Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Ik heb de RvC gezegd dat als ik John de Jong moest ontslaan, ik zou stoppen'

6 november 2022 11:30 - Goedemorgen Eredivisie
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Ik heb de RvC gezegd dat als ik John de Jong moest ontslaan, ik zou stoppen"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Marcel Brands is bij Goedemorgen Eredivisie uitgebreid ingegaan op het vertrek van John de Jong bij PSV nadat er geen vertrouwen meer was vanuit de Raad van Commissarissen. "Het blijft een heel vervelende situatie die ontstond", aldus Brands. "Ik heb uiteindelijk een gesprek gehad en daarin hebben mensen het boetekleed aangetrokken dat ze zo niet hadden moeten reageren."

Het klopt niet dat De Jong weg moest omdat hij geweigerd zou hebben om Gakpo of Sangaré te verkopen. "De RvC vond dat hij niet goed functioneerde. Dat vond ik niet, maar dat idee leefde wel bij de RvC", zo gaf hij aan. "Ik ben voor een vertrek gaan liggen en heb aangegeven dat ik niet wilde dat John zou vertrekken. Dat heeft de RvC geaccepteerd. Ik heb gezegd dat als ik hem zou moeten ontslaan, ik zou stoppen. Dat was volgens de RvC niet de bedoeling."

Brands was tegenstander van een vertrek van De Jong en wilde met de RvC in gesprek met De Jong. "Zij stonden daar ook voor open", zei hij daarover. "John is toen eerst op vakantie gegaan en gaf vervolgens zelf aan dat hij het gesprek niet meer aan wilde gaan."

PSV kijkt nog altijd naar een opvolger. "Ik ga het zeker niet doen. Ik blijf algemeen directeur", reageerde hij daarop. "We zoeken een technisch directeur die een directieteam waardig is. Als je dat niveau niet direct kan vinden, zou je ook iemand kunnen pakken die daarin kan groeien. Op dit moment kijken we extern. We hebben op dit moment nog met geen enkele kandidaat gesproken."
Tags

rvc jong brands boetekleed eredivisie gakpo goedemorgen sangare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Waarom zo lang gewacht met deze uitspraken Marcel ? Het heeft heel veel onrust veroorzaakt en leidde tot allerlei indianenverhalen.
+1/-0

4 weken geleden
Niks nieuws. Hebben we kort na het vertrek ook al van hem gehoord.
+1/-0

4 weken geleden
Hoe het ook is gegaan, goed dat het zo is gelopen. JdJ had er 3 jaar eerder al uit gemoeten.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaksspeler argentinie bekerfinale bergwijn bizar blind cody denemarken doan duitsland ecuador engeland foto gaal gakpo hedges hoever hoppa japan kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar simons var xavi