Transparent
Inloggen
Sluiten

Gullit: "PSV heeft persoonlijkheden nodig"

24 september 2022 10:08 - ED
Foto: Pro Shots

Gullit: "PSV heeft persoonlijkheden nodig"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad brengt een interview met oud-PSV'er Ruud Gullit, die zijn voeten in het gips liet zetten voor de walk of fame in het Philipsstadion rond de gewonnen topper tegen Feyenoord. De legendarische spits, waarover nog een quizvraag werd gesteld in de rust van de wedstrijd, spreekt met veel lof over de Eindhovense club: "Bij PSV is er altijd een soort rust. Ja, afgelopen week dan even niet, maar je begrijpt wat ik bedoel". Harrie van Kemenade krijgt complimenten voor zijn aanpak: "Man, wat heb ik gelachen met die man. Die gaf je gewoon een klap hoor als je niet luisterde, haha", aldus Gullit.

Bij het huidige PSV viel vooral Branthwaite Gullit in positieve zin op. Simons vindt hij "nog een beetje frivool". Gullit vervolgt: "PSV heeft persoonlijkheden nodig en die zie ik nog wat weinig. Jongens die zich uit durven te spreken, want anders wordt het allemaal te gemoedelijk. Andersdenkenden zijn vaak de jus op de gehaktbal, zeg maar. Anders krijg je een droge gehaktbal en dat moet je niet hebben".

Meer op ED




Tags

gullit gehaktbal branthwaite fame feyenoord frivool gemoedelijk gips jus kemenade philipsstadion quizvraag simons topper walk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
De spijker op zijn kop Ruud!

Vooral mentaal en qua aansturing, spelers als Van Bommel, Simons (Timmy voor de jongeren;-), Lerby en Wouters graag!

Aanvulling: wat n mooi plaatje is dat toch, de sierlijke prachtige Gullit en een Wouters die niets anders kan doen dan achtervolgen... oh wat belang ik naar deze tijden terug!
Even voor alle jongeren: in die jaren eind 80, begin jaren 90) was PSV heer en meester in Nederland met 6 (!) titels in 7 jaar...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan mag Erik Gerets natuurlijk niet ontbreken in dat lijstje 😎
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker, als speler, maar er zijn meer kandidaten: Stevens, Poortvliet, Willy vd Kerkhof, Van Aerle, Park, Nielsen, Heintze, Van Tiggelen, Arias, Guardado enz spelers met Grinta
+1/-0

1 jaar geleden
In Nederland draait het altijd om het voetballend oplossen..
bij Ajax hebben ze het begrepen de afgelopen jaren door spelers te halen als Tagliafico, Martinez. Technisch prima, maar wel karakters die er op klappen als het moet. Mede bepalend geweest voor de successen denk ik.
+1/-0

1 jaar geleden
Gehaktballen met sambal.
Technisch directeur iets voor je?
+2/-0

1 jaar geleden
Mooi die anekdote over Harrie. En ik denk dat hij best een kern raakt. Ik vond die diepe netten in de goal bijvoorbeeld ook goud. Met de gedachte erachter dat het extra pijnlijk voor tegenstander was wanneer PSV scoorde en dat die bal dieper het net in ging.
+5/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Ruud heeft hier volledig gelijk in, ik mis dit idd ook al jaren bij ons, eigenlijk enkel koorknaapjes zonder dat er een in zit die het vermogen heeft, wanneer het moet, iedereen in de kraag pakt/ verrot scheld, zodat het misschien anders moet als het voetballend niet zo goed wil…. Als voorbeeld (ideaal) neem ik dan Soren Lerby, heb hem gezien, was nog jong maar mijn God , die schold er wat van af en kon voorop gaan in de strijd, wij missen eigenlijk al veel te lang z’on type…. Jammer, als voorbeeld dit seizoen….. uit Twente…. Dan had je z’on man nodig, die zorgde ervoor dat je alsnog de wedstrijd pakte door iedereen op z’n nr te zetten…..
+1/-0

1 jaar geleden
Wat Toivonen deed toen tegen Feijenoord vanaf de aftrap, gelijk een smerige harde overtreding en de toon was gezet.
Niemand durfde meer bij hem in de buurt te komen, 90 minuten lang.
Dat ontbreekt er inderdaad aan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Man, wat was dat genieten hoe dat die clasie tegen de grond werkte🤣
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dan vervolgens die Derksen selectief verontwaardigd zijn,ashole.
+1/-0

1 jaar geleden
Aanvullend met oog voor detail. Die angstige blik van Blind: wat komt hier op mij af afdenderen... schitterend!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage