eventueel nieuwe datum, maar ja tegen beter weten in... PSV zal zich wel weer laten piepelen, braafste kindje van de klas.

De supporters zijn de dupe, zoals altijd.
+10/-6

 
1 jaar geleden
Wat een klinkklare onzin weer. Je hebt in deze helemaal niets te zeggen als club. Heeft ook niks te maken met zogenaamd het braafste jongetje van de klas zijn.
+7/-10

 
1 jaar geleden
Maar daar gaat het wél op neer komen.

Trouwens die wedstrijd stond weldegelijk eerder gepland dan dat circus rond Lizzy.

Maar goed, het zal PSV ook wel beter uitkomen, de wedstrijd tegen Arsenal eruit zodat de illusie er is dat ditmaal wél van Feyenoord gewonnen gaat worden.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Wat stel je zelf voor? Iedere mogelijke datum die de UEFA aankaart weigeren om op te komen draven?
+2/-4

 
1 jaar geleden
De Uefa reageerde ook maar wat gretig om deze wedstrijd uit het schema te halen i.v.m. een begrafenis 4, VIER!!!, dagen later.
+6/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Ook dat is geen antwoord op de vraag ...

Het is heel raar dat er inderdaad niet gevoetbald kan worden, want de komende dagen is het natuurlijk heeeeeeeeeeeeeeel rustig in Londen, dus een risicoduel zou geen enkel probleem moeten zijn. Wellicht eens verdiepen in de situatie.
+3/-7

 
1 jaar geleden
Laat ik jou vraag eens met een wedervraag beantwoorden: hoe zou de Met reageren als het Feyenoord was geweest en die 3K (of meer!) zouden hoe dan ook aanwezig zijn in Londen, wedstrijd of geen wedstrijd? Af en toe baal ik wel van ons wat softe imago.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dan was er natuurlijk gewoon gespeeld :ja

:denk
+1/-5

 
1 jaar geleden
Wellicht wel als minste van 2 kwaden. Of een wedstrijd of duizenden away supporters in je stad zonder een wedstrijd om naartoe te gaan.

Leg jij mij eens uit waarom Chelsea & Millwall, toch niet de 2 minste, morgen wel een thuiswedstrijd mogen spelen?
+7/-0

 
1 jaar geleden
Dat is vrij eenvoudig: pas vanaf donderdag is zij in Londen. Morgen is er daarom nog geen extra politieinzet nodig en kan er gewoon worden gespeeld.
+3/-2

 
1 jaar geleden
En waarom was er gedurende het weekend nog een fiat, definitief groen licht, en kwam men daar na het weekend op terug? Op z'n minst inconsequent,

Maar goed, wij gaan er niet uitkomen. Staan totaal verschillend in onze beleving (als supporter) en kijken er zodoende ook anders tegenaan.
+5/-0

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Arsenal-PSV een risico duel? Whuahahah
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Echt he, PSV is te week, dat imago hebben wij, die vinden alles goed...

En geschorst wtf
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar als PSV zogenaamd te week is, wat hadden ze dan moeten doen? Weigeren te voetballen volgende maand? Met een spoedarbitrage bij het CAS afdwingen dat er vandaag gevoetbald had moeten worden? Eisen dat die koningin in besloten kring wordt begraven en er geen mensen op af mogen komen deze dagen? Eisen dat er in een andere stad gespeeld wordt waarbij er 2000 supporters van PSV welkom zijn?

Al dagenlang komen er hier kreten voorbij dat PSV zich laat piepelen, weer het braafste jongetje van de klas wil zijn en te week is. Niemand heeft echter gezegd wat ze dan wel hadden moeten doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja week, het zit door de hele club heen, helaas, op deze manier komen nooit met in de buurt van die kneuzen...

Haren op de tanden en creativiteit is hoogst noodzakelijk bij PSV in alle geledingen, mijn mening!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is geen antwoord op de vraaag.... Wat had PSV moeten doen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn hier allang genoeg voorbeelden genoemd van pro actief en creatief handelen, bv door @Killer...

PSV is letargisch, afwachtend en de excuus cultuur viert hoogtij, dat moet veranderen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er is werkelijk nog geen enkel voorbeeld genoemd. Alleen wat PSV ter compensatie zou kunnen doen richting degenen die een reis geboekt hebben
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Scroll ff naar beneden en lees de post van @killermfc... dus!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat PSV een paar charters moet regelen voor degenen die op 20 oktober naar de wedstrijd willen gaan? Dat is inderdaad een geweldig voorbeeld van wat PSV had moeten doen in plaats van akkoord gaan met spelen op 20 oktober :ja
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het een drogreden om die wedstrijd te cancelen. Ik was onlangs in London bij Arsenal... weet je wel hoe ver dat vandaan Buckingham Palace en Westminster Abbey ligt?

Er wordt geen PL gespeeld, dus die paar agenten (Nb ik was bij Fullham Fullham - Liverpool en Christal Palance - Arsenal en heb gezien hoeveel agenten dat kost) die voor Arsenal - PSV nodig zijn is minimaal en beschikbaar, want niet nodig voor PL...

Oftewel PSV had moeten eisen dat er gespeeld werd imo.
Dat het PSV beter uitkomt (drama vorm en Feyenoord) is waarschijnlijk de oorzaak en de supporters zijn de lul!
+1/-0

 
1 jaar geleden
En bij wie hadden ze dat moeten eisen? De UEFA? Arsenal? Zij hebben niet besloten dat er niet gespeeld mag worden. Of denk je dat een stadsbestuur onder de indruk is als een buitenlandse club contact opneemt en eist dat ze wel mogen spelen?

Dat het stadion van Arsenal ver daar vandaan ligt, doet niet ter zake. Heb je op het nieuws gezien hoe druk het nu in Londen is? Naar verwachting moeten mensen meer dan 24 uur in de rij staan om afscheid te kunnen nemen en dan verwacht jij serieus dat ze ook nog een wedstrijd kunnen organiseren die als risicoduel (zoals iedere Europese wedstrijd) staat bestempeld voor tienduizenden supporters waardoor er ook daar extra politie moet zijn? Dat er ook komend weekend wedstrijden zijn afgelast betekent ook niet dat ze twee of drie dagen eerder opeens beschikbaar zijn.

De oorzaak is dat je werkelijk helemaal niets te eisen hebt in deze situatie. Punt. Niet omdat het PSV beter uit zou komen.

Serieus beweren dat het een drogreden is om te cancelen als je ziet hoe druk het nu is... Tsjah
+2/-0

 
1 jaar geleden
Killermfc, je doet erg onredelijk. Lijkt het je "stoer" om alle voorgestelde data te blijven weigeren totdat er "vorst in de grond" is? (No pun intended)
+2/-5

 
1 jaar geleden
Stoer? Nee.

Met gelijke munt terugbetalen? Ja.
+8/-2

 
1 jaar geleden
Gewoon simpel, welk club weigert om te spelen op de datum wat aangedragen is, reglementair laten verliezen. Wilt PSV niet, dan verliest PSV met 3-0. Misschien wel beter, anders verliezen ze met 5-0 :)
+2/-1

 
1 jaar geleden
Of beter. Laat PSV dan maar paar charters en/of bussen regelen voor diegenen die opnieuw een poging willen wagen. Iedereen blij en de kosten zullen dan te overzien zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Of leg het bij het koningshuis van Engeland neer. Want hoe schandalig is het dat de koningin nu sterft net een week voor Arsenal-PSV. Nu verpest zij het voor de supporters van PSV.

Of heeft ze bewust ervoor gekozen om te sterven om de PSV supporters te pesten.

Het is vervelend, maar niet meer dan dat. Voetbal is maar bijzaak en vele dingen zijn vele malen belangrijker dan voetbal. Niet alles hoeft te wijken voor voetbal.

In Engeland heerst er wat betreft het koningshuis een ander cultuur dan hier. Dat moeten we maar respecteren.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ik sluit mij dan toch liever aan bij de historische woorden van de vermaarde manager van Liverpool FC, Bill Shankly:

"Football isn't a matter of life or death, it's far more important!"

Waarvan akte.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Lijkt me niet dat het met cultuur te maken heeft. anders zou er niemand spelen.

Hoop alleen dat dit wel vergoed gaat worden. is natuurlijk onzin om hier dubbel geld aan te verdienen?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Een heel redelijk voorstel lijkt me.
En de factuur naar de gemeente Londen.

Nee, zij kunnen er wellicht niks aan doen, zijn misschien ook wel genoodzaakt. Maar er mag, Nee MOET, ook aan gedupeerde supporters gedacht worden. Die na jaren van corona weer mogen. Een aantal hebben zaken gelaten om toch naar deze wedstrijd te kunnen. Wie denkt er aan hen?

Voetbal speel je voor de fans, toch?
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Respect, net zoveel respect als ze hadden voor Diana?
Respect opbergen voor een moeder die haar zoon niet veroordeeld voor kinder misbruik?
Respect voor koningshuizen is niet van deze tijd; wat hebben ze daarvoor moeten doen? Geboren worden in die Familie en dan een beetje als half God gedragen, volslagen belachelijk!
En dan heb ik het nog niet over de volstrekt on democratische invloed die deze mensen in de schoenen geworpen krijgen...

Respect? ja als de ander dat ook doet en anders niet!
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom perse een donderdag? Kunnen ze niet een woensdag onderzoeken aangezien er die week toch geen Europees voetbal is?
+13/-0

1 jaar geleden
Ze speelden de 1e wedstrijd in de Europa League ook met een veredeld B-team dus laat die wedstrijd tegen City op woensdag staan en plan PSV op donderdag. Die selectie is breed genoeg daar ;-)
+4/-1

 
1 jaar geleden
Dacht ik ook, die hebben genoeg goeie spelers
+2/-0

1 jaar geleden
Opzich is uitstel logisch gezien de situatie. 2000 fans hebben (veel) kosten gemaakt en dat is natuurlijk erg vervelend. Wat ik wel had verwacht is enige empathie vanuit PSV zijde. Ik snap dat ze niet alles kunnen vergoeden maar een kleinigheidje als blijk van waardering zou gepast zijn in deze. Je hebt het immers wel over trouwe fans die er vrijwel altijd bij zijn. Een shirt of een giftcard kost de club vrijwel niets.
+1/-0

1 jaar geleden
Off topic:Arias transfervrij naar Man Utd?
Jammer dat wij geen goede verdediger nodig hebben.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heel vreemd ja dat PSV een speler die de afgelopen twee jaar twee zware blessures heeft gehad en verre van (wedstrijd)fit is nu niet de best betaalde speler in de selectie wil maken
+2/-3

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Als ie niet fit zou zijn dan zou united hem niet halen. En Arias wil heeeel graag terug naar PSV. Dat best betaalde speler van de selectie slaat echt helemaal nergens op.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als je vier maanden geleden voor het laatst een wedstrijd gespeeld hebt, ben je dus niet wedstrijdfit. In de Engelse media wordt gesproken over een salaris van 3,5 miljoen pond, ruim 4 miljoen euro per jaar. Dat is voor Man Utd een fooi als derde rechtsback, bij PSV ben je dan direct de best betaalde speler. Dus ja, het slaat wel ergens op. Zou volkomen onverantwoord zijn, al helemaal omdat er in het salarishuis nu al geen ruimte meer is.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Geen ruimte? Vinicius en Luckassen werkten als vrijwilliger voor PSV?
+2/-0

 
1 jaar geleden
En Gakpo heeft na hun vertrek geen forse salarisverhoging gekregen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
De aanbieding aan Gakpo was al gedaan voordat het bericht kwam dat het salarishuis tjokvol zat. Dus een beetje vreemd om die nu te benoemen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Arias met een blinddoek om zou nog een versterking voor ons zijn. Salaris heb je inderdaad wel een punt.
+4/-0

 
Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Hij verdiende bij psv maximaal 1 miljoen euro, was het salarisplafond destijds.
Bij Atletico verdiende hij 1.6 netto per jaar! Waarom zou hij nu 3 á 4 miljoen gaan verdienen, is echt grote onzin uit de grote duim.

Plus dat ze in Engeland betere salarissen geven is duidelijk, maar Arias had zichzelf zelfs aangeboden bij PSV en had dus wederom voor een goede 750k per jaar hier kunnen spelen.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Off topic: wtf is de trainer van Club Brugge en hoe hebben wij die kunnen laten lopen
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat Van Nistelrooij is aangesteld met weinig ervaring is een probleem, maar vervolgens de trainer van Club Brugge aan willen stellen die alleen maar als assistent heeft gewerkt en zelfs geen enkel jeugdteam heeft getraind?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nou gewoon maar een vraag omdat ik mij geen PSV trainer kan heugen die een uitwedstrijd tegen een Portugese club heeft weten te winnen. Deze gast wint met het nederige Club Brugge dus gewoon even achteloos in Porto met 0-4
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Terechte vraag die Labomba, ik schaam me nog steeds kapot voor de uitschakeling tegen die Schotten...

Er moet meer geëist worden bij PSV en Club Brugge toont aan dat het wel kan, net zoals - helaas - die kneuzen!

Excuus cultuur moet er uit!
+1/-0

 
1 jaar geleden
De oplossing lijkt mij inderdaad om in plaats van een trainer aan te stellen die alleen in de jeugd heeft getraind iemand aan te stellen die zelfs nog nooit een jeugdteam heeft getraind :ja
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Arias naar MU is erger. Transfer vrij, zou graag naar ons komen, zei men. Gemiste kans, of zou het salaris te gortig zijn.
+1/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Ik vind het wel bijzonder dat de wedstrijden in de Engelse championship wel door zijn gegaan..
+1/-0

Het is niet Arsenal dat weigert te spelen dus waarom Arsenal straffen ?
+1/-0

1 jaar geleden
Ja week, het zit door de hele club heen, helaas, op deze manier komen nooit meer in de buurt van die kneuzen...

Haren op de tanden en creativiteit is hoogst noodzakelijk bij PSV in alle geledingen, mijn mening!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi