Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV maakt nog kleine kans om groepswinnaar te worden

25 oktober 2022 22:48

Voor PSV staat er donderdag weer een topper op het programma, aangezien dan de thuiswedstrijd tegen Arsenal op het programma staat. De ploeg van Ruud van Nistelrooij maakt nog een kleine kans om groepswinnaar te worden in de Europa League. Het moet dan echter wel zowel winnen van Arsenal als volgende week van Bodø/Glimt, terwijl Arsenal dan niet verder dan een gelijkspel mag komen tegen FC Zürich.

PSV speelde in de historie drie keer eerder in Eindhoven tegen Arsenal en heeft daarin wisselende resultaten bereikt. De eerste editie in 2002 in de groepsfase van de Champions League verliep desastreus met een 0-4 nederlaag. De tweede keer verliep een stuk positiever, want dankzij het 1-1 gelijkspel overwinterde PSV in het seizoen 2004/2005 voor het eerst in de clubhistorie in de Champions League. Arsenal eindigde het duel overigens met negen man door twee rode kaarten.

Ook de laatste editie in 2007 verliep uitstekend. Terwijl in het zuiden van Nederland volop carnaval werd gevierd, speelden PSV en Arsenal in de achtste finales tegen elkaar. In een zeer sfeervol Philips Stadion werd door een treffer van Edison Méndez met 1-0 gewonnen.

In totaal speelde PSV al 18 keer in eigen huis tegen een Engelse tegenstander en dat is volledig in balans. PSV won 6 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 6 keer. Naast de zege tegen Arsenal in 2007 werd ook gewonnen van Wolverhampton Wanderers (1980), Leeds United (1995), Newcastle United (1997) en Manchester United (2000 en 2015). In 2008 werd in de UEFA Cup verloren van Tottenham Hotspur. Omdat PSV in Londen echter met dezelfde cijfers had gewonnen, volgde een verlenging en uiteindelijk ook strafschoppen. Daarin bleek PSV uiteindelijk toch te sterk.




Tags

arsenal groepswinnaar editie carnaval desastreus edison glimt historie leeds londen mendez nederland newcastle nistelrooij overwinterde sfeervol topper tottenham uefa verlenging wanderers wolverhampton zuiden zurich

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage