Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons debuteert in voorselectie Oranje, vier PSV'ers in totaal op de lijst

21 oktober 2022 13:45 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Xavi Simons debuteert in voorselectie Oranje, vier PSV"ers in totaal op de lijst; image source: Pro Shots

Bondscoach Louis van Gaal heeft de voorlopige selectie bekend gemaakt voor het WK van volgende maand. Op de lijst van 39 spelers staan 4 spelers van PSV. Voor Xavi Simons is het de eerste keer dat hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, terwijl ook Luuk de Jong, Cody Gakpo en Guus Til mogen hopen op een plek in de maximaal 26-koppige definitieve selectie.

Op vrijdag 11 november wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Op maandag 14 november komt de selectie vervolgens bijeen in Zeist en zal richting Qatar worden vertrokken. Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase tegen gastland Qatar, Ecuador en Senegal.

Meer op Ons Oranje
Discussieer mee op de forums


Tags

simons xavi oranje qatar cody ecuador gaal gakpo jong senegal til zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wel Til, geen Veerman... Zucht.....
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een aantal hebben Veerman na een mindere pot gisteren alweer afgeschreven, maar hij heeft wat mij betreft nog steeds het volste recht op een WK selectie omdat niemand in de selectie zijn kwaliteiten heeft. Hij legt ze neer op de stropdas, heeft een steekpass op de juiste snelheid, scorend vermogen, is de enige die het spel snel naar de andere kant weet te verleggen, en ook al is de handelingssnelheid nog wat te laag, het is wel meestal zuiver.

Net zoals Simons zeer unieke kwaliteiten heeft die niemand heeft. Zeker als je vergelijkt met die opgepompte middelmaat die uit dat riool naar voren geschoven wordt, Klaassen en Taylor (of bankzitter Gravenberch), heeft Veerman een streepje voor. Wedden dat Koeman hem wel erbij neemt.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Sorry maar Veerman heeft de handelingssnelheid van de subtop Nederland. Daarmee kom je er niet. Binnenkort ook bankzitter bij PSV. Kan inderdaad heel mooi trappen, maar dat kunnen er wel meer. Alleen laat veerman het er heel mooi uitzien. Als het spelletje trapbal had geheten zat hij bij oranje.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje de waan vd dag. Hij liet zich 2x de bal stom ontfutselen door te traag te handelen, dat zijn momentopnames waarin hij het gevaar onderschatte.

Om daar dan weer gelijk stempels als 'subtop' op te plakken, ga ik niet in mee. Vooral omdat ie in alle potjes waarin ie op topniveau werd getest bij ons nooit op handelingssnelheid werd gepakt. Al die potjes tegen ajax, Feyenoord, Benfica, Monaco, Sociedad etc viel hij zeker niet op dat vlak door de mand.

Ik vind juist dat ie heel vaak de slimme oplossing ziet in een heel kleine ruimte als de druk erop staat. Hij zal wellicht meer gaan banken door de terugkomst van Noni en Luuk, waardoor Xavi op 10 komt. Maar wat mij betreft kan Veerman prima blijven staan in de basis in de eredivisie, want dan heb je geen Guti en Sangare nodig.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Welke wedstrijden heb jij gezien. In al die wedstrijden die jij noemt heeft hij laten zien dat hij een gebrek aan handelingssnelheid heeft. Met hem centraal op het middenveld (voor de verdediging) heeft psv tegen iedere beetje tegenstander totaal geen grip op de tegenstander. Ja als hij tijd en ruimte heeft kan hij een bal goed wegleggen, maar onder druk kan hij dat al niet meer. Hij heeft geen snelheid, geen duel kracht. Is gewoon een Bart Ramselaar 2.0. speelt na psv ook niet voor een betere club. Het zegt voldoende een speler als Taylor die net komt kijken wel op de shortlist staat en zelfs Guus Til staat erop.

En laat nu de handelingssnelheid datgene zijn dat het belangrijkste is van alles. Anders waren een heleboel jongens in het amateurvoetbal ook profvoetballer geweest. En hoefde spelers als ze ouder worden ook niet te stoppen met voetballen. Alles draait om de handelingssnelheid.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Totaal niet mee eens. En als je die nitwit Taylor (die vooral uitblinkt in het nergens in uitblinken) ook nog beter vindt, haak ik volledig af.

Ik las trouwens net dat Dickie Advocaat Veerman ook zou meenemen naar het WK. Die snapt het.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Advocaat roept wel meer. Mooie carrière gehad, maar zijn visie over voetbal is toch wel echt gedateerd. Onze Veerman zit straks naast Van Nistelrooy op de bank. Hoeven we er ook geen woorden meer aan vuil te maken.
+1/-2

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Veerman is helaas zwak in de omschakeling, bij balbezit van de tegenstander heb je weinig aan hem. Bij van Gaal in Oranje kom je daar op het hoogste niveau niet mee weg, en heeft hij meerdere keuzes.
+2/-0

1 jaar geleden
Had niet anders verwacht dan dat Simons opgenomen zou worden in de voorselectie. Van Gaal kon simpelweg niet meer om hem heen en had hem al lang geselecteerd als hij met 3 sterren op de borst had gespeeld.

Dat Veerman niet geselecteerd wordt vind ik opvallend. Gisteren speelde hij niet best, maar hij heeft al heel vaak het verschil gemaakt, ook in belangrijke wedstrijden.
+4/-0

1 jaar geleden
Geen Veerman... ze zullen wel een voorkeur hebben voor spelers van een andere club.
+3/-1

1 jaar geleden
Ik sta er persoonlijk niet om te springen, maar wel leuk voor dat ventje.
+1/-0

1 jaar geleden
Vind het een vrij logische voorselectie - bijv Bakker is een goede toevoeging. Met Simons vraag ik mij af dat ze proberen te zorgen dat hij voor NL kiest - hij heeft meer mogelijkheden … Veerman is wel jammer wat hij zit er erg dicht tegenaan
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je weet toch wel dat Regilio Simons zijn vader is. Voor welk ander land zou de jongen moeten uitkomen?
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat niet alleen om je ouders maar ook om waar je opgroeid. Hij kan ook voor Spanje kiezen want hij heeft zoals bekend bij de kenners ;-) ook een Spaans paspoort.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alsof je als Nederlander voor Spanje wilt uitkomen. Situatie is totaal niet te vergelijken met andere gevallen in Nederland die kiezen voor bv een land van hun voorouders. Voor Simons is er maar een keuze en dat is Nederland.
+1/-2

1 jaar geleden
In Zeist zien ze in ieder geval wel dat Teze en Obispo veel te kort komen voor de top
+1/-0

1 jaar geleden
Joey Veerman hoort er gewoon bij (voorselectie oranje).
Gemiste kans van Gaal !!
+2/-1

1 jaar geleden
Terecht en na de wedstrijd tegen Arsenal weer een stap dichter bij een definitieve selectie.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi