PSV overtuigt in eigen huis tegen Arsenal

27 oktober 2022 20:43

PSV overtuigt in eigen huis tegen Arsenal; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Europa League weten te winnen van Arsenal. De koploper van de Premier League werd in het Philips Stadion met 2-0 verslagen. Joey Veerman en Luuk de Jong zorgden voor de doelpunten.

In de eerste helft kwam het duel tegen Arsenal nog wat moeizaam op gang. PSV ging op zoek naar het doelpunt, maar was net te slordig om tot veel gevaar te komen. Na ruim een kwartier leek PSV wel op voorsprong te komen na een treffer van Cody Gakpo, maar omdat de international buitenspel stond, werd het doelpunt afgekeurd.

Hoewel ook Arsenal regelmatig aan de bal was, bleef PSV ogenschijnlijk eenvoudig overeind en gaf nauwelijks kansen weg. De enkele keren dat de Engelse topclub wel voor het doel verscheen, wist Walter Benítez bovendien reddend op te treden.

Vlak voor rust lag de bal aan de goede kant opnieuw in het net. Nadat Anwar El Ghazi de bal terug gaf aan Xavi Simons volgde een fraaie dribbel met een doelpunt als resultaat. Omdat El Ghazi echter nipt buitenspel had gestaan, greep de VAR in en werd opnieuw een treffer van PSV geannuleerd.

Direct na rust kwam Luuk de Jong binnen de lijnen en dat had een grote invloed op het spel. Al na enkele minuten won hij na een ingooi een duel met zijn directe tegenstander. Hij gaf de bal vervolgens aan Joey Veerman en de middenvelder schoot op voor hem inmiddels karakteristieke wijze binnen. Dit keer was er van buitenspel geen sprake, dus de voorsprong voor PSV was eindelijk een feit.

Al snel was het weer raak. Bij een hoekschop van Gakpo was Arsenal-doelman Ramsdale net te laat en hij kon daardoor niet meer voorkomen dat De Jong met zijn specialiteit van het huis voor de 2-0 zorgde.

Bij Arsenal werd meteen ingegrepen en met Braziliaans international Gabriel Jesus werd een extra aanvaller binnen de lijnen gebracht. Qua veldspel pakte dat voor PSV echter beter uit, want de bal was vooral in de buurt van het doel van Arsenal te vinden. Gakpo wist te scoren, maar voor de derde keer in de wedstrijd werd vanwege buitenspel een treffer afgekeurd.

Het was echter vooral PSV dat kansen bleef krijgen. Een inzet van Gakpo ging net naast het doel, terwijl een kopbal van De Jong werd gekeerd. Een kwartier voor tijd kreeg Arsenal plotseling een enorme kans. Benítez redde echter uitstekend, waarna Jarrad Branthwaite met een knappe ingreep ook de rebound wist te voorkomen.

PSV koos er in de slotminuten voor om de voorsprong te verdedigen en deed dat met verve. Arsenal kreeg geen enkele mogelijkheid meer, zodat PSV een zeer verdiende 2-0 overwinning uit het vuur wist te slepen.