Transparent
Inloggen
Sluiten

Stevens: "Van Nistelrooij moet hard zijn"

4 oktober 2022 22:28
Foto: Pro Shots

Stevens: "Van Nistelrooij moet hard zijn"; image source: Pro Shots

Sinds de dramatische wedstrijd in Leeuwarden krijgt PSV-trainer Van Nistelrooij uit allerlei hoeken advies over hoe het tij nu te keren. Na Aad de Mos geeft ook Huub Stevens de geplaagde trainer suggesties. Stevens vindt in de Skiete Willy Podcast Extra dat Van Nistelrooij nu hard moet zijn. "Maar Ik denk dat Ruud dat wel heeft". Verder doet Stevens suggesties als activiteiten buiten het veld om aan teambuilding te doen, of 5-3-2 te gaan spelen.

In het vervolg van het gesprek gaat het ook over het verleden en het ontslag van Huub Stevens zelf bij PSV.
Tags

stevens nistelrooij mos podcast skiete teambuilding willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Natuurlijk heeft Stevens gelijk, net als de Mos en vrijwel alle supporters hier. Er moet iets veranderen, niet zo moeilijk, Ik denk dat Guti er in moet, 4 mans middenveld, zekerheid inbouwen, maar of Ruud dat doet?
+2/-0

3 maanden geleden
Als er nou iemand destijds geen échte kans heeft gekregen en wat meer krediet had verdiend, was het Huubke wel. Na 4 landstitels op rij - de laatste al op het tandvlees - was de koek op en was er verzadiging opgetreden in de spelersgroep.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Grotendeels eens maar de laatste werd toch niet op het tandvlees behaald? Alleen raar seizoen met de trein van Koeman, Wouters die liever stil in een hoek een sigaretje rookte en vervolgens Vergoossen voor een paar maanden.
Ik denk dat Huub wel de pech had (zoals jij aangeeft) dat de koek op was na een paar mooie jaren, zoals je dat nu ook enigszins ziet bij Liverpool en Ajax. Maar ook zijn aanpak stond haaks op de vaderlijke hand van Hiddink. Koeman kon hier nog beetje op voortborduren en had het voordeel dat hij Spaans sprak voor de Mexicanen en Mendes. Huub kreeg ook nog eens te maken met vertrek Gomes, De Visser en Lemic door intern geruzie van Reker. En met Mendes en Lazovic en mogelijk nog wat andere ‘mannetjes’ botste zijn persoonlijkheid uiteraard.
Wij hopen dan altijd met een club icoon onze cultuur terug te brengen of de rust te doen wederkeren maar het leidt vaker tot helden die van hun voetstuk vallen dan tot een wederopstanding.
+1/-0

 
3 maanden geleden
PSV en trainers... Hoeveel trainers zijn er nu bij ons echt door de voordeur vertrokken ? Heb al veel te veel trainers met een PSV hart ontslagen zien worden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Terugrekenend: Schmidt, Cocu, Vergoossen, Hiddink 2x, Gerets (toch wel), Sir Bobby 2x, Advocaat (toch wel) 2x... Via de achterdeur: Van Bommel (eigenlijk gewoon terecht), Rutten (terecht), Koeman (eigen schuld), Westerhof, De Mos... Tussenpausen en assistenten (Wouters...) niet meegeteld.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hiddink, Robson en anderen hebben gewoon hun contract afgemaakt en hebben het uitstekend gedaan. Cocu ook, na een eerste rampjaar. Van Bommel hadden ze nooit zo mogen laten gaan. Echte PSV-er. En veel te weinig kwaliteit in het elftal om mee te werken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze hadden Van Bommel nooit zo lang moeten laten zitten
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij won de eerste 13 wedstrijden op rij. Moest hij al eerder ontslagen worden?
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Na het eerste seizoen meteen ja. Als je op zo'n manier de titel weggeeft had hij meteen moeten wieberen. Eerste half jaar was top, de elf maanden daarna volslagen genant.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Gewoon 1 sterkere tegenstander in die periode
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze hebben MvB zeker anderhalf/2 maanden te lang laten zitten, na uitschakeling Basel had er ingegrepen kunnen worden, en anders na Utrecht-uit (3-0, met 2x rood, meen ik).
+1/-0

 
3 maanden geleden
Onzin. Drie keer heb je de kans gehad om de definitieve nekslag uit te delen dat seizoen en drie keer zakte hij volledig door het ijs. Eerste half jaar was top, daarna heeft hij gewoon heel hard gefaald. De directie ook omdat hij nog tot december de boel mocht blijven verstieren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dus omdat , hij niet vol jaar top was maar buiten flikkeren?? Het is gewoon haantjes gedrag van Toon geweest. Kijk naar de medici staf... vertel me of ie ongelijk had.

Alleen wordt alles uit verband gerukt. Maar toen onze Duitser kwam kon wel alles....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als je zo hard faalt moet je inderdaad wegwezen. Twee (!!!) keer winnen in twaalf (!!!) wedstrijden en nog steeds vinden sommigen het onterecht dat hij ontslagen is. Wtf
+1/-0

3 maanden geleden
Gelukkig hebben ze bij Ajax na de Europeese wedstrijd geen problemen :)
Wat zullen die fans in hun betonnen bak verbaast naar die 6 doelpunten hebben gekeken.

Maar goed dat PSV niet in de CL speelt, want als je zo tegen Cambuur presteert heb je daar niks te zoeken. FC Zurich is voor ons al spannend genoeg. Ben benieuwd hoe RvN gaat ingrijpen.
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Als n harter Hund graag!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat ze vooral verbaasd (en opgelucht!) zijn dat ze maar 6 doelpunten tegen kregen. 26 schoten van Napoli!
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Interessante Podcast, Huub is een held en hoewel diplomatiek toch duidelijk; hij weet waar hij over praat.
Als je - bewijzen van spreken - kunt negeren dan zegt hij alleen maar raakte dingen, heerlijke man, een echte PSVer met hart voor de club!
+2/-1

3 maanden geleden
Ruud moet er onderhand een systeem in krijgen.
Dat Ruud hard is achter de schermen geloof ik wel en kwaad kan worden.
Maar als de spelers je niet begrijpen of je kan het als trainer niet goed overbrengen dan maakt dat weinig indruk.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Mooi nickname...

Eens, ik hoop dat Ruud zich een harter Hund opstelt en ingrijpt: bv Teze en Veerman uit, Mwuene en Guti erin...

En wat sambal!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je moet niet hard zijn, maar vooral duidelijk zijn. Visie hebben een deze kunnen overbrengen. Een goede manager weet zijn mensen te raken zodat ze groeien. Een slechte manager pakt zijn mensen onnodig te hard aan.
+1/-0

3 maanden geleden
Het heeft geen enkele zin om symptoombestrijding te doen als het om een structureel probleem gaat. Je bent wie je bent en als je niet hard genoeg bent, ben je niet hard genoeg.
Huub was hard en dat had zeker zijn uitwerking op enkele spelers (en zeker ook in Duitsland), maar bijvoorbeeld totaal weer niet bij de Zuid-Amerikaanse spelers. Daarom was Hiddink ook zo’n topcoach. Die wist precies welke speler hij met welke benadering kon ‘raken’. Trainers die zich gaan voordoen als mensen die het niet zijn, zijn per definitie ongeloofwaardig. En ongeloofwaardigheid tast het vertrouwen alleen maar verder aan. Het is de laatste dagen al veelvuldig gezegd hier op het forum: jonge veelbelovende, maar nog onervaren voetballers een kans geven: ja. Onervaren, op topniveau beginnende trainers een kans geven: nee! Dit valt niet Ruud te verwijten maar wel de beleidsmakers incl. RvC. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je gaat experimenteren met een dergelijk kapitaal op het veld, dat zo maar voor een groot deel kan verdampen bij (zeer) slechte resultaten? Het budget is al zo onvoorstelbaar dun en kan zo snel omslaan richting verlies en daarmee richting een negatief eigen vermogen dat we ons niet kunnen veroorloven om casinogedrag te vertonen. Ik vond dat we onder Gerbrands met de aanstelling van Roger Schmidt eindelijk de daad bij het woord voegden bij de onderbouwing van wat binnen onze club continue ‘topsportmentaliteit’ wordt genoemd. Ik moet nog wel eens meewarig lachen als ik terugdenk aan de opmerking van Rik Elfrink dat Schmidt “ook wel goede dingen heeft gedaan bij PSV”. Wat mij betreft de ‘understement’ van het jaar. Onder Schmidt hebben we met een beduidend mindere selectie in het laatste jaar de JC schaal, de KNVB beker en feitelijk ook het landskampioenschap gewonnen, ware het niet dat de arbitrage en VAR daar op het allerlaatste moment een stokje voor staken. En dat terwijl onze concurrent voor de titel een veel sterkere selectie had dan dit jaar. Extreem jammer dat Schmidt er zelf voor koos om te vertrekken, maar ik hoop wel dat we ons achteraf beseffen dat we met hem een toptrainer in huis hadden en dat het niveau van Schmidt de meetlat zou moeten zijn waartegen we alle nieuwe hoofdcoaches gaan aanstellen en beoordelen. Iedereen binnen en buiten PSV had kunnen voorzien dat dit met Ruud niet mogelijk is. Er is geen lijn te ontdekken in het spel en ik noem het dan ook ‘toeval-voetbal’. Het kan elke kant uitvallen. Het gokken met een hoofdcoach (die nota bene aanvankelijk aangaf er nog niet klaar voor te zijn) terwijl er zo’n kritische financiële huishouding is toont aan dat er iets grondig mis is gegaan.
+6/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies PSV moet geen opleidingscentrum zijn voor trainers. Ik zeg laat Ruud het seizoen afmaken. En dan in goed overleg Ruud weer een andere functie geven, zodat het niet zover hoeft te komen dat ze hem ontslaan. En dan Pascal Janssen halen.

Schmidt is ook zeker een toptrainer. De eerste trainer die PSV zover heeft gekregen om echt goed voetbal van achteruit te laten spelen. Spelers die afgeschreven waren kregen weer waarde.

Een goede coach laat een gemiddelde speler er goed uitzien en een slechte coach kan goede spelers er slecht uit laten zien.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
De Schmidt adoratie ga ik niet in mee. Veel te veel moeizame potjes slecht voetbal gezien onder hem. Drukzetten was wel beter. Het voetbal kon me totaal niet bekoren.

Hij doet het goed bij Benfica, past ook goed bij die voetbal cultuur. En heeft ook een veel betere defensie tot zijn beschikking daar. Dus het blijft verzachtend dat ie hier weinig indruk heeft gemaakt als je het met zo'n selectie moet doen. En hij heeft idd sommige spelers weer aan de gang gekregen, zoals Mauro, Guti en Boscagli. Maar als liefhebber heb ik totaal niet genoten op een uitzondering na, ik heb me vooral geergerd.

Daarmee zeg ik niet dat ik blij ben met hoe het nu gaat, en dat Ruud beter is. Nu mankeert er weer een hoop aan. Waarbij Ruud nog kans heeft om het tij net op tijd te keren. Maar het kan net zo goed de verkeerde kant op vallen, dat je weer een beginnend trainer binnen no time afbrand.

