PSV nipt ten onder op bezoek bij Arsenal

20 oktober 2022 20:51

PSV nipt ten onder op bezoek bij Arsenal; image source: Pro Shots

PSV is donderdagavond op bezoek bij Arsenal onderuit gegaan. De Engelse ploeg was met 1-0 net te sterk voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd uiteindelijk halverwege de tweede helft gemaakt.

PSV werd vanaf het begin direct onder druk gezet door de thuisploeg. De Engelse topclub was vooral op de helft van de ploeg van Ruud van Nistelrooij te vinden, maar vooral door uitstekend verdedigend werk waren er nauwelijks kansen. Het eerste schot op doel volgde pas na een half uur, maar Walter Benítez wist de poging van Gabriel Jesus te keren.

Arsenal was verder gevaarlijk met een aantal pogingen die net naast het doel gingen, terwijl de enige poging van PSV in de eerste helft een schot van Xavi Simons was die hoog over het doel ging. Bij rust was het dan nog altijd 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Arsenal was vooral in de aanval en PSV loerde op de counter. Met enkele uitstekende reddingen wist vooral Benítez zich uitstekend te onderscheiden in het Emirates Stadium.

Halverwege de tweede helft besloot Van Nistelrooij om voor het eerst te wisselen en bracht onder meer Noni Madueke binnen de lijnen. Voor de Engelsman werden het zijn eerste minuten van dit seizoen nadat hij in de voorbereiding geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. Nog geen minuut nadat hij was ingevallen volgde het eerste schot van PSV op doel van de wedstrijd, maar de poging van Simons kon uiteindelijk eenvoudig worden gekeerd.

Het was echter toch Arsenal dat op voorsprong wist te komen. De thuisploeg had middenvelders Odegaard en Partey binnen de lijnen gebracht, zodat de druk nog verder werd opgevoerd. Dat leidde al snel tot de 1-0 toen Xhaka de openingstreffer kon binnen schieten. Vrijwel direct na de aftrap kreeg Arsenal nog een grote kans, maar Benítez wist erger te voorkomen.

Een kwartier voor tijd maakte ook Luuk de Jong zijn rentree voor PSV. Hij was in het thuisduel tegen Rangers FC geblesseerd geraakt aan zijn kuit en was sindsdien niet meer in actie gekomen. Na een kleine twee maanden revalideren was ook de international van Oranje weer voldoende hersteld om in actie te kunnen komen.

Toch was het vooral de thuisploeg die tot de kansen kwam, maar keer op keer wist Benítez met een goede redding een nieuwe tegentreffer te voorkomen. PSV mocht daardoor nog hopen op een resultaat en kreeg tien minuten voor tijd plotseling een grote kans. Na een goede pass van Madueke kreeg Jordan Teze alle tijd om een voorzet te geven op De Jong. De bal van de verdediger was echter veel te hard, zodat het uiteindelijk niet tot een doelpoging kon komen.

In de resterende minuten probeerde PSV nog wel aan te zetten om tot de gelijkmaker te komen, maar tot kansen kwam de ploeg niet meer. Het betekende dat PSV met een 1-0 nederlaag weer terugkeert naar Eindhoven.