Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie PSV'ers met Oranje naar WK in Qatar

11 november 2022 12:25
Foto: Pro Shots

Drie PSV"ers met Oranje naar WK in Qatar; image source: Pro Shots

De KNVB heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar bekend gemaakt. Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn 26-koppige selectie plek voor drie PSV'ers. Luuk de Jong en Cody Gakpo zijn zoals verwacht opgeroepen, terwijl ook Xavi Simons in de afgelopen maanden heeft weten te overtuigen. Hij kan in Qatar zijn debuut voor Oranje gaan maken. Guus Til is afgevallen uit de voorselectie.




Discussieer mee op de forums


Tags

qatar oranje afgevallen cody gaal gakpo jong knvb simons til xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Logische keuze, deze drie. Joey had er evt. nog bij kunnen zitten, doet niks onder voor een Klaassen of Taylor. Vraag me wat dat betreft wel af wat enkele ajacieden in de selectie doen, die voegen weinig toe (zoals een Blind), maar ja, dat krijg je met deze bondscoach..
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi voor die mannen. Ik hoop wel dat ie Xavi niet te veel speeltijd gaat geven... Even snuffelen, invalbeurtje of twee van tien minuten, en klaar. Ik zou 'm heel graag volle wedstrijden zien spelen, maar wel pas wanneer die "clausule" met PSG niet meer relevant is. Dadelijk speelt ie 3 wedstrijden lekker en komen ze 'm terughalen voor 6m.... :X

(Ja ja ik weet wel dat ie dat zelf ook nog moet willen, maar toch).
+3/-0

 
1 jaar geleden
Denk dat het juist heel gunstig is voor het behoud van Simons. Hij ziet nu dat hij de springplank van uitblinken bij een nationale topclub verder reikt dan een anonieme rol bij een internationale topclub. Maakt ons eerst nog tweemaal kampioen alvorens hij weer uit gaat vliegen. (Maar geen wereldkampioen). On topic; wat had ik graag dat gezicht van Gilissen gezien zeg, jammer dat ze het hier niet net als in Brazilië doen, met een camera op je bank gericht..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik had Cillessen graag in de selectie gezien, wmb de nog beste keeper met ervaring van NL.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik denk dat zijn persoonlijkheid en de beeldvorming rond zijn persoon hem de das om doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van Gaal was in zijn persconferentie toch wel duidelijk dat een speler een stoorzender kan zijn in de groep. Hij zei het niet met zoveel woorden, maar dit ging toch duidelijk over Cillessen. Goede keuze wat mij betreft...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het juist zéér geestig dat Jesper is afgevallen. Vreselijk irritant, vaak verongelijkt en omhooggevallen kereltje.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik weet nog dat ik in 1998 een poster had met hele WK selectie. André Ooijer werd met nul interlands geselecteerd. Is dit daarna nog voorgekomen of nu pas met Xavi Simons en Jeremie Frimpong? (Keeper niet meegeteld...)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat was een hele goede ploeg, met in elke linie veel kwaliteit. Misschien beste Nl-elftal van de laatste 40 jaar
+1/-0

 
Nee. In 2014 zat Kongolo wel bij de selectie. Hij maakte vlak voor de bekendmaking van zijn definitieve selectie zijn debuut tijdens de voorbereiding.

Op het vorige EK ging Cody Gakpo mee toen hij nog geen interland had gespeeld en speelde hij zijn eerste interland ook direct op een eindtoernooi.
+1/-0

 
1 jaar geleden
In 2012 was Jetro Willems ook zo'n geval. Kwam bij de EK-selectie met 0 interlands en maakte zijn debuut net voor toernooi in een oefeninterland.
+1/-0

1 jaar geleden
Ook kijkend naar ajax-PSV is het echt niet te verklaren dat Klaassen en Taylor wel en Veerman niet geselecteerd zijn. Blijft men nu volhouden dat de clubvoorkeur van Louis en de club van zijn hulpje Scholletje er niet toe doen ? Pasveer houdt al een wedstrijd of 14 (?) de 0 niet, maar daar hoor je amper iemand over, (maar toen wij de 0 niet hielden werd dat toch meerdere keren per week vermeld.) en die gaat mee ? Zou mij niks verbazen als ajax hem in de winterstop vervangt door een nieuwe keeper.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage