Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'Wij staan niet achter het besluit van Femke Halsema'

5 november 2022 10:26

De Supportersvereniging van PSV heeft in een statement gereageerd op de beslissing van Femke Halsema om geen supporters van PSV toe te laten bij de eerstvolgende Ajax-PSV. Voorzitter Rob Bogaarts geeft aan niet achter het besluit te staan en heeft daarvoor twee redenen. "Allereerst wordt er gemeten met twee maten", aldus Bogaarts. "De spreekkoren vanuit de Amsterdamse vakken, waren er niet minder om. Hetgeen door Ajax fans gezongen wordt in Eindhoven, is vergelijkbaar materiaal: kwetsend."

Bogaarts gaat verder: "Ten tweede worden ‘we’ nu allemaal getroffen. Het overgrote deel distantieert zich van de spreekkoren of van vernielingen. In plaats van gericht te straffen wordt nu collectief gestraft. Zo zou het niet moeten zijn."

De voorzitter distantieert zich wel tegen de spreekkore die gezongen zijn. "Ook wij vinden dat het zingen van bepaalde spreekkoren, onbehoorlijk en zelfs schandalig. Het voegt echt niks toe om dat soort dingen te zingen", zo geeft hij aan. "Wij moeten boven die haat staan. Beter zingen wij de prachtige liederen die de club zelf steunen. We genieten er van als ‘Succes is niet alles in het leven’ wordt aangeheven, of ‘Weer staan we hier, zoals altijd’."

Ook het slopen in stadions is volgens Bogaarts niet goed te praten. "In Amsterdam was het ditmaal een net. Daar hingen echt geen 5 mensen aan, maar misschien wel een kwart van onze supporters. Waarom?", vraagt hij zich af. "Los van het feit dat je weet dat dat bijdraagt aan een verbod om naar deze wedstrijden te komen, is het ook domweg onnodig. Het kost ongetwijfeld onze club geld, maar belangrijker: ook ons imago."

Bogaarts hoopt wel dat er in het Philips Stadion wel supporters van de uitploeg welkom blijven. "We hopen oprecht dat wij het goede voorbeeld uitdragen en onze gasten wél nog steeds gastvrij blijven ontvangen. Dan laten wíj zien hoe dat werkt in Brabant", zegt hij tot slot.
Tags

bogaarts femke halsema spreekkoren supportersvereniging distantieert aangeheven allereerst bijdraagt ditmaal domweg gastvrij gemeten imago kwetsend liederen maten onbehoorlijk overgrote slopen slot spreekkore statement uitdragen uitploeg vakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.