Ik zou wel graag eens van Brands weten waarom hij zo nodig perse Ruud voor die groep wilde hebben, en op welk terrein hij zoveel beter is dan elke andere haalbare ervarene trainer die je had kunnen halen.
+4/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Realistisch verhaal en met dat laatste maak je zeker een goed punt!
+2/-0

 
remmie01 (geschorst)
3 maanden geleden
Ik denk heel eerlijk als je kijkt wat Benfica nu presteert, dat we met Schmidt een absolute toptrainer in huis hadden. Ik kon het ook zeer waarderen dat hij zijn mond opentrok tegen de KNVB maffia "give the cup to them"and so they did. Het eerst jaar was lastig, mede door corona en veel blessures, het tweede jaar hebben we ver boven ons kunnen gespeeld. Tegen benfica vlieg je eruit omdat je geen spelers hebt voor plan B, wat hadden we in die wedstrijd een extra spits nodig zeg (jaartje later tegen Rangers weer), je pakt wel de fruitschaal, de KNVB beker en zonder die bizarre uitbal ook gewoon de titel. Ik weet zeker dat hij is vertrokken omdat er in de winter geen broodnodige verdedigers zijn gehaald. Eeuwig zonde. Een trainer is niet beter dan zijn spelersmateriaal, maar spelers worden wel beter onder een goede trainer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Op Ajax en misschien AZ na, was elke eredivisie club de afgelopen 2j inferieur in materiaal. Als je op bijna elke positie een betere speler hebt staan, dan moet je tegen het rechterrijtje, en gros vh linkerrijtje, veel meer voetbal en show laten zien dan ze 2j lang lieten zien. Ik ben al die verloren minuten aan ergenis echt niet vergeten. Er werd zoveel aangemodderd. Te weinig automatismen, er werden op basis van controversiële data spelers gespaard die niet gespaard hadden moeten worden (en juist daardoor geblesseerd raakten), er werden nauwelijks toppers gewonnen, en het was in zijn algemeenheid 90% vd kijktijd armoedig en behelpen met wat je gepresenteerd kreeg.
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
3 maanden geleden
Tja, zulk goed materiaal hadden we niet. En vooral niet uitgebalanceerd. Geen tweede spits, gebrekkige backs, dramatische keepers, zwakke bank. Elke topper ging verloren uit en thuis. Ik vond PSV nog het leukst voetballen in de eerste paar maanden van van Bommel. Dat was helaas ineens helemaal weg. Onder Cocu was het ook niet om aan te gluren vaak en stonden we tegen degradatie clubs een extra verdediger in te brengen om de 1-0 in het Philips stadion maar vast te kunnen houden. Goed voetbal speelden we voor het laatst onder Hiddink denk ik begin deze eeuw, toen we financieel nog een beetje mee konden komen. Ik heb al mijn hoop maar op de Herdgang gezet. Als dat vruchten af gaat werpen kunnen we wel weer eens een leuk team krijgen. Moeten we wel van F tot het eerste hetzelfde spelletje gaan spelen. Compact met druk naar voren heeft wel mijn voorkeur, want wat we nu aan het doen zijn is me echt een mega raadsel. Overal kan de tegenstander op zijn gemakkie rondtikken.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Blijf me ook verbazen al dat geroep over beter material, ik kan er weinig mee, als we op drie-vier posities sterker waren is dat al veel, voor de rest was het warm koud warm koud terwijl andere clubs het ons op inzet moeilijk maakten
+1/-0

3 maanden geleden
Allemaal leuke retoriek voor de bühne, maar daar ligt het probleem niet mi. Het probleem ligt mijns inziens in de speelwijze. Als we niet veel compacter gaan spelen dan nu, voorzie ik niet dat we betere resultaten gaan halen.
+1/-0

3 maanden geleden
Zeker in de basis werkt het volgens het principe van het muziekinstrument de accordeon,inschuiven en uitschuiven.
Bij balbezit het veld ruimer maken en bij balverlies zo compact mogelijk gaan staan om de ruimtes klein te maken.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.850 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

albert argentinie barcelona basten bekerfinale bergwijn bizar blind celtic cody denemarken ecuador foto gaal gakpo hoppa huldiging izecson japan kroatie marokko nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar santos trestena var xavi