Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint eenvoudig de zesentwintigste opeenvolgende keer van FC Utrecht

16 oktober 2022 16:20
Foto: Pro Shots

PSV wint eenvoudig de zesentwintigste opeenvolgende keer van FC Utrecht; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft de probleemloze avond thuis tegen FC Zürich een goed vervolg gegeven tegen FC Utrecht. Dankzij twee goals van zowel Xavi Simons als Guus Til, die net als donderdag in de spits mocht beginnen wist de ploeg van Ruud van Nistelrooij de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen, waarna de trainer de nodige spelers weer rust kon geven in aanloop naar de Europese kraker in Londen tegen Arsenal van aankomende donderdag.

PSV begon in een voortvarend tempo aan de wedstrijd waarmee het de intenties direct duidelijk leek te maken. De wedstrijd zo vroeg mogelijk beslissen met het oog op het drukke programma en met name de inhaalwedstrijd die deze week in Londen op de planning staat. Dat lukte vrij aardig. Xavi Simons maakte op aangeven van Joey Veerman al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer. Een klein kwartier later kwam FC Utrecht vanuit het niets terug in de wedstrijd. Na een knappe bal van Jens Toornstra op de ontsnapte Sander van der Streek profiteerde laatstgenoemde na defensief gestuntel van PSV optimaal van de geboden ruimte. PSV had de gelijkmaker dan ook volledig aan zichzelf te wijten, door na de vroege openingsgoal van Xavi Simons enkele versnellingen terug te schakelen en het wat rustiger aan te doen. Dat werd vrijwel direct na de tegengoal ongedaan gemaakt. Guus Til maakte met twee goals een einde aan alle Utrechtse illusies. Zijn eerste tikte hij binnen op aangeven van Philipp Max, die zo voor het eerst sinds lange tijd weer eens een assist achter zijn naam mocht zetten. Zijn tweede goal werd op identieke wijze voorbereid, dit keer door Cody Gakpo. Waar Til zijn eerste goal binnenliep troefde hij bij zijn tweede goal zijn directe tegenstander af in het kopduel waarna de keeper machteloos was om nog redding te kunnen brengen.

Na rust begon FC Utrecht aanvankelijk wat sterker, al bleek dat van korte duur. De ban was dan ook definitief gebroken na de tweede goal van Xavi Simons, die zich direct daarna mocht melden aan de zijlijn voor een wissel. Samen met Joey Veerman werd hij gewisseld voor respectievelijk Anwar el Ghazi en Richard Ledezma. Ook kregen Jordan Teze en Johan Bakayoko nog een kwartier speeltijd, zij werden gebracht voor André Ramalho en Guus Til terwijl Philipp Max naar de kant werd gehaald voor Ki-Jana Hoever.

Daarmee was de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht eigenlijk na een uur al definitief beslist, er gebeurde met uitzondering van de wissels, dan ook niet veel meer in het laatste half uur van de wedstrijd. Toch verzorgde Anwar el Ghazi, net als afgelopen donderdag, het slotstuk. In tweevoud wel te verstaan, want in de slotfase van de wedstrijd scoorde de aanvaller nog twee goals om de eindstand te bepalen op 6-1. Zo maakte de ingevallen Anwar el Ghazi zijn tweede en derde goal in drie dagen tijd en won PSV alweer voor de zesentwintigste keer op rij haar thuiswedstrijd van FC Utrecht. Voor Ruud van Nistelrooij leek het vizier op het moment dat de vierde goal viel al op Londen te gaan, waar PSV donderdag de degens zal gaan kruisen met de huidige koploper van de Engelse Premier League. PSV eindigde de wedstrijd met FC Utrecht zelf ook als koploper, al lijkt dat met de wedstrijden van Feyenoord tegen AZ en Ajax tegen Excelsior vooralsnognog van korte duur te zijn.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht simons til xavi ghazi londen zesentwintigste joey nistelrooij philipp veerman arsenal bakayoko ban binnenliep cody degens excelsior feyenoord gakpo gestuntel hoever identieke illusies inhaalwedstrijd jana jordan kopduel kraker kruisen laatstgenoemde ledezma machteloos ongedaan openingsgoal probleemloze ramalho slotstuk streek teze tikte toornstra troefde tweevoud utrechtse versnellingen verstaan verzorgde vizier vooralsnognog voortvarend zijlijn zurich

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage