Probleemloze zege voor PSV in eigen huis tegen NEC

30 oktober 2022 16:26

Probleemloze zege voor PSV in eigen huis tegen NEC; image source: Pro Shots

PSV heeft in het Philips Stadion opnieuw weten te winnen. Het competitieduel tegen NEC eindigde in een 3-0 zege. Anwar El Ghazi, Luuk de Jong en Noni Madueke zorgden voor de doelpunten.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na enkele minuten al een grote kans. Uit een voorzet van Cody Gakpo kon Anwar El Ghazi inkoppen, maar hij zag zijn poging gekeerd worden. In de openingsfase was het vooral El Ghazi die vaak bij een aanval betrokken was, maar zijn voorzetten waren vervolgens te slordig. De aanvaller was echter uiteindelijk wel degene die na ruim een kwartier de score opende. Uit een nieuwe voorzet van Gakpo schoot hij de 1-0 binnen.

In de eerste helft was het PSV dat constant aan de bal was. NEC trok zich massaal terug, waardoor het voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij lastig was om tot kansen te komen. Nadat een paar mogelijkheden waren gemist leek Luuk de Jong vlak voor rust met zijn hoofd voor de 2-0 te zorgen. Het zorgde echter voor flinke protesten aan de kant van NEC vanwege een vermeede overtreding. Na minutenlang bestuderen werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd door de VAR. Niet vanwege een overtreding, maar vanwege buitenspel van Gakpo.

PSV ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Vrijwel direct in de tweede helft ging de bal op de stip na een overtreding op Xavi Simons. Opnieuw keek de VAR er echter lang naar en ondanks dat er sprake was van een duidelijke overtreding werd scheidsrechter Van den Kerkhof echter naar de zijkant geroepen. De scheidsrechter bleef echter bij zijn beslissing en De Jong kon eenvoudig de 2-0 binnen schieten.

Het spel werd vervolgens wat slordiger. De ploeg ging wel op zoek naar een derde treffer en kreeg ook wat mogelijkheden, maar het was net niet scherp genoeg. Het zorgde er dan ook voor dat NEC vanuit het niets een enorme kans kreeg toen vanuit de kluts de bal opeens vrij voor het inkoppen was. Márquez leek echter te schrikken van de kans en kopte naast.

Vlak voor tijd viel dan de definitieve beslissing. Na een uitstekende aanval die door invaller Noni Madueke werd opgezet was het de Engelsman zelf die na een steekpass van Gakpo voor de 3-0 zorgde. In blessuretijd kreeg NEC nog wel een kans, maar met een uitstekende redding wist Walter Benítez voor de tweede keer deze week de nul te houden en waren de drie punten voor PSV een feit.