Transparent
Inloggen
Sluiten

Rik Elfrink: "van hosanna naar holy moly is bij dit PSV een wel hele kleine stap"

2 oktober 2022 15:21 - ED
Foto: Pro Shots

Rik Elfrink: "van hosanna naar holy moly is bij dit PSV een wel hele kleine stap"; image source: Pro Shots

Rik Elfrink analyseert in het Eindhovens Dagblad het echec van PSV bij Cambuur. De journalist was zoals iedere aanwezige PSV-supporter verbaasd over hoe diep dit PSV kon zinken. "Van hosanna naar holy moly is bij dit PSV een wel hele kleine stap", aldus Elfrink.

Als belangrijke oorzaak wijst Elfrink naar keuzes van trainer Van Nistelrooij, waaronder de plaatsing van Guus Til op de nummer 10 positie: "Trainer Ruud van Nistelrooij ziet in Til geen spits, maar op die positie staat hij vloeiend spel veel minder in de weg en kan hij zijn kwaliteiten voor het doel en in de lucht wellicht nog enigszins benutten". Ook het wisselbeleid van Van Nistelrooij wordt niet begrepen: "De coach gaf een wel heel gek signaal af op een moment dat PSV achter stond en de rug moest rechten om in ieder geval nog een punt te pakken", over het inbrengen van "lichtgewichten of spelers zonder ritme".

Meer op ED
Discussieer mee op de forums


Tags

elfrink holy hosanna moly nistelrooij til cambuur echec lucht wisselbeleid zinken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ja en dat mag je RvN aanrekenen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Er klopt gewoon helemaal niks van, het hele seizoen al niet. Heeft niks te maken met instelling van de spelers. Er is gewoon geen organisatie, geen plan en geen tactiek. Zowel aanvallend, verdedigend als in de omschakeling. De wedstrijdbespreking is niet veel meer dan die van FC bal op het dak 6 waarbij er op zondag ochtend onder het genot van een heet bakje ontnuchterende thee het nachtelijke leven wordt doorgenomen en 10 minuten voor aanvang nog snel even de opstelling (‘Pietje, ga jij maar ergens daar rechts voorin voetballen’). Vorige week tegen Feyenoord zand in de ogen laten strooien maar toen puur gewonnen op adrenaline (met meer geluk dan wijsheid) Ik ben echt bang dat het onder Ruud niet beter zal gaan worden dit seizoen. Niet de fout van Ruud, maar ongelofelijk geblunder van het PSV beleid. Dit PSV heeft een ervaren prestatie coach nodig en niet een veredelde jeugdtrainer die nog niks heeft kunnen laten zien!
+8/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens, ik zie geen lijn in het spel, terwijl er een aantal goede spelers rondlopen.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens, maar daar heeft Ruud toch Rutten voor naast zich zitten???

Die moet met al zijn ervaring wel lijn in het spel kunnen brengen; Ruud moet zijn passie en winnaars mentaliteit overbrengen imo; het was toch een grote afwachtende slappe apatische boel?

Tijd voor keiharde woorden en consequenties als er niet gepresteerd wordt, dat weke goedpraten moet eruit, er moet meer geëist worden!
+1/-0

 
3 maanden geleden
@labomba, Amen, helemaal mee eens. Volgens mij beginnen goede trainers ook altijd met zorgen dat het achterin goed georganiseerd is, en er zo weinig mogelijk tegentreffers binnen vallen. Het lijkt wel of Ruud daar helemaal niet op focust.
In the end zullen er alleen verliezers zijn, een geknakte RvN, supporters die op hem schamperen en een team wat niet draait.
Zeer onverstandig om zo'n grote naam, met zo weinig ervaring ineens voor de groep te zetten, wat is er mis met een tussenstap naar pakweg Heerenveen of Vitesse oid. we hebben al meer gezien dat dit concept niet goed werkt, niet meer doen zou je zeggen.
+1/-0

3 maanden geleden
Geen fatsoenlijke links of rechtback, geen spits als Luuk er niet is. Wat een afgang en geen zicht op verbetering. Stel Gutti nu eens op in een 4 mans middenveld zodat daar in ieder geval wat zekerheid ingebouwd wordt en Codi en Xavi voorin.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tsja, zoals Rik zegt kan Til in de spits. Mwene kan de rechterkant bestrijken. Of Guti het antwoord is hangt ervan af of Veerman compleet waardeloos is zoals gisteren. Of je moet hem inderdaad erbij zetten. Dan zou ik eerder een verdediger minder opstellen. 4-2-1-3 is vrij defensief tegen Cambuur.

El Ghazi had gisteren ook niet misstaan, hoewel Savio goed inviel.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zijn Nederlandse spelers zijn heilig. Hij gaat echt niet Mwene erin zetten. Ja of dan gaat hij weer met Teze schuiven. Ook Guti krijgt geen kansen omdat dan Veerman niet moet spelen. Het is gewoon dikke ellende met deze coach.
+2/-0

 
3 maanden geleden
De grootste stap die RvN moet zetten, en waar hij nog niet overheen is, is Veerman buiten de basis laten.
Zodra hij die stap heeft genomen, en hij Guti voor de verdedigers heeft gezet, kan hij het elftal op een stabielere manier in elkaar schuiven. Het aantal tegendoelpunten is dramatisch, dus ik hoop dat hij daar snel mee gaat beginnen.
+2/-0

 
remmie01 (geschorst)
3 maanden geleden
Dat gaat de tegengoals niet oplossen. Teze is geen rechtsback, Mwene is niet van het gewenste niveau, Mauro is een middenvelder waar we nu allemaal onze hoop op gevestigd hebben om het tij te keren, Max is het net niet, moet Oppegaard het gaan doen? Oh ja wacht we hebben ook nog Hoever gehuurd voor Jong en Sambo verhuurd aan Sparta. Als we dan ook nog alle linies mijlenver uit elkaar laten lopen, weinig druk zetten op de bal en vooral in een laag tempo onzorgvuldig spelen blijven de goals gewoon om je oren vliegen. We hebben de minst gepasseerde doelman uit de Franse competitie op de goal, kijk even naar Schmidt met Benfica, die krijgt er nu ineens nauwelijks 1 tegen, zijn visie is echt niet veranderd. Het is een gigantisch gebrek aan kwaliteit over het hele veld. Dat gaat de wissel Guti Veerman niet oplossen. Vorig jaar vlogen de goals ons ook om de oren en er is niet veel meer veranderd dan de keeper. Slechts 1x de 0 gehouden dit jaar en voornamelijk tegen het rechter rijtje gespeeld. Maak je borst maar nat.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt remmie. Ook zal je Obispo en Teze moeten vervangen. De spelers die hij vertrouwen had moeten geven heeft hij als een idioot behandeld en zijn nu geen schim van hun zelf. Ramalho moet de verdediging leiden en niemand anders.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Of in elk geval Veerman niet achter op het middenveld zet.
De ruimtes op het veld zijn inderdaad te groot, maar het slordige balverlies van Veerman die de aanleiding is voor de 1-0 heeft wat dat betreft geen bal te maken met de ruimtes op het veld. Het is gewoon bizar slordig.
+1/-1

3 maanden geleden
Er is nooit hosanna geweest Rik. De potjes die we wonnen, werden ook niet overtuigend gewonnen, enkele laagvliegers daargelaten.
+1/-0

3 maanden geleden
Vriezen of dooien. Zwart of wit. Geen gelden middenweg. Of het is geweldig of er duegt helemaal niets van. En met die kanttekening dat die ruime overwinningen tussendoor niet meer is dan noblesse oblige. En de even prachtige als mooie thuisoverwinningen tegen Monaco - achteraf voor de kat z'n kut - en Feyenoord, die wedstrijden hadden beiden ook zomaar verloren kunnen worden. Dus met die hosanna valt het eigenlijk best nog mee, ja de jcs misschien.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

albert argentinie barcelona basten bekerfinale bergwijn bizar blind celtic cody denemarken ecuador foto gaal gakpo hoppa huldiging izecson japan kroatie marokko nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar santos trestena var xavi