Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eindigt eerste seizoenshelft met topper tegen AZ

10 november 2022 20:55

Het WK begint over anderhalve week, maar voor PSV staat er nog een wedstrijd op het programma. De eerste seizoenshelft wordt door de ploeg van Ruud van Nistelrooij afgesloten met een topper, aangezien het thuisduel tegen AZ zaterdagavond op het programma staat.

PSV speelde voor de Eredivisie al 44 keer eerder in het Philips Stadion tegen AZ en kent daarin een uitstekende balans. Liefst 32 keer werd er gewonnen, 5 keer werd er gelijk gespeeld en 7 keer bleek AZ te sterk. De laatste drie edities werden echter verloren, zodat PSV al bijna vier jaar op een zege wacht. In het seizoen 1998/1999 werd met 7-1 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent met Riechedly Bazoer een speler met een verleden bij PSV. De middenvelder speelde in de jeugdopleiding, maar besloot op 16-jarige leeftijd al te vertrekken. Hoofdtrainer Pascal Jansen werkte vijf jaar in de jeugdopleiding van PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

topper bazoer eredivisie jansen nistelrooij pascal riechedly

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage