Bizar slot van eerste helft zorgt voor nederlaag van PSV in Groningen

23 oktober 2022 16:26

Bizar slot van eerste helft zorgt voor nederlaag van PSV in Groningen; image source: Pro Shots

PSV is in de Eredivisie op zeer knullige wijze onderuit gegaan in de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen FC Groningen werd met 4-2 verloren. PSV was vrijwel de hele wedstrijd een stuk beter dan de thuisploeg, maar een dramatische fase in de eerste helft zorgde wel voor een nederlaag. Ibrahim Sangaré en Guus Til maakten de doelpunten voor PSV.

PSV nam in het duel meteen de overhand en kreeg al snel een enorme kans. Uit een voorzet van Jordan Teze had Guus Til de bal voor het inschieten, maar hij schoot echter over het doel. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor Til, maar dit keer werd een kopbal knap gered door de doelman van Groningen.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij was constant aan het aanvallen, maar het was juist de thuisploeg die volledig uit het niets op voorsprong kwam. Armando Obispo verspeelde heel knullig de bal. Walter Benítez wist vervolgens nog redding te brengen, maar was daarna kansloos op de rebound.

Het spelbeeld kantelde direct volledig. FC Groningen trok vrijwel direct na de aftrap weer ten aanval. Via een van richting veranderd schot ontsnapte PSV nog aan een tegentreffer, maar uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Obispo werd in de lucht geklopt en de 2-0 was een feit.

Het was daarmee nog niet eens voorbij, want in de blessuretijd van de eerste helft volgende ook nog de derde treffer toen Ibrahim Sangaré de bal verspeelde. Diezelfde Sangaré wist twee minuten later echter met de aansluitingstreffer voor de 3-1 ruststand te zorgen.

In de tweede helft kreeg PSV na een minuut al een grote kans uit een hoekschop, maar bij de tweede paal kopte André Ramalho over het doel. Enkele minuten later kopte Cody Gakpo uit de lat en werd ook de rebound tot twee keer toe door de defensie van de thuisploeg geblokkeerd.

PSV kreeg in een korte periode kans op kans en ook een poging van Joey Veerman werd door de doelman gekeerd. Voor Van Nistelrooij was het aanleiding om Luuk de Jong binnen de lijnen te brengen, nadat na rust ook Noni Madueke al was ingevallen. De aanvoerder kreeg een minuut na zijn invalbeurt al een grote kans, maar ook hij vond de doelman op zijn weg. Niet veel later kreeg hij nog een enorme kans nadat hij de bal spectaculair aannam, maar nu ging de inzet over het doel.

Halverwege de tweede helft mocht ook Mauro Júnior invallen. Voor de Braziliaan was het zijn rentree nadat hij maanden uit de roulatie was met een liesblessure. De kansen voor de ploeg bleven maar aanhouden. Nadat een kopbal van De Jong nog werd gekeerd, wist Til een kwartier voor tijd wel te scoren met zijn hoofd.

PSV ging steeds meer risico nemen. Een poging van Gakpo werd tot corner verwerkt, waarna De Jong ook op de lat kopte. Omdat de ploeg massaal ten aanval trok kreeg FC Groningen in de slotfase plotseling een enorme kans. Benítez voorkwam met een geweldige redding echter de vierde tegentreffer. Een minuut later werd een nieuwe kopbal van De Jong van de lijn gehaald.

Uiteindelijk waren er nog zes minuten aan blessuretijd voor PSV om in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel. Het was echter FC Groningen dat toesloeg uit de counter en met 4-2 wist te winnen.