Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: "Ik moet doen waar ik goed in ben"

16 oktober 2022 18:16

Verslaggever: NvdL

Guus Til verscheen na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht voor de camera's van ESPN voor een terugblik op zijn wedstrijd en twee doelpunten: "Ja, vandaag was wel de ideale wedstrijd voor mij. Die eerste goal, ideaal voor een spits als je hem vijf meter voor het doel binnen kunt schieten. Als je er zes maakt als middenvelder, vind ik dat je er ook wel een of meer mag maken als je in de spits staat. Je leert het niet in een week om volledig als spits te functioneren maar met mijn kwaliteiten kan ik in de spits goed uit de voeten. Maar nee, ik ben vierentwintig jaar, ik voetbal sinds mijn zesde. Ik kan gewoon spits spelen, maar het is niet mijn favoriete positie. Nu zegt iedereen, omdat ik twee keer gescoord heb, dat ik een goede spits ben terwijl ik er enkele dagen terug nog niks van kon. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op."

Ook keek hij terug op zijn positiewissel van het middenveld naar de spits: "Nou, ik vond vandaag wel dat het aardig ging. Het is natuurlijk wel even wennen om continue een centrale verdediger in mijn nek te hebben hijgen, het is een hele andere dynamiek. Nu was ik er wel iets meer op bedacht, ook dankzij de wedstrijd van donderdag. Dan probeer ik in mijn kracht te komen, door dingen te doen waar ik goed in ben. Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar het is wel zo."

Of hij zich donderdag ook in de spits terugziet: "Ik weet nog niet of ik donderdag in de spits sta. Dat zien we de komende dagen wel."




Discussieer mee op de forums


Tags

til bedacht continue dynamiek espn hijgen positiewissel terugblik terugziet utrecht vierentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte