Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor nooit in Leeuwarden

30 september 2022 20:37

De historie tussen PSV en SC Cambuur is relatief beperkt omdat de club uit Leeuwarden meer in de eerste divisie uit kwam in het verleden dan in de eredivisie. Vorig seizoen was de club echter weer terug en werd een verdienstelijke 9e plek behaald. De eerste keer dat PSV in competitieverband naar Cambuur ging was in 1993. Cambuur Leeuwarden, zoals de club toen heette, werd met 0-1 verslagen.

Sindsdien werd er slechts één keer puntverlies geleden in Leeuwarden, namelijk in 1998 toen het 1-1 werd. PSV behaalde dus 7 overwinningen en één gelijkspel en een doelsaldo van 18-5 op bezoek. Uit werd de grootste triomf gevierd in 2015-2016, toen PSV won met 0-6.

Vorig seizoen kwam PSV na 2 minuten spelen al op achterstand door een goal van Joosten. De vertrokken Zahavi en Götze zorgden voor de overwinning: 1-2.




Tags

cambuur eredivisie gotze heette historie joosten triomf verdienstelijke zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage