Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint eindelijk weer op bezoek in Heerenveen

9 oktober 2022 18:49
Foto: Pro Shots

PSV wint eindelijk weer op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft vanavond net als de concurrentie de volle drie punten overgehouden aan het tweede bezoek aan Friesland deze week. Na een wedstrijd die in een tergend langzaam tempo verliep, was de ploeg van Ruud van Nistelrooij feitelijk de enige die aanspraak maakte op meer dan een punt. Met nog een kwartier te spelen was het aanvoerder Cody Gakpo die de een-twee aanging met oud-SC Heerenveen-speler Joey Veerman om vervolgens de bal perfect binnen te schieten. Zo werd de vandaag uitstekend keepende Andries Noppert eindelijk verschalkt. Door de Eindhovense overwinning verandert er niks op de ranglijst. De concurrentie uit Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar hielden immers ook de drie punten over aan de negende speelronde.

Er gebeurde feitelijk vrij weinig in de wedstrijd. Zo kreeg SC Heerenveen pas in de tweede minuut van de extra tijd in de tweede helft hun eerste doelpoging tussen de palen. PSV was aan de andere kant wel wat dreigender, maar de kansen waren in beide helften op een hand te tellen. Zo was Ibrahim Sangaré in de eerste helft het dichtste bij een doelpunt. Zijn pegel van net buiten de zestien spatte via het been van Sven van Beek uiteindelijk uiteen op de lat. Op slag van rust werd de ziekenboeg van PSV weer aangevuld, waardoor de zorgen met het drukke programma van de komende weken in het achterhoofd voor Ruud van Nistelrooij enkel toenemen. Ismael Saibari viel vijf minuten voor rust uit doordat hij zich leek te verstappen terwijl Yorbe Vertessen niet veel later op de grond ging zitten nadat het hem in zijn hamstring leek te schieten. Ze werden op slag van rust vervangen door Erick Gutierrez en Anwar el Ghazi.

Na rust kabbelde de wedstrijd eigenlijk op identieke wijze verder. PSV was af en toe gevaarlijk terwijl SC Heerenveen onmachtig leek om PSV écht het vuur aan de schenen te leggen. De bevrijdende goal kwam uiteindelijk na vijfenzeventig minuten op het scorebord. Vanaf links speelde Cody Gakpo Joey Veerman aan voor de een-twee. De middenvelder legde hem perfect terug voor Gakpo's rechterbeen waarna de aanvoerder de bal perfect binnenschoot. Keeper Noppert had daarvoor al enkele waanzinnige reddingen verricht op inzetten van El Ghazi en Cody Gakpo en leek vandaag uit te groeien tot man van de wedstrijd, totdat Cody Gakpo dus eindelijk de ban brak.

Zo heeft PSV eindelijk weer eens drie punten overgehouden aan het bezoek aan Heerenveen, waar het al sinds december 2011 op wachtte. Maar toch zal er met gemengde gevoelens teruggekeken worden op deze wedstrijd, waarin dus twee belangrijke spelers uitvielen. Komende dagen zal blijken hoe ernstig de schade is en zal het vizier weer op de thuiswedstrijd tegen FC Zürich gaan. Volgend weekend wacht in Eindhoven dan de tweede thuiswedstrijd in vier dagen als FC Utrecht op bezoek komt.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen gakpo cody ghazi joey nistelrooij noppert overgehouden veerman aangevuld aanging aanspraak achterhoofd alkmaar andries ban beek bevrijdende doelpoging dreigender friesland gutierrez identieke ismael kabbelde keepende onmachtig pegel rechterbeen saibari sangare schenen spatte tergend toenemen utrecht verstappen vertessen vijfenzeventig vizier vuur wachtte ziekenboeg zurich

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage