Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verwacht positief transferresultaat voor lopend seizoen

10 oktober 2022 13:46 - PSV
Foto: Pro Shots

PSV verwacht positief transferresultaat voor lopend seizoen; image source: Pro Shots

PSV meldt dat het een bescheiden winst heeft geboekt over het afgelopen seizoen van 1,2 miljoen euro. Het resultaat werd behaald ondanks een flinke negatieve impact van de corona-pandemie en opgetrokken door een positief transferresultaat. Opvallend is dat de club een positieve verwachting uitspreekt over het huidige seizoen. Dat betekent dat er vóór 30 juni 2023 een flinke uitgaand transferresultaat moet worden gemaakt.

Gedurende 2021-2022 moesten zeven thuiswedstrijden worden afgewerkt zonder publiek en elf met beperkingen. Ter compensatie kon PSV wel gebruikmaken van overheidsregelingen zoals de NOW. De verkopen van onder andere Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Mario Götze zorgden voor een positief transferresultaat van zo'n 12 miljoen euro. Hierdoor groeide het eigen vermogen van PSV aan tot zo'n 17 miljoen euro.

Het lopend seizoen wordt "financieel uitdagend", zo meldt de club, omdat wederom een operationeel verlies wordt verwacht. Tegelijk zijn er afgelopen zomer geen substantiële uitgaande transfers gemaakt. Dat de club meldt toch een positief netto resultaat te verwachten betekent waarschijnlijk dat er deze winter minstens één grote klapper moet worden gemaakt op de transfermarkt. Een verkoop van Gakpo of Sangaré lijkt daarmee een doel van de club.

Meer op PSV
Tags

transferresultaat corona dumfries gakpo gotze klapper malen netto operationeel pandemie rosario sangare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Prognosticeren is het werkwoord, niet prognoticeren… Schrijf anders gewoon ‘verwacht’ ;-)
+2/-0

 
site-admin 1 jaar geleden
Bedankt! Begrijpelijk taalgebruik is altijd beter.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens, dank voor het overnemen. :-)
+2/-0

1 jaar geleden
Waarom in de winter? Je hoeft niets te verkopen in de winter, maar pas voor 30 juni, zowel Cody als Ibi kunnen hier het beste gewoon seizoen afmaken, dan maak je ook meest reele kans op CL plaatsing(rechtstreeks), na seizoen verkopen , dat kan dus de gehele maand juni…..
+2/-0

1 jaar geleden
Als het aan de RvC had gelegen was Gakpo al voor dit seizoen voor 30M + bonussen verkocht.Ik ga er dus vanuit dat de financiële mensen Gakpo gaan verkopen in Januari.Belachelijk omdat plaatsing CL minimaal 35M oplevert.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik mag toch hopen dat het verstand daar inmiddels ook ingedaald is dat je voor dat bedrag hem nooit moet laten gaan, en dat ze wat minder panikerend de TD in de nek zitten te hijgen.

Zeker nu hij zich weer wekelijks op nationaal, Europees en op interland niveau heeft bewezen, en een van de beste statistieken van Europa kan overleggen qua goals en assists, en nog een WK er nog aankomt.

Geen idee of het Real verhaal waar is, maar als die categorie clubs in het rijtje aansluit, dan moet je gewoon rustig blijven zitten als TD en RvC en de speler de komende maanden zijn prijsopdrijvende werk laten doen op het veld ipv overhaast verkopen. Zolang de verkoop uiterlijk in juni '23 beklonken wordt, schrijft men nog steeds zwarte cijfers.
+1/-0

1 jaar geleden
Het 'moeten' verkopen kost je dus alleen al ontzettend veel geld. Een club als PSV zou te allen tijde nee moeten kunnen zeggen op een bod. Waanzinnig dat we iedere keer weer in een soortgelijke situatie zitten, maar aan de andere kant ook wel weer logisch als je kijkt naar alle clausules die spelers bij ons in het contract weten op te nemen. Zo worden we natuurlijk nooit écht financieel gezond.

Diep triest.
+1/-2PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi